Фала ви, само што јас немам појма која треба и како да знам која да ја правам? Имав два спонтани,правев имунолошки и трансфузиолошки испитувања па сега следно ми кажа гинеколот само дека треба хистероскопија да направам и ништо подетално.Би сакала да ја направам во приватна установа а ништо подетално околу процедурата и постапката не знам.
Лале јас правев кај Димитров во ремедика во јуни и ако нема потреба од интервенција они гледаат во текот на прегледот,и тоа чини околу17.000,ако има потреба за отстранување или доведување на матката ако е ви необична форма или е нормална,дали има септум за отстранување и ти го отстрануваат чини околу 35.000 денари.Постапката е под анестезија и истиот ден си домче.Поздрав и ти посакувам успех.Се прави околу 8ден од менструација во зависност колку ти тра ама во просек 8-10 ден.
Фала,исто и тебе се најдобро.Ќе се јавам во ремедика овие денови да закажам за термин кај Димитров бидејќи гледам дека и други го препорачуваат.
Милa јс oрaвев вo плoднoст и ценaтa е 43 000 илјaди вo 7сaбaле бев тaму и вo 18 чaсoт ме пуштијa се пoд aнaстезијa ништo стрaшнo сaмo мрне пoгoлем ми беше стрaмoт целa гoлa кaкo oд мaјкa рoденa oд стрaв ти стaвaт aнaстезијa и ништo не oсеќaш милa Милa a кoлку е гoлем пoлипoт aкo мoжaм дa пoмoгнaм јaс имaв пoлип oд 3мм и сo пoмoш нa фемисaн кaпките 3 пaти нa ден пo 30 кaпки и земaв чaј oд невен aјдучкa тревa кaнтaриoн кoпривa плус и зa еден месец нa преглрд кoгa бев пoлипoт гo немaше и истo време гo пиев oвa дoктoрoт ми гo дaде 10 денa Tab. PRIMOLUT NOR 2x1 10 dena od 16-ti do 25-ti den od ciklus Tabletite da se pijatvo isto vreme sekoj den sabajle i navecer
Јас правев пред две недели дијагностичка хистероскопија во Ремедика кај др.Димитров и платив 17000 ден.
Фала ти мила многу на одговорот.Мојот полип е 4мм и е баш на местото каде што треба да се врати ембрионот,да расте и развива.Пиев примулот нор ама не ми помогнаа.Се договоривме со др на гак за на 18 октомври, да се прави хистероскопија а одма после тоа и ивфhug:
37 000 денари е оперативна хистероскопија за отстранување на септум кај д-р. Димитров во Ре-медика. Мене ми правеа во март.
Здраво, еве ме после 2 месеца од спонтаниот со близнаци во 6ти месец... имам закажано хистероскопија кај Др. Котларова во ремедика. Сакам да прашам дали има некој искуство со хистероскопија кај докторката? Јас сум презадоволна од неа но знам дека за овој зафат го препорачуваат Димитров, но сакам мислење за неа околу хистероскопијата.
Колку време крваревте после хистероскопијата? Еве после 3 дена јас сеуште имам како светло розева крв,па и малку кафеавкаст исцедок.И дали ви дадоа таблети после хистероскопија? Мене ми дадоа вибрамицин 5дена,2х1
И јас крварев 5 дена ама такво розево и малку..и јас пиев вибрамицин ама по едно навечер исто 5 дена..така да мислам дека е нормално барем така ми има кажано докторот..
Пак јас,еве веќе 12 ден ми е по хистероскопијата и сеуште имам кафеав исцедок.Почнав и со процедурата на ивф,се боцкам со супрефакт. Ама почнав некако да се плашам дека не е во ред нешто,олку време да имам ваков исцедок.Сте имале вие олку многу време исцедок?
Здраво женски,еве пак јас да си прашам дали некој правел хистероскопија кај др. Јовановски во Ремедика? Сакав кај Димитров меѓутоа дури на крај на месец има термин а јас се брзам.Поздрав и убав ден
Еве сега закажав кај него,доаѓа и во Струмица па и близу ми е за преглед. Кај него треба да ги носам сите резултати од испитување така? За колку време ја закажува хистероскопијата одприлика? Фала ти