После хостероскопија ми рекоа 3 недели пауза од односи е сега веке е поминат и месец а ме интересира а и плаши дали првиот однос се осека нешто разлика дали боли
Девојчиња, се спремам за хистероскопија следниот циклус. Туку... А бе читам @Lara 27 вели во Плодност скроз гола била. Апла акроз гола се лежи? И дали е хистероскопијата со тотална анестезија? Ако да, каква е? Венска или со маска ова-она? Сега пред некој ден имав анестезија на рака поради пункција, уште ме боли раката и имам мал оток, не ваљда дека пак ќе ме брцаат на истото место? Или можеби ќе помине дотогаш, не знам
венски е. целосна анестезија. не се сеќавам скроз гола ли бев( мислам ќе бидеш покриена нема туку така )
Јас во Ремедика правев. Влегов во сала со спавача и така и легнав (и тоа исправена,не со кренати нозе) ми држеа чаршав за да ја поткренам и одма ме покрија. Мора и да е малку раскопчана за да ти ги стават лепенките за ЕКГ ама не е ништо непријатно, над градите ги лепат. Нормално откако ќе заспиеш сигурно те откриваат, ти ги креваат нозете итн ама друго е тогаш За разлика од ГАК пред неколку години ми дадоа спавача без копчиња и огромна па ми беше отворена до стомак, цицки голи уште додека се одев по спратови. Во сала ми рекоа крени ја спавачата и качи се (таму си како на бокс, раширени нозе одма) а внатре 10 души од кои 7,8 беа детишта на пракса или што и да е.
Правев хистеро о лапаро еднаш во систина и таму бев само по спавака тие они што ги даваат,одосдола нормално ништо,само ми напоменаа скроз депилирана да бидам.Анестезија венска ми пуштија целосна.Во чаир по вторпат правев хистероскопија анестезија спинална во рбет ми пуштија значи свесна бев ама од кичма надолу несекавав болка само допир отрпнат.Таму лежев скроз гола.Само напред како перде ми ставија да не сум го гледала мониторт.Јас пак им зиркав помалку
На Гак уште е вака. Во сала куп народ, пред бокс соблекуваш се и така гол си кркаш срам додека не те фати анестезијата. Коа се разбудив веќе ме имаа облечен во спаваќа.
Oли дa ти кaжaм тaкa беше ме спремијa вo сoбa сo инфузијa пo спaвaќa и гoлa ме oднесoј вo сaлaтa ме слекoјa кaкo oд мaјкa рoденa и легнaв нa еден кaкo бoкс кaкo зa нa преглед ме врзaјa рaце нoзе ме пoкријa и ги гледaм сите дoктoр и сестри пo бели чoрaпи бoси ми стaвијa кaкo зa кислoрoд и тoлку не се сеќaвaм нa ништo не е бoлнo сaмo пoгoлем ми беше стaрмoт дoктoри aнaстезиoлoзи aј и сестре aмa си викaм зa убo е зa бебенце гo прaвaм и тaкa не се плaши јaс леснo пoминaв Кaј ќе прaвиш aјде сo леснo немa дa е мoжи кaкo тукa
Извини сигурно е ова многу непријатно, ама се пресмеав со ова голема спавача и по цицки низ спратови На глас се изнасмеав како имаш опишано, јака си жими се! Описов ти беше јак... Те легнуваат гола, ти врзуваат раце-нозе, а бе лом Уште не сум одлучила каде ќе правам, но дефинитивно на ГАК нема да е. Токму поради гужвата при прегледи, 10 студенти собрани околу тебе и си зборуваат меѓу себе. На докторката и' реков ништо не Ве разбрав, а таа ми рече не ни треба ти да разбираш, ова е наука И на сите се' им раскажа за мене, а јас не дознав ништо за себе од прегледот. Оттогаш реков ќе си одам на приватно за инсеминации. Не сум против тоа да ги учат студентите, мора и тие некаде да научат практично, но ме изнервира што не ми кажа мене ништо. Или Чаир ќе одам или приватно. Мм ме убедува приватно, но не сум одлучила. Ви благодарам на сите за споделените искуства, многу ми помогнавте да добијам претстава што се случува.
Душо ти го препорачувам др Зоран од Чаир.Делот за хистеро е реновиран и чист.Нека не те плаши делот кај што ке одиш за консултација со анестезиолог и кај што ке чекаш за да ти закажат.Таму лани барем не беше реновирано.Докторот е фин и културен башка што ми го препорача др Владимир од њуборн,а од него имам исто позитивно искуство иако немав позитивен тест.Не ме гледаа на преглед сто луѓе.На операцијата беа неколку сестри,анестезиологот жена,и докторот.Дека бев свесна супер си поминав,музика зафрканции со сестрите.Супер.
Да не мислиш таму дека преку алишта ќе го изведат зафатот И јас се мислев дали приватно или ГАК, т.е не се мислев туку имаше општ хаос дома, јас против сите, мајка викаше ако треба јас ќе платам ама дете не давам некој да ми касапи на ГАК божем ГАК кланица е. Мм ме убедуваше да прекинам да бројам пари бар кога се работи за здравје ама не попушив оти верував дека матичната не би ме пратила таму ако не е ко што треба било кој услов. И дали дека имав премали очекувања или стварно беше супер ама немам никаква замерка за ГАК и персоналот.
Може да се збори колку сакате ама чувството воопшто не е исто. Додека на ГАК шетав гола по ходници и се чепатев на столот за операција, во Ремедика од соба до сала ми дадоа и бањарка за низ ходник за врз пристојната и чиста спавача. Ме дочекаа љубезни луѓе и со почит се однесуваа према мене. Кога легнав ми држеа кренат чаршав со свртена глава за да ја кренам спавачата и одма ме покрија. Ми ги врзаа само рацете заради анестезијата. Пак ќе кажам, нормално откако сум заспала ме откриле, ми ги кренале нозете, врзале, работеле... ама јас ништо од тоа не видов. Инаку имам мислам и претходно пишувано за на ГАК, врска ми беше тогашниот директор и сите ми се тресеа и као демек добивав вип третман. Плус кога побарав друга спавача жената сто пати ми се извини и ми рече дека ми ја донела најпристојната и нај неисфлеканата спавача . Кога се разбудив во шок соба дечурланата ѕиркаа од вратата, како циркуз да имаше. Единствено позитивно ми беше што од шок соба ме пуштија директно дома. Настрана сето тоа што за џабе правев хистероскопија, поима немаа што виделе. И друга работа, знам многу што учеа и студираа медицина. Немаше еден а да не раскажува приказни за пациентките на гинекологија што ги виделе дури биле на пракса. @0ли ако можеш да си дозволиш јас ти ја препорачувам Ремедика.
Zdravo na site....Me interesira za operativnata histeroskopija,kako odi procedurata....I dali znaete kolku cini vo remedika a kolku vo filip vtori?...Kade e podobro...?Pozzzz
филип 2 немам искуство. мене ме фати околу 40000 ,2 пати морав. ремедика топла препорака. иста процедура целосна анестезија за 20 мин готова.
Ti blagodaram mnogu...Istiot den li te pustaat doma?A potoa dali se odi na kontrola tamu ili mozes i kaj svojot maticen,se pijat li potoa nekoi apcinja?