Ако му веруваш на твојот доктор тогаш е изгледа индивидуално за секоја жена,споделив искуство мое но кај тебе е поинаку.Ти посакувам побрзо да ти среди и да биде се во ред.
Мене скоро месец ми се фати. Ми продолжи со циклусот и тек после циклус ми престана. Докторот ми рече ок е, бидејќи поголем бил зафатот. Јас сепак отидов на контрола да сум раат.
Dali so histrskopija moze da se proveri proodnosta na jajcevodite? I dali toa sto sum nositel na streptokoka b hemolitichka vo vaginata moze li da pretstavuva problem ili rizik balterijata da se prenese vo matkata? Zatoa mi e strav da pravam hsg.. dali hcg e posigurno ili ke mora direknto na laparoskopija?
Не се прави заедно, зависи од проблемот. @Melek4e Јас конкретно лапароскопија правев за прекин на канали и втор пат за операција на миоми, тоа е со дупчиња во стомак, а hистероскопија за отстранување на септум и полип, тоа е со вагинален влез
Mene mi gi pravea zaedno I posle imav uste edna histeroskopija Gi pravat zaedno obicno zaradi anesteziite da ne se primat dve anestezii tuku so edna da se zavrse rab no sepak I ti imas pravo zavisi I do problemot
Мое мислење е дека докторот треба да има сериозна индикација за да прави лапаро. Мислам ќе ти бараат прво ХСГ
Ve molam za info. Kazete mi kade ste pravele histeroskopija(na drzavno) i kolku ste zadovolni od doktorot? Preporaka za doktor (bidejki ne sum od skopje neznam podatoci i kolku cini) i za feminkite od struga : dali vo bolnicata vo struga pravat histeroskopija?
Супер си се докторите мила на државно во однос на стручност, не сум слушнала некој лошо да поминал од тој аспект. Имаат по еден куп операции, со тоа и искуство огромно. Проблемот е ако имаш трпение и време да чекаш додека дојдеш на ред. А можда и ќе имаш среќа па нема многу да чекаш.. Јас првата HSC на ГАК кај Тофоски, задоволна. Втората во Чаир кај д-р Зоран Илиевски - презадоволна. Се е точно што пишуваа членки тука за него, прекрасен доктор и човек пред се. Цена на двете клиники - 2.200 ден
Iskustva so Tofovski za histeroskopija? Zakazav ama bidejki sum od drug grad upatete me za procedurata.gladna i zedna taka? So celosna anestezija ili kako ?
Сестра ти би требало да ти каже која е процедурата. Закажа начелно термин или веќе имаш добиено и закажавте кога точно ќе биде процедурата. Јас кога бев на ГАК прво закажував начелно термин според датум за добивање па потоа на денот на добивање се јавував и ми се јавуваше потоа сестрата за да ми каже точен термин. Тогаш ти објаснува што и како треба да правиш за подготовка за интервенцијата.
Zakazav nacelno termin,morav taka zasto so moj termin morav da zakazam a od drug grad sum.datumot go planirav spored ciklus(koj mi e tocen) znaci koga ke dobijam da se javam kaj sestrata od Tofovski na GAK? ubavo te razbrav? P.s.koga ke dobijam treba da odam na pregled ili samo nosam dokumenti na denot na histeroskopijata?