Си закажала преглед, а не хистероскопија Јас така сфатив.. Откако ќе те прегледа докторот, ќе ти каже се што треба да правиш, мислам ќе одиш прво кај сестрите да те стават во систем, па на анестезиолог, итн.. Самата хистероскопија ќе биде понатаму..
Ne.zakazav histeroskopija(zafat) pregledot valjda e pred zafatot.zatoa prasuvav.dali treba prethodno da odam za pregled ili pregledot e pred zafatot.od drug grad sum i nemozam na sekoe da otsustvuvam od rabota.toa mi e najgolem problem.toa mi bese i prasanjeto,kakva e cela procedura?
Ако имаш досега преглед направено кај нив и извештај од докторот дека треба хистероскопија, нема пак да те прегледуваат. Анестезиолог треба да те прегледа, се празнат цревата со сируп (кај мене беше така на ГАК) еден ден пред зафатот, еден ден пред зафатот ќе те примат вечерта таму, треба да си депилирана. Сестрите обично пред зафат ги кажуваат сите овие работи.
Nemam pregled kaj niv,samo kaj maticniot i izvestaj za histero imam od maticniot i od plodnost.znaci da si zakazam pregled kaj tofovski prethodno ili mozam kaj koj bilo drug dr na gak?
Закажи преглед ако можеш кај тој што планираш да те оперира, можеш само за преглед и кај друг, па ќе ти даде извештај дека треба хистеро.. После тоа тек следи тоа што си пишав, цела процедура. Се чека со месеци, биди упорна таму и кај докторот и кај сестрите за побрзо да завршиш работа
@nn@ vo pravo bese samo pregled mi zakazale.sega da baram vrski da me fatat pobrzo,ako ima sansi nekakvi...
Здраво на сите.. Вака имам правено ХСГ тубите се проодни резултатот го прегледа матичната и докторката каде што одам во приватна болница и двете кажаа дека е се во ред. Но пошто никако да се фати едната од нив ми предложи да направам хистероскопоја, прашањето е дали да се прави хистероскопија доколку ХСГ то е се во ред. ?
Видоа нешто на снимката, некоја преграда, септум нешто?! Си имала спонтан до сега?! Каква хистероскопија ти предложија, дијагностичка или оперативна?! Неможноста за остварување бременост не е индикација за хистеро
Не до сега не сум останата бремена проблемот е што уште не сака да се фати а сите резултати ни се уредни. Хсг проодни туби , форма на матка како што треба преграда нема значи се е уредно а никако да забременам. Хистероскопија предложија да не имало нешто што пречи што не сака да се фати.. Јас мислев доколку ХСГ-то не е во ред тогаш се оди на хистероскопија. Сега не знам дали да го направам уште ова испитување за да не ме копка цело време ...
Хистероскопија не е испитување. Еден вид операција е. Единствено ако не ти предложиле дијагностичка само да направиш. Ама ако е уредно Хсг,шо знам . Колку време се обидувате?
Не знам каков вид на хистероскопија по се обидуваме 1.5год. Во брак и 5 месеци пред тоа. Не знам за каков вид на хистероскопија станува збор докторката како што ми објасни ставаат анестезија и со камерче гледаат да не има некоја преграда и нешто слично што смета да дојде до бременост. Не знам што друго да направам/испитам пошто хормони, микробиочошки брисеви, пап, хсг, спермограм се ова е уредно а никако не доаѓа до бременост.
Ако е имало нешто ќе се види на Хсг. При дијагностичка хистероскопија ДА ќе се види подобро да не има некое мало септумче пример, но и да има тоа не би било пречка за постигнување бременост. А Зошто не сака да фати?! Е тоа е душо, идеопатски стерилитет. За жал се почесто присутен. А како си со антрални фоликули? Имаш идено на фоликулометрии, ти растат?!
Имам 3 месеци примано кломифен кои ми правеа добри фоликули потенцијалниот 19мм примив прегнил секогаш исто само што вториот пат направив инсеминација за да бидат шансите поголеми но беше неуспешна и решив зимава да се опуштиме па ако не биде на пролет пак по болници но не мозам да дочекам да дојде пролет во последно сум станата нервозна мислам само на тоа се друго ми станува неважно :/
Nez jas pravev na gak I sum prezadovolna od Dr trajanova plativ samo 2200 den pred edna god samo mnogu se ceka ako si bez vrski