Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Хистероскопија

Дискусија во 'Бременост' започната од nilanani, 13 октомври 2011.

1. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.838
    Допаѓања:
    109.349
    Од лапароскопијата ќе имаш мали ресчиња/дупчиња со конче/две, ниско долу под гаќичките ќе биде едното и на папокот, лепенка за тоа не се става или пак не знам по приватниве како прават, јас на ГАК бев.

Јас ептен лесно минав, четвртокот сабајле ми беа интервенциите (и хистеро и лапаро правев), петокот ме пуштија дома, вечерта се пакував за шетање, и саботата веќе бев на пат за Охрид, таму се изнашетав. Ама зависи и што ќе се прави, кај мене беше дијагностичка хистеро и циста вадеа. Модар ми беше мешко, малку подуен и од време на време нелагодност мала чувствував, друго ништо. Конци се вадат на 7дена, ама јас дека шетав па на 10 појдов. Ништо страшно и тоа, задекуваат од една страна и влечат и толку.

Со лесно :)

На LivingGlam, paleska3 и Lara 27 им се допаѓа ова.
  2. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    3.160
    Ви благодарам многу @Lara 27 и @emkaemka за споделеното искуство.Ќе пишам како сум поминала и се надевам со позитивни резултати.

На Lara 27, Meckicja и emkaemka им се допаѓа ова.
  3. MinaK

MinaK Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2016
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    47
    Јас правев Хистероскопија пред точно една година, многу лесно поминав, како некоја рутинска операција е, истиот ден ме пуштја, нема конци, се е вагинално,.ЗА еден ден се вратив на работа, а месец дена внимавав да не кревам многу тешко.
    Со лесно нека ти е и да се израдуваш со бебче. :*

Последна измена од модератор: 17 април 2018
    На S.12.G, paleska3, princessp и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Alex***

Alex*** Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2017
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    48
    ja napravi intervencijata ili cekas seuste? Mene mi otvorija istorija minatata sreda. Vcera brv povtorno na kontrola na anesteziolog poradi visok pritisiook. I se bese vo red i sestra zore mi rece deka od ponedelnik ke mi se javi eden den pred za da odam utredenta za intervencija

Znaci edna vecer lezese na GAK. A sto treba da se zeme nes spavaca pizami ne mi kazaa nisto mene

Последна измена од модератор: 18 април 2018
  5. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Спавача или пижами, тоа што сакаш. Дозволуваат првата вечер во свое да си спиеш. Потоа во сала те носат во нивна спавача и ја носиш се' до излегување од болница.
    Си носев влажни марамчиња, тоалетна, сапун, вода, полнач, чорапи, гаќи, папучи, крпа, мастики, паста и четка за заби.
    Ми се најде се' што носев.
    Ако се прави лапаро, за излегување од болница земи си и долни тренерки или друго нешто што не стега стомак за да ти е полагодно.

Последна измена: 17 април 2018
    На paleska3, Meckicja и Lara 27 им се допаѓа ова.
  6. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    3.160
    Не сум направила сеуште, јас се решив за доктор Глигор Димитров во Ремедика, денес требаше да одам да се договориме за термин, но тој бил одсутен од работа. Мене веќе ми е 6 ден од менструација и ме загрижува да не ми помине времето овој циклус. До кој ден се прави лапараскопија?

7. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.838
    Допаѓања:
    109.349
    Јас одвечер отидов поради Х причини, инаку се иде рано сабајле пред интервенциите. Пижами мои си носев само таа вечер, потоа си во нивна спавача (не беа лоши, чисти, здрави). Ќе ти треба 2пешкири, еден за лице, друг за тело (не мора огромен некој) бидејќи пред интервенциите ќе ти дадат да се измиеш долу со едно сретство, има и таму пешкири, нешто ако не носиш, ако си зимурлива чорапи, гаќи некој пар и обавезно папучи/влечки. Тоалетна, влажни, улошки, четка/паста за заби, крема за лице/раце, лабело, штипка за коса.. тоа барем јас носев. И течности, зеди некои 3-4 големи шишиња вода/леден чај, по интервенциите се форсира внес на многу течности, што побрзо да исфрлиш анестезијата, за да немаш главоболки. И бомбончиња носев. А да и полнач за телефон :)

На Lara 27 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Alex***

Alex*** Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2017
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    48
    Hahhahahahahha da bez polnac nikade. A koj den posle menstruacija ti se javija tebe?

9. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    А не ти кажаа кога се враќа на работа? Им кажа дека ти е шести ден?
    И хистеро и лапаро ќе правиш?

10. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.838
    Допаѓања:
    109.349
    Искрено со врски бев, не чекав да ми се јават :tmi:
    7ми ден мислам ми беа интервенциите..

11. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    3.160
    Искрено незнаеја, изненадно им кажал дека нема да биде на работа тој ден. Ме ставија на листа за два дена. Инаку да и хистеро и и лапаро треба да правам. Да не бидеш мирен, таман се решив, спремна за овој циклус и ете. Тоа е

12. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.097
    Мене Димитров ми правеше хистеро/ лапароскопија во Ремедика пред неколку години, ни вадеше миоми. Како што ти кажаа, не е инвазивна процедурата, нареден ден те пуштаат дома, нема да ти се познаваат дупчињата воопшто. Еве ги кај мене ги нема веќе. Јас немав болки ич, после 1 недела си тргнав на работа. Би ти препорачала да си полежиш ден два дома додека да се врати се на свое место

На paleska3 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Не се секирај, би требало да ти прават овој циклус, мислам дека не е доцна.

На paleska3 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Alex***

Alex*** Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2017
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    48
    Zeni bre mi se javija od GAK utre ke mi pravat laparo so histero.au mnogu me fakaja strav i panika. Koja ima skoro iskustvo so ova od tamu. I posle sirupot ne jadevte nisto.

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.604
    Ајде мила со лесно се ќе помини како во сон
    Јас бев 3 дена на диета само течност супи лесни работи јадев поубо да јадеш лесно нешто и течност
    Со лесно и да не си заборавиш полнач како што кажа оли :*
    Те гушкам :hug: не се плаши

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Alex***

Alex*** Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2017
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    48
    Ej lugje samo edna lazicka od sirupov neli ne cel taka

Fala ti mila ke ve izvestan utre. Uste ova sitmrupot kako sto pisuva upatstvoto 5ml vo edna casa vkda vo 13h samo neli. Sigur i ne treba cel da se pie

Последна измена од модератор: 25 април 2018
  17. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Цел се пие.

Наеднаш цел ќе го накренеш. После во празното шише трипати ми рекоа вода да туривам и да ја испијам и водата.

Јас скоро правев на ГАК, прашај што те интересира.
    Нема јадење по сирупот. Само вода и бистар сок од јаболко до 22:00, а по 22 часот ништо до зафатот.
    Денес ќе се чистиш, ќе те тера во вц од сирупот.
    Кога ќе се пријавиш на ГАК?

Последна измена: 25 април 2018
  18. Alex***

Alex*** Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2017
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    48
    Da vi kazam zavrsiv so laparoskop.i histero. Nis ne osekjav ne ni pamtam. Hahhaha. Ama ae usfe ne se cidov so dr da mi kazat dali imalo nesto pregrada zapusen ka ala vakvo takvo. Vecerva tuka kemostanam pa utre sabajle ke me.pustat ❤❤❤

На Meckicja, paleska3, Lara 27 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Ајде брзо да се опоравиш!
    Се' ќе помине, едно гајле помалку и чекор поблиску до бебенце :sun:

На Alex*** и Lara 27 им се допаѓа ова.
  20. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.604
    Е супер ништо страшно ако имаш болка барај нешто да ти дадат :*
    Те гушкам и како што вика оли еден чекор поблиску до бебе:* и за еден месец нозе нагоре :rofl:

На Alex*** му/ѝ се допаѓа ова.