Zdravo Pred 3 nedeli pravev histeroskopija vo Remedika kaj dr. Gligor Dimitrov, mi bese odstranet septum od 2 sm. Za terapija mi dade Estrofem koj odma pocnav da gi pijam i Cikloproginova koj isto taka pocnav odma da gi pijam. S Estrofem zemav samo 7 dena, a Cikloproginovata cela doza eve deneska mi e 4ti den kaj sto gi zavrsiv i uste nemam dobieno. Vase iskustvo posle zemanje na Cikloproginova ?? P.S. Imam i policisticni jajnici
Zdravo na site, pred eden mesec na ginekolog mi otkrija polip i treba da go ostranam so histeroskopija, nekna bev kaj Dimitrov vo Remedika za prv pat mi kaza da mi dojde men. ciklus i koga ke mi bide posleden den da idam da me vidi dali ima i kolkav e polipot i da me zakaze za intervencija. Me faka strav od samata anastezija bidejki dosega nemam primano anestezija, mozete li da mi kazete kako ste pominale i kako se osekate posle intervencijata ? Pozdrav do site
Zdravo . Dali moze nekoj da mi kaze kolku cini vo drzavna histeroskopija i posle kolku vreme od spontan moze da se nspravi ?
2200 den jas plativ pred tocno dve god samo mnogu se cekase togas ako nemas vrski ke cekas mnogu ako ne ke zavrses rab poskoro Ne se plasi ic ne e strasno Mene dva pati mi otstranuvaa polip na gak
Dobro kako se osekate posle anestezija mene me faka strav bidejki do sega ne sum minala nesto vakvo...
Zenicki da ve prasam bev ednas pravev laparskopija i bese neuspesno sakam sega uste ednas da napravam posto slusnav deka moze uste ednas da se pravi ima li nekoj iskustvo da mi kaze sto i kako fala
Jas pominav super. Nemav nikakva reakcija od anestezijata. Ja smij nedela pravev laparo so histero na gak i super pominav.ne se plasi nisto strasno veruvaj.
Кога правев хистероскопија кога се разбудив само малце чудно ми беше, ко да ми се спиеше, ништо друго, вториот пат кога примав анестезија исто ко да не ја примав се најнормално ми беше. Инаку за хистероскопијата уште дента си отидов дома, и се осекав ко никаква интервенција да немав, за два дена после тоа бев на свадба, ништо страшно не е.
Se nadevam deka dobro ke pomine bidejki sum strasen panicar I se plasam dali ke se razbudam,pa posle si msislam.kako ke mi ee koga ke se razbudam..Abe samo da pomine kakk sto treba.
И јас супер поминав со анестезијата и истиот ден си отидов дома. После тоа си функционирав баш нормално како и претхидно. Немој да се плашиш и паничиш се ке биде во ред, знам дека не е некој утеха ама колку повеќе си позитивна толку полесно ке ти биде тебе.Со лесно Јарец 22
Нормално е да се плашиш, истите стравови ги имав и јас, сакав дури да ја откажам сабајлето од што ми беше страв ама се ќе биде во ред ќе видиш, многу лесна интервенција е.
Lola kade pravi ti histeroskopija? Se nadevam deka lesno ke pominam,sega ovie denovi mi e mnogu macno,se plasam mnogu...
Jas pravev vo Remedika, kaj dr. Gligor Dimitrov i sum prezadovolna. Otidov sabajleto vo 7 (taka mi rekoa)gladna i zedna, me primija odma ti davaat spavaca da se presobleces ti zemaat anamneza odnosno te prasuvaat za drugi bolesti, dali primas terapija, nasledni bolesti i koja krvna grupa si , ako ne znaes ti zemaat krv i ispituvaat(jas imav dokument za krvnata grupa )isto taka ti zemaaat krv i za HPV,SIDA, i hepatit C te proveruvaat. Potoa 1 saat pred zafatot mi dadoa diazepam za opustanje i cekav. Vo 11 me zedoa vo sala mi priklucija infuzija i mi dadoa anestezija celosna koga me razbudija bese 12 casot , znaci 1 saat traese celata procedura i duri posakav uste da prodolzam da spijam ama se doosvestiv odma me stanna, me prasaa dali e se vo red a i se bese vo red nikakva maka a ni bolka nemav, go posekav doktorot se vidovme i vo 14 casot me pustija da si odam. Nisto strasno da ne se plasis. Zato ti objasnav po detalno
@Lola2724 јас закажав преглед за кај др.Димитров. Имам ендометријален полип и по препорака на матичниот треба да го отстранам. Сакам да одам спремна и ме интересира дали ти бараа резултати од ПАП и крвна слика покрај крвна група? Ќе одам на преглед два дена после циклусот и ако има можност што побрзо да ми закаже операција,па затоа сакам со се спремна да сум
DiDiB пред да отидам на првиот преглед јас кај матичниот направив пап, па уствари и така ми го забележа септумот и тогаш сам матичниот ми рече сакам терциерно мислење и ќе те молам да биде од др. Глигор Димитров во ремедика. Крвна слика не ми побараа.Така да јас го имав веќе пап тестот и ништо не ми рекоа. Па не е лошо да направиш и да си го имаш. Да не чекаш плус ☺
Крва слика ќе ти направат истиот ден пред интервенција ако се договориш за тоа. За прегледот нема да треба ништо да носиш, сигурно и он ќе те виде на ехо да потврди дали си за хистероскопија.