Во државна по неколку месеци се чека изгледа. Во Чаир помалку да речеме 1 месец. Јас во Чаир брзо завршив работа
Ниту имав врски ни бутур. По прегледот докторот ме закажа за две недели, но морав да одложам бидејќи ми излезе нешто. Кога го побарав следно, ми закажа операција за една недела. Ама еве читам некои многу чекаат или бркаат врски. Кога се оперирав, имаше жени што чекале и повеќе од еден месец и пресреќна бев што толку брзо завршив.
Denes m8 e 5 den po histeroskopija i laparoskopija sakam da prasam do koga ke imam vakvo slabo krvarenje ..pijam ciklipriginova.i uste nesto koga ke mozam da napravam 4d i brisevi bidejki mi trebaat za vo fond..
Кај мене крварењето почна пет дена од прилика по операцијата и траеше околу една недела. Потоа по неколку дена си добив нормален циклус во времето кога и требаше да добијам, па направив одма брисеви.
Jas sum na terapija so cikloproginova i nemam krvarenje a je dovijam edna nedela po zavrsuvanje na terapijata ..mi kaza maticniot utre da odam pa ke vidine so Gospod napred ...oti i toj idi na odmor od Pon i ako ne zavrsam utre ke treba mnogu da cekan
Мила пред година и пол направив хсг па канали проодни ама матката во форма на т следеше хистероскопија ја направив и хистероскопијата помина се во ред така ми кажаја и така пишуваше во отпусното писмо и имав септун се беше средено Послем една год одам пак нема резултат никако да се фати да останам ми вика пак хсг да не се непроодни каналите од хистероскопијата Вчера се вратив со голема снимка и на извештајот пишуваше лаперохистероскопија јас знаев дека не е во ред нешто и сестрата ми вика дека не биле проодни срце впетици леле Господи зошто пак по ист пат толку непријатно е Господи зошто јас ние сме 4 сестри мајками не родила без проблем од каде јас вака сега Се видов со докторот и гледа ми кажувам и ми вика запушени јас со солзи во очи неможев да издржам и ми вика мора лаперохистероскопија пак леле и ако не се отпушат одиме по друг пат тоа е мора да се бориме и ќе стигниме до целта како сите Извинете за долгипт пост мили мои не е болна операцијата ама многу е непријатно заспиваш и се будиш во соба со сестра до тебе
Nemoj da se plasis jas prethodnata nedela pravev histerolaparoskopija i super pominav.. ne se plasi samo hrabro Kolku vreme posle histerolaparoskopija moze da se ima seksualni odnosi?
Здраво девојки, сакам да ве прашам дали по препорака од лекар правевте хистероскопија ? Имав 2 missed abortions, во рок од година и нешто, и после двата, на своја иницијатива направив микорбиолошки брисеви, испадна позитивна на уреаплазма и се лечев, првиот пат негативна испадна после терапија, вториот пат пак позитивна, имам и МТХФР мутација и примам терапија препишана од трансфузиолог, меѓутоа двајца гинеколози еден матичен еден приватен на мое инститирање за хистероскопија и двајцата викаат дека нема потреба од тоа, дека немам преграда или полип ,забременувам спонтано, и најчесто тоа го прават жени кои имаат спонатни или да не можат да забременат, ама као ако сакам чисто да ми е мирна совеста можам да направам, а дека missed abortions се најверојатно сплет на околности ради мутацијата и бактеријата , не можат да знаат за сигурно. Дали некој имал слично искуство, или да знае да ме посоветува околу хистероскопијата. Ви благодарам однапред и извинете за долгиот пост.
Jas pred dve god pravev na gak kaj Dr trajanova I sum prezadovolna mi otstrani septum I mi gi iscisti jajcevodite inace prethodno imav eden spontan abortus I edna biohemiska bremenost ,bremenostite mi bea so IVF I ete me vo 21ned od bremenosta sega I ovaa bremenost mi e so IVF moj sovet ti e da ispitas I na imunologija vrodena trombofilija oti tamu ispituvaat 17 geni a na transfuziologija samo 4 isto napravi si ogtt test so insulinemija na endokrinologija
Имам вродена тромбофилија, меѓутоа некоја блага варијанта, така бар ми рекоа, и наредна бременост рекоа со клексани мора као, а имам правено и за скриен шеќер немам, а инсулинемија не, јадам здрава храна повеќе години исто сум физички активна, ако има врска тоа , за хормони исто така имам правено 3 пати во 2 години и се е ок, и инсулин нели прават плус, 3 ден од циклус, и тоа е ок. Не знам како би знаела дали да правам хистероскопија , дали има потреба, мислам дека уште тоа ми остана. Ти благодарам за споделеното , со лесно <3
Pred mesec ipol pravev histerolaparoskopija imam dobieno i eden menstruacija sega pri odnos imav malo krvarenje a do slednata menstruacija imam uste nekoj 9 dena dali da digam panika ili e vo red zosto mozebi uste se cisti mestoto ...
И мене докторот ми кажа дека матката е во форма на т и треба да правам хистероскопја, бидејќи пред неколку месеци имав missed да не се ризикува бидејќи една од можните причини може да биде тоа. Малце сум исплашена, од интервенцијата. Во плодност ги правиш испитувањата? Мора да бидиме силни и да се бориме, ти посакувам да се израдуваш за брзо.