Да во плодност ги правев сега лаперо/хистеро во Сколје ќе одам на државно или кај Трајанова и кај Тофоски Исто мила и ти за брзо да се израдуваш Мила јас имав лани хистероскопија ако одиш таму да одиш кај Владимир Поповски оти тој е прв што почна со таа работа јас бев кај Ѓоргиевски ама гледам пак матката во форма на т и запушени канали затоа ако одиш кај Поповски ти препорачувам Одиш се договараш ти давввва таблетки ти земат крв те спремат притисок сите работи те носат во соба се облекуваш ти дават инфузија те носат со количка со сала и сите се со бели чорапи боси тоа го видов те легнуват и ти стават анестезија заспуваш и се будиш во соба до тебе сестра јас имав мала болка и ми дадоја за болка и во 18 ч бев дома
Jas pred dve nedeli pravev histero laparo ...dali e nirmalno uste da imam vaginalen iscedok so zoltenikavo rozeva boja...ne postojano ama vo tekot na denot dva pati mi potekuva
По хистеролапаро фатив кандида од антибиотикот што го ставаат во инфузиите и одма појачав Б-комплекс трипати на ден. Чекав да добијам и да ми заврши, па отидов одма на брисеви. Ставав Линекс лејди и ми се среди кандидата, а микробиолошките брисеви чисти ми беа. Можеш на контрола кај матичниот да одиш. А беше за вадење конци и контрола?
Bev vo petokot...a mi zemaa mikrobioloski prethodnata sreda 7 dena po intervencija utre treba da se gotovi rezultatite ....mi treba za u fondot ...a i me zagrizuva iscedokot ..mackam kanesten na vecer
Можеш и Линекс лејди вагиналети, јас ставав сабајле и навечер по една. Ептен брзо ме исчистија, нема штета од нив.
Ke zemam i vaginaleti...a sto mislite kako ke mi bidat brisevite ...celo vreme toa vo mislam..a samo uste toa mi fali za u fond
И мене таму паметот ми беше и едвај чекав да одам, па дури на приватно отидов само за побрзо да добијам резултати. Чисти испаднаа, џабе се секирав. Знам дека ти се битни за во фонд, но ете утре ќе имаш резултати и може да испадне џабе да се секираш.
Mili moi forumki ..brisevite izlegoa negativni ..denes gi prativ dokumentite vo pa so Gospod napred..site da se raduvame vo sledniot period
Ете, гледаш? Џабе се секираше Ајде сега со среќа, што побрзо да добиеш позитивен одговор од фонд Олабави се сега
Фала @Lara 27 , јас собирам храброст за да го направам тој чекор, а Таше прави хистероскопија? Која може да биде причината за и после хистероскопија да биде како т?
Незнам да ти кажам не се како порано докторите во плодност се карат за пациентите еден со друг не ме бендисват ако одиш да одиш кај Бато или Таше Дали знај некоја кај се закажва кај тофоски дали има термин слободен во која соба да пратам
Гарантират и кога излезе ја сврти главата само ми реле оди почекај си го докторот тој ќе ти кажи сите работи ги правев кај нив од спонтаниот до хистероскопија хсг прегледи и на крај како нипто да бе било пак лаперо/хистеро Ме пореметија да одев на државно подруго ќе беше Секој ден си велам да почекав можеби тој ден ќе престанеше крварењето можеби сега ќе си имав бебеце кое ќе правеше 2 години Кој појди на преглед ти си за хистеро а колку има не знаат каква матка имат и проблем па износват здрави прави бебиња тоа е
Хех, тоа е.. И јас имам едно родено и не ни знаев дека имам септум, на пораѓајот ми кажаа па фала му на господ беше здраво право. Но сега за второ ми е некако страв..сепак се е господова работа но стравот е голем
И јас си тоа си велам има многу случаи кои не знаат дека имаат во форма Т бидејќи не се ни гледа на 2д. Па износуваат и се е во ред.
Девојки имам хидросалпин на двете туби, ме интересира за хистероскопија и лапараскопија за болницата во чаир, кај кој доктор правевте и дали матичниот дава упат,
Јас правев хистероскопија во Чаир кај Зоран Илиевски, ептен ОК доктор. Упат земаш од матичната, па после со докторот кој ќе ја прави интервенцијата ќе се договорите кога
дали треба да носам некој документи во врска со испитувањата што ги имам правено, брисеви нешто слично, имам извештај за хсг каде што пишува хидросалпин, ама ја немам ренгенската слика од хсг
Носи си се што имаш (мада не ги гледаше баш), ќе те прегледа и тој секако, ќе му кажеш ситуација. За самата интервенција ќе требаат брисевите, ПАП и ЕКГ (кај општите матични прават сега), и некои испитувања таму ќе ти прават (крвна слика и Хепатит/ХИВ ако немаш понови од 6 месеци). На упатот ќе ти пише матичната за што те праќа, сликата и не мора.