Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Хистероскопија

Дискусија во 'Бременост' започната од nilanani, 13 октомври 2011.

1. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.604
    Да во плодност ги правев сега лаперо/хистеро во Сколје ќе одам на државно или кај Трајанова и кај Тофоски
    Исто мила и ти за брзо да се израдуваш :*

Мила јас имав лани хистероскопија ако одиш таму да одиш кај Владимир Поповски оти тој е прв што почна со таа работа јас бев кај Ѓоргиевски ама гледам пак матката во форма на т и запушени канали затоа ако одиш кај Поповски ти препорачувам
    Одиш се договараш ти давввва таблетки ти земат крв те спремат притисок сите работи те носат во соба се облекуваш ти дават инфузија те носат со количка со сала и сите се со бели чорапи боси тоа го видов те легнуват и ти стават анестезија заспуваш и се будиш во соба до тебе сестра јас имав мала болка и ми дадоја за болка и во 18 ч бев дома

Последна измена од модератор: 6 август 2018
    На Floresita7 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Лаура82

Лаура82 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2018
    Пораки:
    824
    Допаѓања:
    1.807
    Jas pred dve nedeli pravev histero laparo ...dali e nirmalno uste da imam vaginalen iscedok so zoltenikavo rozeva boja...ne postojano ama vo tekot na denot dva pati mi potekuva

3. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    По хистеролапаро фатив кандида од антибиотикот што го ставаат во инфузиите и одма појачав Б-комплекс трипати на ден.
    Чекав да добијам и да ми заврши, па отидов одма на брисеви. Ставав Линекс лејди и ми се среди кандидата, а микробиолошките брисеви чисти ми беа.
    Можеш на контрола кај матичниот да одиш.
    А беше за вадење конци и контрола?

4. Лаура82

Лаура82 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2018
    Пораки:
    824
    Допаѓања:
    1.807
    Bev vo petokot...a mi zemaa mikrobioloski prethodnata sreda 7 dena po intervencija utre treba da se gotovi rezultatite ....mi treba za u fondot ...a i me zagrizuva iscedokot ..mackam kanesten na vecer

5. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Можеш и Линекс лејди вагиналети, јас ставав сабајле и навечер по една. Ептен брзо ме исчистија, нема штета од нив.

На Lara 27 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Лаура82

Лаура82 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2018
    Пораки:
    824
    Допаѓања:
    1.807
    Ke zemam i vaginaleti...a sto mislite kako ke mi bidat brisevite ...celo vreme toa vo mislam..a samo uste toa mi fali za u fond

7. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    И мене таму паметот ми беше и едвај чекав да одам, па дури на приватно отидов само за побрзо да добијам резултати.
    Чисти испаднаа, џабе се секирав. Знам дека ти се битни за во фонд, но ете утре ќе имаш резултати и може да испадне џабе да се секираш.

На Lara 27 и Лаура82 им се допаѓа ова.
  8. Лаура82

Лаура82 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2018
    Пораки:
    824
    Допаѓања:
    1.807
    Mili moi forumki ..brisevite izlegoa negativni ..denes gi prativ dokumentite vo pa so Gospod napred..site da se raduvame vo sledniot period

На 0ли и Martka им се допаѓа ова.
  9. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Ете, гледаш? Џабе се секираше :)
    Ајде сега со среќа, што побрзо да добиеш позитивен одговор од фонд (fingers)
    Олабави се сега (highfive)

На Lara 27 и Лаура82 им се допаѓа ова.
  10. Floresita7

Floresita7 Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2018
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    31
    Фала @Lara 27 , јас собирам храброст за да го направам тој чекор, а Таше прави хистероскопија? Која може да биде причината за и после хистероскопија да биде како т?

11. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.604
    Незнам да ти кажам не се како порано докторите во плодност се карат за пациентите еден со друг не ме бендисват ако одиш да одиш кај Бато или Таше

Дали знај некоја кај се закажва кај тофоски дали има термин слободен во која соба да пратам

12. Vaga90*

Vaga90* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2018
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    191
    И мене ме интересира како може да се повтори тоа. Нели гарантираат?

13. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.604
    Гарантират и кога излезе ја сврти главата само ми реле оди почекај си го докторот тој ќе ти кажи сите работи ги правев кај нив од спонтаниот до хистероскопија хсг прегледи и на крај како нипто да бе било пак лаперо/хистеро
    Ме пореметија да одев на државно подруго ќе беше
    Секој ден си велам да почекав можеби тој ден ќе престанеше крварењето можеби сега ќе си имав бебеце кое ќе правеше 2 години
    Кој појди на преглед ти си за хистеро а колку има не знаат каква матка имат и проблем па износват здрави прави бебиња тоа е

Последна измена: 9 август 2018
  14. Vaga90*

Vaga90* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2018
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    191
    Хех, тоа е.. И јас имам едно родено и не ни знаев дека имам септум, на пораѓајот ми кажаа па фала му на господ беше здраво право. Но сега за второ ми е некако страв..сепак се е господова работа но стравот е голем

15. Floresita7

Floresita7 Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2018
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    31
    И јас си тоа си велам има многу случаи кои не знаат дека имаат во форма Т бидејќи не се ни гледа на 2д. Па износуваат и се е во ред.

16. bella.gk

bella.gk Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    685
    Девојки имам хидросалпин на двете туби, ме интересира за хистероскопија и лапараскопија за болницата во чаир, кај кој доктор правевте и дали матичниот дава упат,

17. @nn@

@nn@ Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2015
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    1.108
    Јас правев хистероскопија во Чаир кај Зоран Илиевски, ептен ОК доктор.
    Упат земаш од матичната, па после со докторот кој ќе ја прави интервенцијата ќе се договорите кога

18. bella.gk

bella.gk Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    685
    благодарам, гледам тремин има на 14 септември, па треба да си земам упат од матичниот.поздрав

На @nn@ му/ѝ се допаѓа ова.
  19. bella.gk

bella.gk Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    685
    дали треба да носам некој документи во врска со испитувањата што ги имам правено, брисеви нешто слично, имам извештај за хсг каде што пишува хидросалпин, ама ја немам ренгенската слика од хсг

20. @nn@

@nn@ Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2015
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    1.108
    Носи си се што имаш (мада не ги гледаше баш), ќе те прегледа и тој секако, ќе му кажеш ситуација. За самата интервенција ќе требаат брисевите, ПАП и ЕКГ (кај општите матични прават сега), и некои испитувања таму ќе ти прават (крвна слика и Хепатит/ХИВ ако немаш понови од 6 месеци).
    На упатот ќе ти пише матичната за што те праќа, сликата и не мора.

Последна измена: 21 август 2018
    На bella.gk му/ѝ се допаѓа ова.