И јас ќе правам во РЕМЕДИКА кај Димитров кон крајот на месецов. Кажи ми дали ти правеа испитувања на пример крв, срце, алергиски и сл. ? мноооогу се плашам од анестезијата, дали ќе се разбудам и сл.
Сите го имаме тој срав од анестезијата но стварно не е страшно, 15 мин трае се, а тебе ќе ти се чини 1 минута. Ќе ти направат крвна слика и анестезиолог ќе ти постави неколку прашања пред интервенцијата. Тоа е се.Ти посакувам со лесно да помине се
Во прави си зависи од проблемот што треба да се решава, како и да е поголемиот број хистероскопии завршуваат за пократко време.
Според вашите искуства дали полип и мал субсептум може да бидат пречка за забременување. Никогаш не сум забременила во 2 годишно обидување а сега ми открија и полип и мала преграда (субсептум) па затоа ќе правам хистероскопија. Фала ви.
Јас имам полип и ме пратија на ГАК (ќе одам во понеделник) Некако се плашам, во фаза на правење бебе сме со дечко ми и као полипов смета. Ама се плашам да не ми штети зафатот
При последна контрола после спонтаниот кој заврши во 8 матичната се сомнева дека имам септум ама не беше сигурна ми рече да почекам да добијам па после тоа ќе видиме,сакам да ве прашам колку време се чека за да се закаже за хистероскопија сакам што побрзо да го остранам?
Приватно одма. Се закажува веднаш после циклус, државно немам искуство ама тоа што читав по форумиве се чека бајаѓи време.. Да не донесувам заклучоци, нека појасни некој кој искусил на ГАК ..
Na drzavno jas pravev kaj Dr trajanova pred dve I pol god mi otstrani septum inace cekav mesec vreme ama oti imav vrski a taka nez kolku se ceka a na privatno e dosta poskapo odkolku na gak na gak togas jas plativ 2200 den a na privatno bese 700 evra
јас планирам во чаир кај зоран илиевски, се јавив пред неколку дена, уште не им се пуштени операционите сали, поради реновирање.
Доколку има проблем со каналите или пак се отстрануваат миоми или цисти од матката. Доколку се вади септум или полип од матка се прави само хистероскопија.
За септум и полип или миом хистеро, за канали и лапароскопија. Девојки, во четврток ќе правам хисероскопија ама докторот не ми кажа кога да ми биде последниот оброк и течности дали смеам да пијам и дали смеам еден дијазепам да се напијам пред да излезам од дома ? Фалаа
ручек околу 2 претходниот ден т.е додека го испиеш сирупот, после до 10 само течност, после 10 ни тоа дијазепам никако, ништо на своја рака...
Ако дијазепамот го пиеш како терапија можеш да си се напиеш денот пред хистероскопијата . Јас јадев последно вечерта во 22:00. Утредента во 12:00 имав хистеро . Пиев и јас Дијазепам вечерта пред операцијата , и следниот ден пиев. Јас не пијам како терапија Дијазепам ,ама многу бев исплашена што и како ќе биде ,па докторот ми даде да пијам Дијазепам .