Во Чаир се преспива и денот после хистеро . Ако се прави лапаро се преспиваат 4 дена ( ден пред операцијата и следните 2-3 )
Да, гледам не сум напишала јасно. Мојот пост се однесуваше на постот на Meckicja во кој пишува дека не спиела по хистеро. Миалев на тоа дека на ГАК не се преспива по хистеро, барем овде немам сретнато дека некоја спиела по хистеро. Требаше да ја цитирам за да не излезе дека генерално зборувам. Се извинувам што нејасно сум напишала.
Еј па и се извинува И јас не сум слушнала некоја да преспива на ГАК после хистеро . И кога прашав за мене ми рекоа дека одиш од сабајле ,те прават и истиот ден си дома . Чаир имаат друга политика . И многу се строги
Јас мислам дека на ГАК има врска на кој спрат ќе лежиш и каде ќе те примат. Јас бев кај сестра Трајанка и сите што бевме таму, сите спиевме претходниот ден. Вечерта те проверуваат дали убаво си "средена" долу, ти мерат притисок пред спиење, повторно имаш разговор со анестезиолог и сл. Сабајлето те будат за да се соблечеш во нивна спаваќа и да се замиеш, па ти мерат притисок и чекаш да дојде сестра да те земе најдолу за операција. Доаѓаа хигиеничарки да чистат, вецето го дезинфицираа, џогираа... Имав претстава дека ќе биде хорор, но се изненадив. Е, сега, времето за посета како да не важеше, доаѓаа кога си сакаа, но другото беше океј. Можеби тие што се пријавуваат кај сестра Зоре, тие не преспиваат. Не знам. Јас преспав и по зафатот бидејќи правев и дијагностичка лапаро. А во Чаир е построго со посетите и со се' друго.
Девојки ве молам за инфо за да не му звонам на докторот. 6-ти ден од хистеро многу малце крварев скоро ич. Сега сум искрварела лом. Дали е нормално, не ми е термин за циклус терминот ми е за 5-6 дена плус пијам микрогинон, мислам додека ги пијам пошто се контрацептивни нема шанси да добијам циклус?? плс хелп
И јас имав крварење и тоа обилно баш околу една недела по хистеро. Потоа прекина и добив кога требаше да добијам. Само што по хистеро јас пиев Цикло Прогинова.
Велат секој со своето искуство. Еве јас со моето искуство да ги охрабрам девојките кои треба да прават хистеро на ГАК. Прочитав позитивни, но и многу негативни искуства, па отидов со ниски очекувања. Но се беше екстра, сите беа прељубезни, позитивни, немаше студенти во сала, да, шеташ по спаваќа и една наметка ама тоа е се на се 10 метри меѓу луѓе, ништо страшно. Претходната ноќ спиеш таму, малце бучно од улицата, но се преживува и тоа. Сумирано, едно позитивно искуство, ги охрабрувам сите без страв и двоумење, да не размислуваат многу, како што ми кажавте и вие тука, да си ја завршат и таа работа насмеани и позитивни.
девојки дали некој знае дали се пуштени опрационите сали во чаир, му вртев на илиевски недостапен е па ке пробам утре да му се јавам,
Ne mi kazaa, kaza deka se na kraj so renoviranjeto ama istoto mi go kaza i prethodniot mesec. Ke cekam sledniot ciklus nisto ovoj mesec
И јас баш сакав да прашам зошто баш мора Чаир. Штом веќе не им работи салата, досега ќе завршевте работа на ГАК.
Bev na pregled kaj doktorot, i mislev deka ke zavrsam rabota, ama sledniot ciklus ke izvadam upat za gak, a koj doktor ke mi preporacate na gak
Не чекај следен циклус оди да те видат и да те стават на список. Јас бев кај Миле Тантуровски,супер поминав
Правев оперативна хистероскопија и дијагностичка лапароскопија кај д-р Саша Јовчевски и задоволна сум. Мислам дека, од тоа што овде сум го читала, задоволни се од докторите на ГАК. Тофоски, Тантуровски, Трајанова, Јовчевски. Не ми текнува на други. Ѕирни низ темава, има доста раскажани искуства од женички што правеле на ГАК.