Јас од хистеро кај Тофоски не сум задоволна. Требаше според ехото дента во операциона да одлучи дали хистеро или лапаро, тој без проверка ми направил хистеро и "не нашол миом во матката", а на сите документи јасно ми стоеше субмукозен интрамурален миом. Џабе само ме гребеше а миомот ми стои.
Јас не чекав воопшто. Ден пред да добијам бев на преглед, а кога добив, докторот ми рече да почнам со микрогинон. Веднаш ја почнав процедурата и одма ме закажаа на 7-8 ден од циклус. Се' ова траеше околу 10 дена. Така ми се погоди, имав среќа.
По интервенцијата ми рекоа да пијам Цикло Прогинова, не Микрогинон. Два месеци ги пиев за да се обнови матката и да се "препокрие" местото каде што ми ја сецнаа преградата. Така ми објаснија. Требаше да внимавам да не останам бремена бидејќи барем два циклуса требаше да поминат од интервенцијата.
Срцка нема да згрешиш и јас правев хистероскопија во декември 2017 во Чаир кај З.Илиевски.Супер помина се прекрасен лекар баш професионален.Ти го препорачувам.Ако сеуште не си средила околу хистероскопија ако имаш нешто да прашаш слободно пиши ми.Позз
А колку има од вас што останале бремени после хистеро за колку време сте останале и дали имало некој проблем? Пошто ми рекоа дека после хистеро сум најплодна првите 3 до 6 месеци а неможеме сега затоа што маж ми има бактерии па ги лечи абе усвет да се фати веќе
Јас останав бремена после 2 циклуса од операцијата. И еве си тераме 20 недела сега за сега се во ред, се надевам така и ќе продолжи.
Devojki da prasam za histrtoskopija ili laparaskopuja, upatot kako treba da glasi prasuvam za klinika oti vo cair seuste renoviraat. deka odam kaj maticniot ivoopsto ne se zamara, a dr i i nema i ne sw nafakaat za maticni imale mnigu pacienti.
Да ти даде упат на Клиника кај докторот каде што сакаш да одиш и потоа таму на Клиника ќе ти даваат упати и се' што треба понатаму. Се' мислам дека мене упатот ми го даде со шифрата за неплодност - N97 мислам дека беше.
Zdravo devojki dali nekoja od vas Ima praveno laparoskopija kaj Dr. Pancevski vo Sistina.. Ili kaj nekoj drug doktor vo privatnite kliniki da mi pisete iskustva..
гледам на мој термин ги нема докторите туки има термини Суб-Специјалистичка Амбуланта За Асистирана Репродукција И Неплодност, Соба Број 29, дали така треба да гласи упатот па после од таму те препракаат кај доктор кој ги врши овие интервенции.
Да, тоа е соба бр.29. Секој доктор си има ден кога има амбуланта и прави прегледи. Ако видов добро Тофовски беше среда, Спасова во петок итн. Матичниот ке ти каже во кој ден од неделата кој прегледува, па ти ке си одбереш кај кој доктор сакаш да одиш. Понатаму избраниот доктор ке те упати што треба да се прави. Со срека. И не се грижи, во секој момент има слободен термин
Како што кажа @eta докторите се во таа амбуланта во различен ден, зависи кај кој доктор сакаш да одиш. Еве ако некој деновиве оди на Клиника, нека го сликне распоредот на вратата што е залепен и ќе видиш кај кого сакаш да одиш и за тој ден ќе ти даде упат матичниот. Или па по обратна постапка, матичниот ќе види кој кога има термини и ќе ти даде упат. Си одиш со упатот и понатаму се' со избраниот доктор се договараш. Само таму кога ќе одиш биди спремна можеби и да чекаш, често се случува да е на операција докторот/докторката. Чисто онака ти спомнувам, да си спремна ако треба да чекаш пред амбулантата.