Јас во понеделникот правев хистероскопија, имав полип и септум. Сега имам некоја болка и кај јајниците а и еднаш дневно прокрварувам со плус некои кафеави парченца. Дали некој има исто или слично искуство?
Devojki denes gledam gi pustile salite vo cair, pa me interesira dali nekoj ima zakazano denoive za histeroskopija, jas planiram da se javam nakaj 5-6 januari, deka treba da dobinam 10 januari pa mi e strav da nema guzva, i pak da ostanam nareden mesec.
Девојки денес звонев кај Зоран илиевски од Цаир, и ми вика бројот кој го баравте не е дозволен, дали го има сменето бројот некоја ако знае да ми пише, а се слушавме пред месец време за хистероскопија.
Да не е на одмор докторот. Лани кога се видов со него на почеток на јануари, ми рече да го барам дури после Водици. Можеби зема одмор во ист период.
Се јавив во блницата, ми кажаа дојди во петок на амбуланта, не ми кажаа ништо дали е на работа или не,а дека не су од ск не ми се оди, а денес добив и сакав да слушнам што ќе ми каже во врска со хистероскопија требаше да правиме,, е сега незнам што да правам
Девојки после колку време бевте интимни, откако ви направија хистероскопија ( мене ми отстранија полип и септум)?
Во петок 18ти има амбуланта, го има на мој термин - има и термини. А до петок можда е на одмор човекот
Ти благодарм многу, закажав за во петок, 5 ден од циклус ми се паѓа се надевам дека овој пат ќе завршам работа.
Zdravo devojki. Jas ke. Pravam histerolaparoskopija na Gak, dr Roska Spasova. Dosega se e vo red. Dosega bev 3 pati, I mi javija za pon operacija. Imam praveno Hsg 2016 godina. Od snimkata e videno deka imam pregradi, a od 4d eho i cista. Dosega ne pravev takva intervencija, bidejki bev bolna, grip, alergija, patem 3pati posledovatelno imav esirihi koli. Za intervencija potrebno e da si zdrav, uredni analizi pap test imikriobioloski brisevi. Se nadevam deka ke bide uspesna operacijata. Se plasam, no sto se mora mora...
Pijam Mikroginon od 1 den ciklus, den pred intervencija sirupot treba da go ispijam, I tecnosti voda, caj, bistar sok od jabolka. Bidejki sum alergicna 5 veceri pred zafatot pijam loratadin. Taka mi kazaa. Znam deka e so celosna anestecija.....
Jas vcera bev kaj Ilievski vo cair. Mi zemaa krv razgovarav so anesteziolog, mi kaza za 10 dena ke bide intervencijata najprvi da ja sredam kandidata, ama za tolku kratko vreme neznam dali se leci kandida zemav vaginaleti rojazol
Bella podmivaj se so soda bikarbona so mlaka voda, procistvuva se... Patem jas gi koristam sekojdnevno te vloski na Tiande, I sum mnogu zadovolna, posle esirihi koli sto ja imav, veke ne se povtori
Blagodaram mnogu od denes ke pocnam so soda, i maslo od divo origano pa se nadevam deka ke ja iscistam
Мили ми е што заврши работа. Баш супер што веќе почнале со инервенции во Чаир што конечно им заврши реновирањето
Да се утепавме чекајќи, јас бев и на ГАК ама не завршив работа и пак се вратив во чаир, немам зборови за докторот се однесува како да се познаваме 100 години, имав закажано 11 40 дека не сум од ск ми вика ајде брзо крв да ти земаат да не се враќаш др ден ,секоја чест.се надевам дека ќе ја завршиме работат до крај