Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Хистероскопија

Дискусија во 'Бременост' започната од nilanani, 13 октомври 2011.

1. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.314
    Допаѓања:
    170.660
    Што направи со кандидата ?

2. bella.gk

bella.gk Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    685
    26 dekemvri zemsv bris, i pak ja imam, sega zemav rojazol vaginaleti i flazil, pijam maslo od divo origano, i pravak promivki so soda bikarbona, pa ke vidam sto ke bide

3. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.291
    Допаѓања:
    2.531
    Devojki jas pravev histero laparoskopija. Sum imala cokolada cista koja bila zamotena so crevo i zarista. Me iscistile i kanalite, iako nemalonisto dr. Sega odmaram i za 1 nedela konci. Malku me boli stomakot no nisto strasno

4. BrideToBe

BrideToBe Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    86
    Феминки, и јас да го споделам моето искуство со хистероскопија и лапароскопија - ги правев и двете во Чаир, презадоволна сум од се! Буквално секој вработен што ќе го сретнеш од шалтер до доктор се смирени, културни, фини, објаснуваат, помагаат, нема гужва како во Државна, алал да им е!
    Ме примија среда, ме пуштија петок, имам конци под папокот и на левиот јајник, се уредно оперирано. Тубите сега се проодни, септум 5 мм отстранет и полип. Дома пиев само капки (заборавив како се викаа, можам да проверам ако му треба на некој), антибиотик не. Одмарав дома уште една недела и веќе 4/5 дена по операција се чувствував нормално.
    Е сега прашањето ми е кога смееме да правиме бебе :). Може ли искуства да слушнам?
    Докторот што ме оперирасе официјално рече по 3 месеци, ама ние се изначекавме за ова бебе многу долго и немаме трпение. Матичниот прво ми рече не чекајте, па ај почекај барем еден циклус нормално да помине.
    Сакам да слушнам искуства. Знам дека секој организам е различен и многу зависи од Тој горе, ама сепак ми интересира вистински случаеви. Можам да и помогнам некако на матката да се регенерира побрзо?
    Ви благодарам многу, бебенце кај секого што сака ви посакувам! :inlove:

На bella.gk и Happyinlove им се допаѓа ова.
  5. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838

Штом си ги решила проблемите,сега опушти се доби еден циклус и да си почнете со работа. Јас останав бремена на 3 месец од пробување,остранив септум само јас и ми кажаа,доби си циклус,една контрола си направив одма после завршување на циклусот и одма си почнавме.
    Ти посакувам да бидне од прва,ни 3 медеци да не ти бидат потребни. Те чекам во труднички:hug::mm:

На bella.gk и BrideToBe им се допаѓа ова.
  6. BrideToBe

BrideToBe Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    86
    Девојки, за Чаир ич да не се двоумите! И ние пропуштивме 6 месеци од 2018 мачејќи се да добиеме термин на ГАК за хистеро и лапаро, па од септември почнав во Чаир со контроли, па се изначекавме за салите :). Сега салите се готови, докторите се сите прекрасни, цел персонал, се ќе биде супер! Среќа на сите ви посакувам! :*

На bella.gk му/ѝ се допаѓа ова.
  7. bella.gk

bella.gk Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    685
    Da nemam zborovi za personalot, sega uste kandidat da ja izlecam i ke pravime dijagnostocka laparaskopija.. Daj boze site da stigneme do celta. Pozz

8. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.291
    Допаѓања:
    2.531
    Здраво девојки. Погоре Ви имав пишано дека ме правеа хистеро лапараскопија. Ми извадија чоколадна циста-ендометриум. Па ме интересира дали на некоја од вас и кажаа за некоја диета. Јас јадам се.... Немам и формација за диета поздраввв

9. Mimoza92

Mimoza92 Активен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    35
    Zdr jas sum veke 10 godini so cokoladni cisti jas nedrzam dijet to cistite nese ot hrana tuku neni doaga dobro ciklosot namesto da krvareme on so ostanova natre krva I se Frmira Cista izvini sto te Prasuva imas deca pozz

10. Mimoza92

Mimoza92 Активен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    35
    I jas jada se netreba da jadem mrsna hran I blago poveke salati zelecuk a jas nemoza bes cokoladi

11. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.291
    Допаѓања:
    2.531
    I jas ne mozam bez cokolada, posebno crnoto cokolada najlepse zelje. A drugo se treba da jade e neli, peciva beli da ne jademe... Ne znam sto drugo poz

12. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.291
    Допаѓања:
    2.531
    Ne zaradi toa i pravev histerolaparoskopija a ti imas li

13. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.291
    Допаѓања:
    2.531
    [QUOTE
    Koj te pravese laparoskopija i kade, ti kazaa Li podetelno nesto sto i kako na drug nacin da se povlece istata

14. Mimoza92

Mimoza92 Активен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    35
    Ne treba dijeta da I jas imam isteroskopi labarsopi I res

15. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.291
    Допаѓања:
    2.531
    [
    P
    A koga pravi, I kade neli velat oti posle taa intervencija se ostanuvat bremena, ti imas li deca i kolku sto znam kazuvaat so inseminacii ili in vitro

16. Mimoza92

Mimoza92 Активен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    35
    Nema deca a imama idno spotan abortus pret 5gd mi kaza dr za ivitro

17. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.291
    Допаѓања:
    2.531
    So sreka daj Boze da dobieme 2 crti koi so dusa gi cekame poz sekoe dobro A kaj koj dr odes

18. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.291
    Допаѓања:
    2.531
    Eve me pak da devojki...Pravev histerolaparoskopija pred 2nedeli.mi kazaa da gi do pijam Mikroginon ot, gi dopiv. Imav malo krvarenje ne kolku dena. Nemam seuste dobieno... Dali na nekoja od vas taka i se slucilo. Vo iscekuvanje sum da mi dojde... Poz

19. Gertruda2018

Gertruda2018 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2018
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    22
    bella.gk Sto napravi so kandidata,dali e se vo red sega?

20. bella.gk

bella.gk Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    685
    да ми замаа брис од вагина и испадна во ред,др ми рече во ред е дека е контролен брис не мора од цервикс ама јас сакав и брис од цервикс после една недела на брис од цервикс ми се појави кандида. и стварно незнам што да правам!?!