Да ќе земам со докторот се договоривме овој циклус да ми заврши и да правиме хистеро/лапаро, се надевам дека нема да има проблем дека едниот брис е во ред..
Мислам дека треба да се чисти брисевите за да не се пренесе бактерија во матка. Но мислам дека секако ќе ти дадат во инфузијата антибиотик. Еве некоја ако имала кандида дали и покрај тоа и' правеле хистеро. Земи ти веднаш пробиотски вагиналети, пиј б-комплекс и до хистерото би требало да се среди. Јас па по хистеролапароскопијата фатив кандида од антибиотикот во болница што ми го дадоа. Веднаш Линекс Лејди ме среди, толку исцедок во живот не ми течел, лом бев, но ме исчистија вагиналетиве убаво.
уште денеска ќе земам такви вагиналети, а пијам б комплекс,сега ќе започнам и со промивки од сода бикарбона.се надевам дека ќе се среди.
Здраво девојки, нова сум во форумов. Денес ми отворија историја на ГАК треба да правам хистероскопија.Поминав преглед кај анестезиолог и лабараторија. Ме интересира за колку време отприлика ве викнаа на операција
Јас пред 3 недели правев дијагностичка хистероскопија со скречинг во Ремедика Истиот ден во 8 ч бев таму, во 16 си тргнавме за дома Се помина во најдобар ред Им благодарам на сите феминки за советите Интервенцијата ја правев кај проф. Димитров
И јас бев пред 2 недели убаво помина. Сега ќе чекам контрола и се надевам дека ќе биде се ок. Не се мислете одете
Zdravo nova sum vo ova predlozeno mi e da pravam dijagnosticka hustero laporoskopija i se mislam kade prvivatno i kaj koj ili drzavno bev na konsultacii kaj Ilievski vo Cair. Ve molam spodelete iskustva
Јас се спермам со нареден циклус за хистероскопија/лапараскопија кај илиевски, бев на гак имав закажано кај тофоски тој не беше ко отидов беше др роса ама фино ме откачија, и се вратив во чаир, илевски беше многу фин искрено ми остави добар впечаток, се надевам дека и интервенцијата ќе биде добра.
Јас правев хистероскопија и лапароскопија во Чаир пред неполн месец, презадоволна сум! Буквално од шалтер, сестра, чистачка, доктор, се! Како во хотел е горе, ич да не се секираш, сите сестри и болничарки се прекрасни, со се ќе ти помагаат, и докторите се одлични!
Три дена само ме задржаа, со целосна анестезија, немав никакви болки, меѓутоа поради анестезијата се осеќав чудно една недела само. Со лесно, само напред за Чаир, јас се изначекав со месеци на Клиника, исто ме откачуваа, ги немаше на закажано... и решив да сменам болница и не се појакав.
Јас правев хистеролапаро пред неполн месец. Не пиев никаква терапија. Добив циклуц на 25ти ден. А инаку крварев точно 7 дена по операција слабо, ама сето тоа ми најавија дека ќе е нормално.
Da i mene mi rekoa deka e normalno duri imav imali parcenca.. Duri i pred operacijata imav bolna men. I parconja, temni.. Velat normalno ee.. Prekrasen Koga gi dobi analizitte od biopsija, jas cekam uste...
Ne mi se javile uste za rezultati (imav polip, rekoa ke go pratat na ispituvanje), ama doktorot mi rece deka ako bilo benigno nema ni da mi se javat, samo ako e maligno :/ taka da se nadevam deka nema da mi se javat