Јас имав крвна група Со се инфективниот скрининг и праќање на материјалот на хистопатолошка анализа, платив 21 000 к
Хистероскопија со остранување на септум 40.000ден П.с сега со поскапувањево најдобро да се јавиш во ремедика
Me interesira dali davat boleduvanje i kolku dena za dijagnosticka histeroskopija/laparaskopija, ke pravam vo cair kaj ilievski, citam deka 3 dena zadrzuvaat vo bolnica, dali den pred intervencijata treba da si sabjle vo bolnicata deka ne sum od sk pa prasuvam.
Mene samo mi kazaa posle 3 nedeli,nisto drugo belkim ke bidat dobri rezultati. Pominaa 2 nedeli taka da se nadevam ke bide se dobro,
Те молам не шири дезинформации. Од каде 15дена за хистеро па и дијагностичка? Јас си земав еден ден само, во 12 ме правеа во 16наапуштив нареден ден нормално на работа. Ти ако сакаш можеш да замочиш за денови ама законски не ти следува нигде ден за хистеро.
Ако докторот во отпусното писмо ти има напишано препорака боледување,тогаш ти следува. До 15дена,тоа матичниот ти го отвара боледувањето
Нема причина за хистеро доктор да препорача 15дена боловање. Освен ако е некој голем зафат да ја преправат цела матка. Инаку да со врски и од чепатлаци и лигавење да може секако да си извадиш боловање и повеќе од 15 дена
Еве јас за остранување за септум имав препорака,тоа им е по протокол барем во ремедика каде што правев,јас се чуствував добро и не земав,познавам што навистина не се чуствуваа добро и од анестезијата и од загатот биле со болки па си земале
Izvini taa prasa dijagnosticka histeroskopija/laparoskopija, za toa davaat boleduvanje, a Zosto da ne e i za histeroskopija, koj kako se cuvstvuva i zavisi sto e raboteno. Site nemaat isti dijagnozi, nitu isti operacii. Prvicno davaat zakonski 15 dena, a posle dokolku treba se odi na komisija koja te gleda i ti dava mislenje dali treba da si uste na bolovonje ili da trgnes...
Јас денот на хисероскопија и утредента не бев на работа,ни нема потреба од повеќе зошто навистина се чувствуваш добро
Jas piev sirup Fortalax taka nekako den pred operacijata na ednas se pie vo 13 casot, I posle toa treba da odis vo wece celo vreme, se praznes, megu vreme piev i caj, voda i bistar sok od jabolka do 22 toj den... Ke ti kazat od tamu poz
Den pred operacijata koga go pies sirupot operacijata koga e i naredniot den po operacijata te pustat... 3 dena
Илиевски од Чаир обавезно прашува дали пациентката сака боледување после хистеро На секоја која што ќе посака и дава без проблем две недели
Bravo i taka treba, sepak e intervencija koja se pravi so celosna anestezija kako i laparoskopija. Se slozuvam, zdravjeto na 1 mesto, sepak sme mladi zenicki koi treba da se cuvame. Pozdravce
Јас само кажав дека Илиевски дава боледување . Инаку лично јас не сметам дека после хистероскопија( поготово дијагностичка ) мора да се останува на боледување . Па дури и на комисија да се оди за продолжување на боледување А здравјето е нормално пред се
@bella.gk праша за хистеро/лапаро. За хистеро и јас мислам дека нема потреба боледување, но ако е и лапароскопија, тогаш мислам дека треба. Јас по дијагностичката лапаро не бев способна за работа, барем до конци вадење имав потреба да одмарам. Кога ми ги извадија по една недела, тогаш како нова бев.