Што знам, пред вадење конци веќе сафра ме фати и едвај чекав да ги извадам и да мрднам од дома, не па да седам уште една недела.
Jas samo prasav deka ilievski ne mi kaza tocno sto ke pravime, imam hidro salpinx i mi rece ke vidime dali ke e histeroskopija, ili laparaskopija, iako kaza deka 90% ke e laparaskopija, a za boleduvanje ke go prasam, ako kaze deka ima potreba i ako mi dade bi iskoristila za boleduvanje.
Ако сакаш боледување секако ке ти даде. Јас во Ремедика правев дијагностичка хистероскопија со скречинг на 21 ден од циклус, и истиот циклус почнав со ин витро, па бидејки работата ми беше напорна, го замолив докторот за боледување и ми напиша дека ме следуваат 15 дена.
Otkako ke te na pravat, posle edna nedela koncite gi vadat, prvite denovi e malku tesko, 2 nedeli imas boleduvanje, treba da se cuvas da ne digas tesko, ranite posle operacijata, gi vades, gazite, ke spies vecerta pred operacijata i po operacijata vo boln. Ne e strasno, celosna anestezija, ti davaat spavaca od tamu za operacijata, a ti si nosi svoi, zemi si polesno za po operacijata trenerki, da ne te bolat ranite. Ke pies caj Fortalax, moze i veke ti dale, pred da te pravat toj den. Ke go ispies na ednas vo 13 casot, mne gaden, se praznes i taka, megu vreme ke pies i caj, bistar sok i voda do 22 casot toj de. Drugi ot den te pravat. Ne se plasi duso. Pozdrav, pisi mi por ako treba nesto
Немој воопшто да се плашиш...јас после 4 дена почнав нормално да си функционирам по дома, а после 7 си тргнав на работа. Само треба да се пазиш, немој да креваш тешко, јади полесна храна и се ќе биде добро. Откако ќе заврши се ќе ти олесни...Со лесно
Знам дека некаде прочитав после хистеро да не се користат тампони заради инфекции и сично. Правев во ноември, дали знае некој дали може да почнам да користам? Поздрав
Jas pravev vo cetvrtokot histero na gak super pominav krvarenje imav samo eden den, samo denes pocnav nekoja nelagodnost da osejkam kaj matkata, bi trebalo da e normalno
Bidna i mojata laparaskopija i histeroskopja vcera, nemam zborovi za dr ilievski i cel personal ovde vo cair site lubezni usluga na nivo, e sega cekam utre da me pustat.
И јас слушнав дека многу поскапеле. Што е работава ? Сега се поскапи од систина а беа каде каде поевтини. Јас за хистеро со вадење на септум и полип платив 28.000 плус хистопатологија пред 5 месеци.