Zenski sakam da go spodelam moeto iskustvo od histeroskpija. NISTO STRASNO!!! Vcera pravev, mi otstranija sub septum (vo remedika kaj d-r Hadzi Lega- NAJNAJDOBAR!!!! Kostase 20.000 MKD) Bev preplasena no stvarno nisto ne cuvstvuvav, celosna anestezija i posle toa NIKAKVI BOLKI! Mnogu malku krvarenje. 12 casa pred toa ne jadev ni piev. Ova go pisuvam posto nikade nemozev prethidno da najdam iskustvo, pa ve ohrabruvam site koi treba da ja napravite ovaa intervencija! Znam deka koga e na sebe NAJMNOGU BOLI, no kako pacient koj ima navistina nizok prag na bolka i tolerancija iskreno vi kazuvam deka cekav bolka no za sreka ne dojde! Good luck!
Jas sakam da ti se zablagodaram,otkako mi go prenese iskustvoto malku se opustuv i nekako otidiv na operacija bez mnogu da razmisluvam iako nemozam da kazam deka ne me fakase strav.Jas pravev laparoskopija i histeroskopija kaj dr Lazarevski vo Sistina i mozam da kazam samo pofalni zborovi za nego,za celiot personal i voopsto za celata postapka.Operacijata ja pravev vo vtornikot,den prethodno vo 12 casot popladne ispiv sirup za procistuvanje i piev samo voda.Nareden den vo 8 casot bev vo Sistina,ppdgotvki i vo 9 zapocna procedurata.Jas najgolema maka vidov od anestezijata oti mnogu povrakav i glavata me bolese.Vo sredata me pustija i pocnav da si se razdvizivam i eve denes posle 3 dena se custvuvam dobro.cekam nareden cetvrtok da mi gi izvadat koncite pa da mi kaze doktorot kolku pauza da pravime a posle ke se udrime na rabota hahaah preporaka za site da ne se plasat,da bidat silni ne e nisti strasno samo imajte si vo sebe verba deka toa mora da se napravi za da ni se ostvari najgolemata zelba
Супер, се радувам за тебе, ние сме борци жени Јас после на газата врз раната што е, ставав како спреј но потечно беше, има по аптеки за брзо зараснување, за 4 дена бев на работа нормално. Со лесно на патот, знам како е, само позитивно и се ќе си биде.
Здраво јас треба да правам хистеро за отстранување на преграда на матка и затворање на едниот јајник. Некоја со слично искуство?
За затворање на јајник немам искуство ама за преграда да и одлично поминав и истиот ден бев на шопинг како ништо да не било
Колку време чекаше за да те викнат од кога ја закажа?мат.гин ли ти препорача? Колку те кошташе, и на кој ден од циклус ја правеше?
Денеска се префрлив кај нова матична, и ја раскажав мојата ситуација и ми рече да направам директно хистероскопија дека нема потреба да правам хсг. Каде да одам кај кој доктор? Кој е најдобар?
Убаво те посоветувала. На ГАК или Тофовски или Роса Спасовска, знам за нив дека се добри. Во Чаир-Зоран Илиевски. Ќе ти направат ем дијагностичка и ако има нешто ќе сецнат, ќе средат. Ако имаш парички плус по приватниве можеш , распрашај се каде е најевтино. Знам дека во Систина, Ре-медика и Плодност дека прават.
otkako ke ti otvorat istorija posle edna nedela me viknaa, nekade okolu 15 den bese intervencijata seuste ne sum platila , se plaka posle eden mesec i kosta nekade okolu 2-3 iljadi denari. inaku specijalist treba da te pregleda kaj niv i da ti kaze dali treba da ima intervencija ili ne. so lesno.
Zdravo, nova sum vo grupava pa sakav da vidam dali ima nekoj kako mojot problem.. So soprugot se obiduvame za deca veke 1ipol god bez rezultati.Vo dekemvri mi otkrija arkuatna matka, potoa zaminav vo italija Kade napraviv histeroskopija I doktorot mi rece deka ne sum za operacija. Vo plodnost napraviv hcg kade mi otkrija eden zapusen kanal leviot, dodeka desniot e vo red. MI rekoa deka treba da se pravam dve operacii, laparoskopija za kanalot i histeroskopija, da mi ja smeni formata na matkata, ama nema pregrada samo ima kako forma T. Sega ne znam so da pravam, dali da se pravam operacii ili da pojdam za vtoro mislenje.. Mn imam slusano deka kanalite gi otpusuvaat so hsg pod pritisok na voda, ama doktorot ne se ni obide da mi go otpusi, rece za operacija.. Ve molam ako ima nekoj neka spodeli mislenje.. Odnapred vi blagodaram
moj sovet ti e da se sovetuvas i so dr Milka trajanova na gak preku maticniot gin mozes da si zakazes termin
Ti blagodaram na sovetot., I jas mislam da pobaram drugo mislenje sepak ova se operacii I mn mi e strav.. A dosega imam pojdeno Kaj sto doktori I site razlicno kazuvaat pa sakam da najdam nekoj na koj ke mu veruvam..
Odi zakazi si i ne se plasi jas imav edna laparoscópija i dve histeroskopii i ic ne e strasno zakazi si kaj dr Milka trajanova i sega so tretoto ivf imam kerkicka inace jas imav septum I neproodni jajcevodi
Zdravo sakav samo da te prasam kolku te kostase se vkupno zosto I mene mi rekoa za histerolaparoskopija zosto imam eden zapusen kanal I nepravilen vid matka, mi rekoa 1600 evra vo plodnost.. I Dali imase dobri rezultatite Kaj tebe? Mi e strav mn I se mislam Kade da pojdam. Lele fala ti mnogu, me ohrabri, znaci so laparoskopija ti gi otpusuvaat kanalite.. Jas premnogu se razocarav.. Vcera mi praves hsg vo plodnost I mi Kazaa pa mn se sokirav ama so treba da se napravi ke se napravi.. Fala ti od se srce.. Ziva I zdrava da ti e kerkickata
Јас пре би ја препорачала Роса Спасова. Помлада и доста стручна. Милка е од старите извикани имиња со огромно его.
Па си можела дирекно да одиш на хистеро со лапароскопија, одеднаш се прави и не е болно. Со лапароскопски отвори на стомакот ти влегуваат во јајцеводите и ако има потреба интервенираат, потоа со хистероскопија средуваат проблеми во матката, септум, форма итн. Јас правев на ГАК кај др Владимир Трајковски, додека уште работеше таму. Сега е во Њуборн клиник. 1600 евра е премногу, освен ако не ти се проблем парите. На ГАК закажи кај др. Миле Тантуровски или др Кочовски, тие се добри.