На снимката од хсг покажуваше непроодни двете туби и беможев да забременам.Димитров предложи да се направи зафатот
Заради септумот имав абортус. Никој претходно на ехо не успеал да го види септумот. Го видоа дури откако констатираа missed абортус. После ресекција на септумот имав уште една бременост од која сега имам 3 годишен син.
A za sto imase septium? Na matkata? Kakov septium imase mila? I dali si bremena jas imav dva abortisi poz
Септум на матка нецелосен ама прилилно долг. Ти пишав дека добив едно живо и здраво дете после интервенцијата. Со среќа и со лесно.
Fala ti mnogu..se nadevam deka ke bide dobro i kaj mene zasto ke treba uste eden zavat da pravam ama cekam za komtrola..
I dali si bremena..citam ama znam deka imas pisuvano odamna jas pravev histero sega I ostana bremena!? Posle tie zavati? Mila za sto pravese histeroskopija mozes da pisis imam ist slucaj sega se napraviv i dali si bremena? Znam deka e pret nekolku godini pisuvano ama mozebi ke mi pomognes? Za Sto pravese zavat? I jas ist slucaj imam kako tebe sega se operirav vo re medika..i dali ostana bremena? Poz mnogu ako moZis pisimi Mila jas ke pravam vo vtor pat hiseteroskopoja vo re medika za septum i ti kako si sega zadovolna bremena si? Poz
Јас само еднаш правев хистероскопија за септум, но бидејќи ми беше голем (4 см) Димитров ми рече можно е да има потреба од повторување. Но после 2 месеци кога бев на контрола, се беше ок и немаше потреба од повторна интервенција. Останав бремена во септември 2018 и се си помина во најдобар ред.
Milo mi e ..se nadevam i kaj mene ke bide taka..samo cekam da napravam uste edna histeroskopija i jas sum kaj dimitrof
Имав целосен септум во матка, цервикс и вагина. После тоа правев уште еднаш хистероскопија и останав бремена брзо после тоа. Со лесно и на тебе, не се секирај се ќе биде добро.
Девојки ви доцнело ли после хистероскопија? Требаше на 06.07 да добијам, уште абер немам. Дали може од микрогинонот да ми е вака?
Можно е да не бидат видени на ехо, не се гледаат секогаш, н хсг се големи шансите да се видат, ретко се случува да не се гледа.
Mozno e kaj mene na hsg se gledal septumot ama 10 god nemase koj da go vide sreca posle 10 god Dr milka trajanova go vide Igo otstranl I tretoto ivf sto go pravev vo new born klinik kaj Dr trajkovski zavrsi uspesno
Mozno e sve tuka da ne se vidi mene septium na matka po 5 godini mi otkrija a vrodena mana a do togas nikoj