хистероскопско отстранување на полип чини околу 40.000 денари во пакетот е вклучлено Специјалистички анестезиолошки преглед Анестезија Дневна болница со апликација на терапија над 3 часа Хистероскопска полипектомија Постоперативен надзор Лабораториски анализи
Јас правев лапараскопија и хистероскопија па останав бремена по два месеца и се породив природно. Никој не ми рече дека ќе треба да одам царски поради тоа, иако ми беше изваден субсептум. Немав проблеми со пораѓајот.
Fala mnogu za mislenjeto i za utehata Ne mi e naglaseno nesto takvo, sigurno zavisi od rezot kolkav e. Fala srcka!
Vo Cair se operirav, srcka, histeroskopija i laparoskopija. Ne mi e naglaseno nesto takvo na rezultatite. I nas ni sovetuvaa 3 meseci pauza ama ete bidna, uste 3 meseci do bebo, zdravje. Ti posakuvam se najlesno i najubavo i da znaes deka ke bide!
Amin kaj site da bide..jas sega cekam 3 meseci imam kontrola pa sega sto ke kazat doktrotire toa pravam..zasto se iznapativ dve histerkskopi i edna laparoskopoja i toa za dva meseci odma pa da bide za makata..pozz i lesna bremenost..
Здраво.сакам да прашам која е цената во систина за лапараскопија и хистероскопија? На хсг ми покажа септум на матка и еден непрооден канал. Или информација за во чаир,кој е добар доктор,колку се чека...?
Само хистероскопија во Систина ми рекоа околу 40 000 денари. Многу се фалат од Чаир, салите за операција реновирани, чисти, пррсоналот добар, се на ниво. Др. Зоран Илиевски таму го фалат, петок има амбуланта. Баш денес гледав на мој термин, има слободен термин кај него последниот петок од август, мислам 30 август дека беше. Закажи си преглед кај него, ако условите во Чаир се добри зошто да плакјаш десет пати поскапо на приватно.
Јас колку што знам хистеро во Систина е над 60.000 ден. Ова пред 2 год. Сега имаат и поскапнувања. Чисто сумњам дека со 40.000 ќе пројде
Pred godina dena histero/ laparo vo Sistina plativ okolu 100.000 den, se vkupno kaj dr Lazarevski. Mozebi cenata zavisi indo doktoror, zasto po telefon mi rekoa 80.000 a izleze plus, so celosna anestezija, te pustaat nareden den. Zadovolna sum od se tamu, na drzavno ne zemaa pacienti koga e leto, t.e. toplo i morase da se ceka i plus imaa spisok za red, taka da mene ne mi bese do cekanje zasto edvaj sobrav hrabrost za zahvatot i radi drugi analizi nemozese da se ceka.
Во право си. Изгледа дијагностичка хистероскопија во Систина е 40 000 ден. Оперативната нејзе што и е потребна сигурно е над 60 000 ден.
Здраво сакам да прашам тие што имате правено хистестероскопија со отсранување на септум колку време потоа крваревте. фала
Мила јас правев во Систина во март лапаро и хистеро и ме чинеше 114 000 илјади денари.Кај мене и двете беа оперативни,ми го извадија десниот канал,миом,ахтензии од слепо црево и субсептум од 1 мм на матката.Мислам дека има разлика во цената дали се оперативни или дијагностички
Jas 2 nedeli imav krvarenje, a se bese vo red, izgleda edinstvena sum so tolku dolgo krvarenje po histeroskopija
Moze ne e za tuka prashanjevo, no smetam deka najdobro ke mi odgovorite. Dali vo re medika i new born pravat HSG i dokolki da kako se so ceni, i sto sve se voocuva so HSG-to?
Не прават ни во Ремедика ни во Њуборн,приватно во Систина,Плодност,Др.Толовски,кај Толовски ти е најефтино околу 4500 денари. Тоа е снимање на проодност на канали и се гледа каква е матката.
повели повеќе информации за целата постапка https://acibademsistina.mk/health/i...dravje-zeni/972-najcesti-prasanja-za-hsg.html