Jas skoro 6 dena ama ne bas karavrejne obilno malu posle si dobiv menstruacija kako sto treba jas prabeb dve i isto taka bese ne e starasno nisto
Zdravo clenki bi sakala da spodelam edno iskustvo so vas imav zakazano vo cair laporo i histero kaj d.r ilievsli histero bese uspeshno zavrsena no za lapro se onesvestiv izgubiv vozduh i operacijata bese odlozena toa bese pred dve godini sega se spremam za vo remenidka kaj Dimitrov za laporo no so golem strav da ne mi se sluci iastoto inaku imam eden ne prooden kanal i i hodrosalpings vasi soveti fala vi
Мила јас правев во систина и лапаро и хистеро и мој совет е да не се секираш оти се прави со целосна анестезија,заспиваш и не можеш да се онесвестиш.Не е ништо страшно верувај и подобро да си го средиш проблемот оти со хидросалпингот може и да остануваш бремена но плодот од течноста одма се уништува.Јас имав такво искуства ми доцнело,позитивен тест и по 4-5 дена ми иде циклус и кога на крај ми открија дека тоа се случувало како последица од хидросалпинг на десниот канал.Затоа мој совет е да не се плашиш јас за една недела бев како нова после операцијата
Jas pravev re medika pominav dobro i toa dve laparoskopi i histeroskopija sega super sum i jas imav straf ama ne e nisto so pomin da e
Девојки, земала некоја од вас пилула (контрацепција) после оперативна хистероскопија? Јас зафатот го правев пред 5 дена (септум околу 1 см),на отпусниот лист ми пишува контрола за 1 месец и во зависност од ендометриумот и тоа какво мислење ќе има док. можно е да ми препише пилула за 2,3 месеца, потоа пак контрола, ама овој пат пишува хистероскопски (ваљда како дијагностичка овој пат?) Малку во прашалници сум. Не беше таму тој што ми го правеше зафатот па не можеа да ми објаснат.
Се пие апчиња по оперативна хистеро, за да се обнови убаво ендометриумот. Побарај го веднаш докторот да ти каже дали и што да пиеш, тој ти ја знае ситуацијата. Мојата хистеро беше оперативна (септум) и мислам дека два циклуса пиев Цикло Прогинова.
Фала Оли. Му пишав одма и ми врати да ги земам пилулите што се напишани на отпусниот лист одма, да ги пијам (еден месец) додека не одам на контрола кај него. Убаво што пишав овде. А баш ја прашав оваа што потпиша да си одам, ми рече не, прво контрола па потоа ќе се договорите што како со докторот.
Работава општо дојде ако не прашаш на форум, си се зезнал Ајде, ќе биде добро, почни ги апчињата и прашувај го докторот сè што те интересира, тој најдобро ти ја знае ситуацијата и тој што ќе каже, тоа прави.
Абе остај, секаде иста песна. Сега пак, аптекарката ме стави во мисла. Ми рече овие апчиња се земаат од први ден на циклус а јас сум 17 ден. Не знам што да мислам, може за тие што ги земаат за друга намена? После зафатот вие како бевте? Чекавте циклус или одма со терапија, бидејки зафатот е во првата половина на циклусот. Просветлете ме што да правам. Јас мислам да ги почнам одма
Пред хистеро пиев Микрогинон, па на 7 ден од циклус имав хистеролапаро. Потоа не пиев неколку дена ништо, па по операцијата на визита докторот ми рече да се консултирам со докторот за инвитро. Докторот за инвитро ми рече два циклуса да пијам Цикло Прогинова. Гледам во календарот една недела по операцијата сум ги почнала кафеавите апчиња. Кои апчиња ти ги препиша докторот? Сепак ти рекол одма да ги почнеш, јас би го послушала докторот.
Ќе го послушам Оли. Сега ја препрочитав неговата порака, ми има напишено ПРОДОЛЖИ да ги земаш до наредната контрола. Тој мисли дека јас веќе ги имам почнато. Инаку се викаат Cezarette. Имам веќе спомнато дека живеам во Италија, овде го правев зафатот. Слаби болки на моменти во матката и по неколку денови од интервентот нормално ли е? Знам дека сум досадна, ама ако не е форумот нема кој да ти појасни некои работи.
Jas posle zavatot 3 iot den odma pocnav so apcina za dobivajne posle pauza eden mesec naredn mesec dobiv bez apcina i praev uste enda histeroskopija i mi dadoa dve terapi za dobivajne vtorata ja pocnav na 4 den od mesecot sega cekam za kontrola naredna nedela
Jas pred histeroskopijata piev mikroginon a po histeroskopijata estroferm mi otstranuvaa septum I polip
Зошто правеше по втор пат? Прашувам бидејќи и кај мене има наведено дека можно е да има потреба од втор пат (као контрола)
Pa i mene isto mi kaza koga zaminav na kontrola mi kaza deka treba da se isece uste malku imav septium na matkata i zatoa imav dva predhodnj abortusi..sega po dva meseci naredna nedela sum za kontrola i cekam dali e se vo red i da vidime pomataka do sega ne se obiduavav da zabremenam taka mi kaza