Ako imas pravo da go smenes smesno e duri izvini vaka sto sum oftopik no da kaze vo tvojot slucaj ne ti treba hsg
Девојчиња, треба да правам хистероскопија. Кажете ваша препорака за доктор за на ГАК и каква е процедурата. И ме интересира каков еодносот на докторот, дали после интервенција доаѓа да ти каже како поминала интервенцијата, што е извадено, и др. По приватниве клиники многу скапо.
А зошто така? Нели те гледаат на ехо, за да видат дали си за хистероскопија, кај кој доктор беше мила. Се распрашував од искуство и ми ја препорачаа доктор Трајанова. Ваше искуство?!
За на ГАК сите ја препорачуваат Трајанова, мене таа ме правеше, океј е иде после интервенција ти кажува како поминало се, што е направено, тоа што ќе ти го каже истото после и во извештајот го пишува. Ма да мене Роса Спасова ми е уште поокеј, млада докторка али супер е.
Женски ај бе молам кој знае нека ми одговори.Денес правев хистероскопија и ми дадоа да пијам апчиња циклон прогонува. Овие се пијат по шема,нели од трет ден на менструација па до 21ден.Е сега јас како да ги почнам да ги пијам,од тоа кој ден ми е денес или од почеток?Ништо не ми е јасно.
Ne ednash tuku tri meseci me vrtea po tie vrati,ke vidish i samat koga ke otidesh,bev kaj doktor Borivoe ne pamtam prezime,me vide toj na eho istotaka me simnaa dolu da napravam snimka,nekoj gledashe septum a nekoj ne,cudni se i tie,i na kraj se javija pak da otidam a trebashe da se operiram dve dena pred da mi se javat zakazhana bev 18.12.2016 na 20 mi se javija.Otide mazh mi oti jas ne mozhev da se razbere i mu rekle da otidam kaj drug specijalist i ako ako kazhe taa da se operiram ok ako ne name da me fatat.Lele cel referat,senadevam podobro od mene ke pominesh
Како ти кажаа да ги пиеш? Читам дека и други феминки пијат. Слушни се со докторот најдобро. кај кого правеше и како помина?!
Пиј ги од денес и откако ќе ги завршиш, за три дена треба да добиеш И јас ги пиев после хистероскопија. Само хистеро правеше или во комбинација со лапароскопија. Каков проблем имаше? И се викаат цикло прогинова
Јас колку што се сеќавам кога ги пиев пред ивф ги пиев од 5-ти ден на циклус, од прво апче. Во секој случај најдобро консултација со доктор за тоа како да ги пиеш. Имаше тука членки, кои во зависност од намената заради која ги пиеа имаа различен режим. Со лесно
Јас пак истражувајќи за доктор за хистероскопија за ГАК.... Викторија Јовановска, од ГАК дали прави хистероскопија и ваше искуство...
Само хистероскопија правев.Имав киретажа пред два месеци и имав септум затоа. Правев во ремедика кај другите Петаноски.Се беше супер и немам никакви болки со целосна анестезија и ништо не осетив
Женички, имам прашање до вас. Денекса бев во Плодност, каде Др. Таше ми препорачува хистероскопија (хистероскопска септопластика). Две години се обидуваме да забременам, но неуспешно. Спермограм и спермокултурата се супер. Брисевите, пап тестот и хормоните се супер. ХСГ правев во Систина, кое што докторите таму го прочитаа како уредно. Но кога отидов во Плодност со истата снимка, веднаш докторот го забележа септумот ( матката е во вид на срце. како мала вдлабнатина од горе), и едниот канал е малку свиен. Дали тоа е главната причина за незабременување? Докторот некако беше сигурен дека по тој зафат со сигурност ке останам бремена Исто сакам да ве прашам, дали сте правеле хистероскопија во Државна, кое е вашето искуство таму и кој Доктор ми го препорачувате. Многу ми значи доколку споделите свое искуство. Ви благодарам!
i jas vo cetvrtok imam zakazano operacija za laparoskopija i histeroskopija za otstranuvanje na pregrada i nesto so jajnicite umram od strav ama toa e sto se mora se mora... jas se odluciv posle tolkuuu citanje da odam kaj dr mitko ivanovski vo sistins
Не е страшно, истиот ден си дома. Ти ставаат анестезија, не осеќаш ништо. Јас два пати поминав низ истото.