И уште нешто. Ми рекоа ќе треба циклопрогинова ама не знам дали да почнам веднаш или после интервенција. Денес ми е 7ми ден да ги почнам па да не е проблем пред интервенција не знам...
Ќе те пуштат во петок, јас две ноќи бев таму. Јас носев: влажни, палома, тоалетна, крем, четка за заби, сапун, паста, полнач за телефон, три шишиња вода по 1,5 литар, папучи, спавача, чорапи обавезно бидејќи ќе ти студи по операцијата, стегач за коса обавезно, крпа, облека комотна за излегување за да не те стега на стомакот ништо поради лапароскопијата, влошки, гаќи, џемпер за ако ти студи. Толку ми текнува, ќе пишам пак ако се сетам на нешто друго.
So lesno kaj dimitrof pravese? Jas pravev re medika sega sum vo red samo sega so ubavi vesti da pisuvame poz
Девојки, во врска со инструкциите за прочистување. Да не јадам после 14 часот ништо денот пред интервенцијата? И како се пие Fortrans прашокот?
Sto ke pravis laparskopija ili histreskopija..?jas posle 20 casot ne jadev nisto a za ova fortanas neznam jas ne poev ni pret ni posle intervencijata
Девојки. Помина мојата интерв. Не е баш така едоставно ко шо го релативизирав битно помина. Него кога ќе може да јадам ?
Ќе помине Првиот ден мислам дека само вода и бистар сок од јаболка ми беше дозволено. Јас од храната во болница воопшто не јадев. Дури дома кога дојдов, јадев лесна храна за да се разработат цревата. Денес ќе те станат, малку ќе прошеташ. Со катетер си претпоставувам. Пиј многу течности, постојано по малку пиј вода и бистар од јаболко. Претпоставувам утре ќе те пуштат после визитата.
Фала Оли златна си. Оваа поддршка премн значи. И не ја напушташ групава браво за сите борци шо минуваме низ ова
Здраво на сите. Јас денес правев хсг кај Толовски. Каналите ми се преодни само имам септум на матката. Тој ми кажа дека тоа не е никаков проблем и да не се грижам. Меѓутоа, матичната ми кажа да одам на клиника и да правам хистероскопија. И сега кој да послушам јас? Едниот вели не е страшно, другиот доктор вели да се отстрани. Што мислите вие?
Друго мислење секако. И мене ми викаа не е страшно еден ми рече вади и така направив само што изгубив време.
Епа матичната сака да ме прати на ГАК, вели консултирај се и со нив. Па ако речат да се отстрани, ќе ти го отстранат, а ако не, нема. Само нешто не ми се оди таму, премногу тормозење е. Кога ќе почнат зошто вака, зошто така?.. на приватно барем ќе завршиш и мирна ќе ти е главата..