Крвната слика ми беше нова, но немало не знам што и ми дадоа упат подетална да ми се направи. Бараат крвна група, мислам дека мора. А каде ќе правиш? На државно или на приватно? Едит. Мене па рендген не ми бараа, а правев и дијагностичка лапаро и оперативна хистеро.
Мене во Чаир ми побараа,анестезиологот детално ги гледаше снимките... @princess5 најдобро прашај си го докторот
И јас на Гак ќе правам но остана само дијагностичка а ако има нешто да се отстрани и сабајле треба да одам да видам докторов за кога ќе закаже па незнам што се да носам ...некако сега ме фака некоја "паника" што како и сл
Носи сè што имаш проверено, а тоа што немаш и им е потребно пред хистероскопијата, ќе ти дадат упат и ќе те испратат да испиташ. Нормално е да те фаќа паника, но нема потреба, ќе помине. За убаво го правиш ова
Фала ти Оли на советите и подршката..да едвај чекав да дојде "вештерката" и сега кога дојде ме фати ова чуство но ќе дојде и што се мора се мора... најдобрп да носам и од кај др јани мислењето по интервенцијата да примам клексани 7дена бидекли димерите беа 899 во декември кога проверував... Ма се ќе земам оа како што ќе кажат
Обавезно носи го тоа од Јани, да знаат да те боцкаат. Јас пред да одам бев многу опуштена, среќна што побрзо да помине. Маж се секираше и преисплашен беше, а јас со смеење отидов и супер си поминав. Само чекав да помине и во ум ми беше зошто го правам тоа. Ќе помине...
@ Оли утре одам на анестезиолог а и ќе носам од трансфузиологија крвна група... но ме интересираше оргинакот или копија може или на крај на постапката го вракаат листот со крвна група? А и нус појави од микрогинонот имаше? Го почнав и него... па со господ напред ќе видиме кога ќе ми ја прават интервенцијата...
Оригинал носиш, па ќе ти го вратат кога ќе те пуштат од болница. Па мислам дека имав нешто нус-појави, но не се замарав многу, едвај чекав да дојде денот и да ми помине. Ајде со лесно, не се секирај, ќе бидеш океј
Благодарам...завршив со анестезоплогот и од чонеделник да чекам повик ден пред интервенцијата ќе се јават.... ваљда нема да ме заборават
Сируп ти дадоа? Ќе ти се јават, нема да те заборават, на список си им сигурно штом си поминала анестезиолог. Пиј си Микрогинон и чекај ги.
Бидејки самп дијагностичка е ми рекоа сируп не само кога ќе се јават сок од јаболко и чај пред да одам...денес поминав ... а микрогинонот го продолжив (иако денес задоцнив 2часа со него но ќе го пијам
Дефинитивно.... јас додека се вратам од гак требаше да пијам но ги изумив па среќа 2часа само каснев сега ќе продолжам ко денес вајда така е најдобро... инаку за сирупот ми рекоа не бидејки ќе одам и истиот ден ќе ме пуштат...
За хистероскопија не дават сируп јас правев кај док Калчовски ке ви се јави сестра Блага веке си била на анастезиолог каде и дае од понеделник треба да ви се јават
Да да ми реече дека нема да пијам сируп само чај и сок пд јаболко до 22ч самп течности... е сега не ја разбрав дали ќе смеам да јадам додека се јават или до 20ч но кога ќе се јават ќе препрашам... бидејки анестезиолпгпт тече по 20ч ништо а по 22 ни вода а таа сестрата рече откако ќе се јавиме... Ти се сеќаваш како ти беше? И што носеше со себе освен влошки папучи и сл ?
Денес правев хистероскопија кај Др.Димитров во РеМедика. Секоја пофалба за целиот тим, посебно за докторот! Презадоволна сум, и воопшто не беше страшно, џабе си се испотресов предхоно.