Здраво феминки имам едно прашање птер два месеца правев хистеро лапаро имав мал септум и проблем со тубите ама све се заврши добро по интервенцијата пиев еден месец циклопрогинова и естрофен па добив циклус бев на преглед и др ми кажа дека све е супер и да се обидуваме природно да останам бремена. Но овој месец еве веке 40 ден уште немам добиено правев тест преку крв негативен ми е иначе добивам од 32-35дена, ама до сега волку не ми се пролонгирал циклусот и малку ми е паника др ми е утре на работа па ке појдам да видам што се случува, ме занима дали некоја имала сличен пробчем по интервенција.
Каков проблем имаше со тубите па ти го средија со лапаро? Моите се непроодни. Во делот пред јајниците.
Prvicno doktorot mislese deka imam hidrosalping ama se ispostavi deka tubata bila uvrtena kako vo cvor pa gi vratil vo prva polozba, i bile proodni
Zdravo , i jas prasuvav za istiot problem na forumot , i dobiv na 45 den , ne se sekiraj normalno e , doktorot mi objasni deka kaj nekoi e taka , i sum imala i podocna ovulacija .
Здраво девојки, сакам да ве прашам ако знаете дсли таму во Македонија почнаа со работа т.е. дали почнаа да прават хистероскопија? Јас живеам во странство, а уште одделот за хистероскопија не го отворија веќе се нервирам, отворија барови и ресторани а ова уште не. Секој ден се јавувам да прашам со надеж дека ќе отворат па би сакала да знам каква е ситуацијата таму.
Здраво девојки. Нова сум на форумов, па би ве замолила да ми препорачате доктор и споделите искуства за хистероскопија за одстранување на полип и колку чини во приватните клиники Систина, Ремедика или Плодност.
Мене вчера ми се јавија на тел. да прашат до каде сум со циклусот, ќе почнувале со операции, и ќе требало да се прави тест за ковид така ми кажаа. Мене малку ме фаќа страв пошто ситуацијата со коронава никако да се смири секој ден се повеќе заболени, не знам што ќе се прави може пак да откажат.
Епа супер, Значи се јавуваат и се договараш за термин претпоставувам. А во Чаир на кој ден прават хистеро обично, даваат нешто терапија претходно или не?
Искрено не знам како оди процедурата, ми кажаа кога ќе добијам да се јавам и дека ќе треба да правам тест за ковид. И мене ме интересира како оди колку време се останува на болница, дали се прима некоја терапија и сл. Ако бил некој сега брзо нека одговори. А за кој ден мислам дека зависи кај кој доктор сте. Секој др. различен ден имал сала.
Тест за ковид си го правиш на др место или кај нив? ..обично или идеш вечерта пред интервенцијата или утрото (рано) и ако е само хистеро може и истиот ден да те пуштат или за 2до3дена ако е лапаро (ова ми е од др членки лично таму немам правено но постои веројатност да ќе треба ) па ова со тестот им е ново не ти кажаа кај да направиш тест?
Во никој случај во чаир не испуштаат истиот ден. Мора да отидеш ден пред операцијата ( најдоцна до 15 ч) за утредента да те оперираат. И плус уште две ноќи остануваш по операцијата. Ова само за хистеро. За лапаро плус уште еден, евентуално уште 2 дена подолго. На ГАК после хистеро испуштаат истиот ден
па ова со тестот им е ново не ти кажаа кај да направиш тест? Не ми кажаа каде, најверојатно во градот каде што живееш, јас не сум од ск. Треба да добијам деновиве ама сега не знам дали да правам овој месец можно е да го ставаат Чаир во карантин и да заглавам таму, гледав на тв многу има заболени реално страв ме фаќа.
Чаир во карантин? Леле мори мајко, уште колку ќе чекам. Правеше екг, маркери и крвна група? Јас утре ќе пробам да најдам термин.
Јас имав направено се, требаше да добијам и да се јавам за операција, но прогласија вонредна состојба и ги одложија операциите. Сега треба да се јавам за операција но денеска гледав на тв дека можно е да го ставаат Чаир во карантин и ми е страв сега да одам. Од друг град сум и може да заглавам ако одлучат за карантин.