Нe се плаши, не е страшно. Ништо нема да осетиш. После интервенцијата ќе те задржат некој сат па ќе те пуштат дома. Ќе те покријат и со антибиотици превентивно. Не мисли многу, се ќе помине добро и многу брзо.
Без страв, штом си решила, терај храбро. Штом е со лапаро, ќе поседиш уште еден ден мин. (зависи каде си) Ако ти е утеха, колку и да изгледа страшно кога ќе се разбудиш од анестезијата, одма поминува, јас веќе попладнето бев спремна за фудбал да играм (брзо ќе се дигнеш). Те гушкам.
Добра сум фала на прашање. Денес лежам утре ке ме пуштат изваден е мал септум и каналите ми ги затвори скрос бидејки не проодни ми беа. За сега сум добро минимални менструални болки имам ама издржливо е. Повеќе лошо се справувам со гладувањето Уште еднаш фала на прашање ❤️❤️
Zdravo...nova sum na forumov...sakav da prasam dalu znae nekoj cena za histeroskopija vo plodnist bitola...imam polip za otstranuvanje...fala vi...
Zdravo i jas imam polip za otstranuvanje, se dvoumam dali da pravam histeroskopija vo Plodnost ilil Sistina, pa ako ima nekoj neka spodeli iskustvo i kolku e cena vo Sistina za vadenje polip.
Vo New Born se javiv na telefon i mi rekoja deka cenata e okolu 27 000, isto i Vo Remedica mi rekoja deka e okolu 500 evra. Sega stvarno neznam zosto Vo Plodnost i Sistina e poskapo za okolu 250 - 300 evra.
Девојки некој да правел хистеро и лапаро искуства за опоравање. Се вкупно многу малку болки имав на почеток само како слаби менструални и нормално дупчињата од лапарото. После тоа ништо и денес ми е 10 ден имам само на десната страна како тапа болка блага како пред добивање , со што сега пиам цикло прогинова и неможам да добиам тек од кога ке ги испиам. Какви искуства имате? Фала ❤️
Ve molam imate li iskustvo so histeroskopjia kaj dr.Efremovski vo Remedika, se raboti za polip na matka.Imate li iskustva za nekoj caj za otstranuvanje na polip po priroden pat, Vi blagodaram
Девојки пред скоро два месеци правев лапаро и хистеро после тоа пиев цикло и естрофен, добив после циклото за три дена од кога ги испив и сега требаше да добијам втор циклус од тогаш ама еве 32 ден ми а абер нема плус пред некој ден ме болеше едната града малку повеќе од другата и чепкав не осетив ништо арно ама вчера осетив како топченце на местото каде што ме боли и тоа топче шета. Дали имате вакви искуства од апчињава или незнам пишам тука бидејќи многу ги имате пиено. Иначе сум одела на ехо последно пред 2 год ипретходно и никогаш не сум имала проблем. ❤️❤️
Знам еднаш годишно доколку немаш проблем или ако имаш историја во фамилија тогаш може на помалку месеци. Јас сум идела ама ете сега скокнав две год поминаа а не сум имала никогаш претходно проблем и си правам дома сама преглед се чепкам и ете сега ми испадна незнам дали е поврзано со ова што го правев и хормонските апчиња и што не добивам уште
Дечки, некој скоро да правел хистеро во Чаир да ми каже дали треба припрема некоја као бричење или бришење лак од нокти? Свашта се изначитав и ме фати страв. Каква анестезија ставаат? Мене ми рекоа да одам сабајлето ден пред операција, ќе ми правеле пак крвна слика. Хистеро ќе правам во петок, ќе ме пуштат во сабота или дека викенд па понеделник? Што ќе правам у болница 5 дена и што ми треба да си понесам. Хелп плиз
Целосна анестезија, кратко трае процедурата... да издепилирана да си ... за ноктитеако имаш лак избриши го (но ова ти е мој совет) на гак имам правено во чаир не за да ти одговорам детално... Со лесно