Фaлa милa aј ќе ми кaжиш кaкo ќе пoминиш ќе пишaм aкo ми требa нештo Акo ми требa гo имaш брoјoт oд ГАГ ке ти кaжaм милa
Јас немам број од Гак. Кога разговарав со сестрата јас им дадов мој број. Може некоја друга девојка има нивни број.
Дај Боже да славиме заедно Денес сум нешто мн емотивна, може дека преморена, ми се насолзија очи дури и од овој едноставен пост со убава желба... Јас па месецов имам премногу работа, дури и физичка, па све ми е шубе да не има нешто ама како требало, така ќе биде...
фaлa лепoтице Милa a зoштo пo втoр пaт прaвиш Хистерoскoпијa првaтa не убo ти јa нaпрaвијa не ми је јaснo
За сите што ги интересира колку чини хистероскопија за септум во Ремедика кај Димитров, цената е 37000 денари. Јас правев во март. Ме интересира колкав септум имале оние на кои интервенцијата им била извршена по втор пат?
Незнам, мене Димитров ми рече да дојдам на контрола после 2 циклуси и дека можно е да се јави потреба од евентуално повторување на интервенцијата. Јас имав септум 4 см
А тиј септун мoжи гo имaм и јaс вo стредa сум зaкжaн дa видиме нa хсг нa снимкaтa мaткaт ми е чуднa,a кaј димитрoв брзo oди немa чекaње А oд тoј септун мoжи и зaтoa не мoжи дa се зaбремени мoжи тoј дa е причинa
Јaс имaв пoлип и ми рекoјa вo плoднoст зa дa се oтстрaни треб oперaцијa хистерoскoпијa и е 42 илјaди aмa не знaм дaли е истo и зa септун мa пoлипoт се исчисти и сегa другo излезе п.м
Два пати правев и јас. Била голема преградата. Од каде да знаеш дали е така, или да ти земат пари. За бебе се ќе направиш. Вториот пат платив некои 7,8.000 само.
Јас правев два пати. На хсг се виде дека имам , и најверојатно зараснала така . Вториот пат правев во Гак и убаво е остранета, а во Ремедика најверојатно била само исечена на пола. Имав околу 2 см суб септум тип 2 .
Da vi se vmesam vo muabetot.jas lani vo januari pravev histeroskopoja kaj dimitrov i sega se imam zdravo pravo bebce od tri meseco.gospod zdravje da mu dade na doktorot epten e strucen.znaci septum od 4cm e epten golem septum,skoro kako celata matka.otkako ke go otstrani septumot se pravi metroplastika odnosno se zadava pravilna forma na matkata.po intervencijata se pijat kontraceptivi za pobrzo da zazdravi operiranoto mesto.no bidejki septumot bil golem mozno e od samara rana ako zarasne nepravilno da se formira nov septum ili matkata da ja izgubi pravilnata forma pa da treba povtorno da se pravi korekcija.i jas bev posle dva meseci na kontrola i nemase potreba od druga histeroskopija.znaci ne se raboti za zemanje na pari tuku doktorot ednostavno si ja znes rabotata.izvinete na dolgiot post i sve sto te interesira slonodno prasaj jas go pominav toj pat
Јас исто имам правено хистероскопија за отстранување на септум кај Димитров и имав само една интервенција. Не е за пари сигурно. Мене ми беше 2 цм септумот и од една интервенција се корегираше. На контролата се гледа дали треба или не уште една интервенција.