Јас правев хистеро-лапаро скорпија топло ви го препорачувам на сите Д-р Тофовски и Д-р Роса одличен тим нема да погрешите. Со лесно на сите
Поради состојбава со вирусов не работат на гак,денес се јавив да прашам до каде е работава зошто 1месец веќе пијам таблети и ми кажаа "ааа ќе чекаш не работиме"
Јас прееска бев на преглед за хистероскопија, докторката ми кажа да дојдам во амбулантата кога ќе добијам следен циклус за да ми дадат терапија и да ми закажат дијагностичка хистероскопија, незнам зашто така ти рекле ако мене ми кажаа да одам за две недели од сега?
Кога ке отидеш за терапија ке ти закажат термин за со анастезиолог и после ако имаш среќа да успееш да ти најдат теримин за операција.јас полн месец пиев микрогинон веќе неможев да ги поднесам за на крај да ми кажат дека ке чекам уште многу поради вирусов ме праат операции и да појам терапоја се додека не ми се јават а тоа не се знае кога ќе биде
Извини не сум доволно упатена па морам да прашам каква терапија примате пред хистеро/лапаро? Бев на разговор со анестезиолог, ми отворија историја и ми рекоа да се јавам кога ќе добијам. Дали е таа терапија задолжителна пррд операција?
Задолжителна е. Затоа и ти рекле да се јавиш штом добиеш. Ќе ти дадат микрогинон, тие не дозволуваат да расти и буе ендометриумот (што е нормално во првата фаза на циклусот) за да биде успешна интервенцијата.
Микрогинон ќе ти дадат ќе почнеш од вториот ден да ги пиеш и ќе чекаш додека ти се јават за интервенција
По право да 21ден ама јас до денес 30ти ден ми е и ми рекоа да ги продолжам да ги пијам се додека не ми се јават
Ќе ми се јавеле фа ми кажат кога да направам ковид тест и тој тест важел само 72часа и за тие 72часа ќе ме викнеле за интервенција Ова се кажувам што ми имаат од гак кажано лично на мене нез кај другите како е
Леле не ми се верува дека се иде така бавно, може треба да најдеме некое бројче од кај нив па да им досадуваме на неколку дена