Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Хистероскопија

Дискусија во 'Бременост' започната од nilanani, 13 октомври 2011.

1. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    2.618
    Девојки да ве прашам, ме збуни докторот бидејќи ми кажа да пијам по 2 апчиња микрогинон, едно сабајле едно навечер се до четврток и да ги прекинам. Не ми е јасно зошто 2 да пијам нели се тоа контрацептиви и дали откако ќе ги прекинам пак ќе добијам после 5-6 дена??? Има некој искуство???

2. @Iv

@Iv Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2019
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    230
    Здраво девојки
    Минатиот месец правев хистероскопија, примав терапија и ми доцнеше циклусот од апчињата. Добив на 10ти овој месец, нареден циклус требаше да добијам на 4ти декември. Инаку имам редовен циклус, денес сабајле станав и ми дојде, немам никакви болки ништо. Дали ви се има случено исто после интервенција да ви се поремети циклусот или индивидуално е.

3. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.962
    Допаѓања:
    34.563
    Микрогинонот го даваат пред хистероскопија за да не се задебели ендометриумот... мислам треба да имаш интервенција? Е сега за дозата сигурно докторот знае што прави

4. Сабијаа

Сабијаа Активен член

Се зачлени на:
    27 март 2020
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    15
    Zdravo feminki...jas pravev histeroskipija pred 1 godina a sega sum bremena 39 nedela, sto mislite dali bi imalo.problem so priroden poragjaj ili ne izvinete za latinicata i fala odnapred

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. AneSk

AneSk Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    431
    Допаѓања:
    1.188
    И јас така ги пиев, по препорака од Др. Од 2 ден на мензис почнав на 9 ден ме направија хистероскопија, а за крварењето сеуште крварам а помина една недела од интервенцијата. Така и ми кажаа дека ќе ми продолжи крварењето, демек ќе се чистела матката од интервенцијата

На zverkica му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Toa ke se. sovetuvas. so dr sto ti ja pravel histeroskopijata I so dr sto ke te poraga mene uste pred ivf dr trajanova mi rece oti poragajot ke bide so carski rez inace drmilka trajanova mi ja pravese na mene histeroskopijata

На zverkica му/ѝ се допаѓа ова.
  7. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.267
    Здраво на сите. Дали некоја правела хистеро на државно во скоро време?

8. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    2.618
    Јас ќе правам сега во петок во Чаир, и уште неколку членки од форумов се во петок, на ГАК не прават

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    2.618
    Лавици, се спремате ли сите за утре за прием во Чаир? Мене ме фаќа мала трема ама ке ми помине. Сакав да ве прашам дали знаете што може и што треба да си носиме таму? Дали е доволно топло или треба потопли пижами да се земат, пешкири, вода, сок и слично?

10. Мишел*

Мишел* Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2020
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    533
    не знам за државно, но јас памтам како најбитно дека си зедов чорапи :) и веднаш после шок собата ми ги облече сестрата, затоа што ноџињата се најладни после операција, па така убаво ми дојде и не згрешив.

од мене тоа ти е совет :) а за другото нека кажат тие што поминале во Чаир на таква интервенција.

и пред самата операција, ќе ти изгледа некако страшно, тоа салата, персоналот како се спремаат, јас почнав да се вознемирувам, но само препушти се, верувај во докторот и смири си се сама (имаше една членка одамна рече дека си замислувала како се со мажето на море некаде каде се осеќала убаво) :)

со лесно..

На Meckicja и zverkica им се допаѓа ова.
  11. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    2.618
    Хахаха Мишел драга моја ме насмеа, фала ти за советот и поддршката јас сум малку зимурлива па затоа и сакам да се облечам потопло. Со лесно на сите!

На Мишел* му/ѝ се допаѓа ова.
  12. princessp

princessp Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    1.428
    Девојки после направена хистероскопија за колку временски период може да се направи трансвер со замрзнат ембрион?

13. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Девојки како поминавте вие што сега скоро правевте интервенција? Како оди од самиот почеток за закажување? Дали ке треба повеке пати да се оди за Скопје? Прашувам бидејки не сум од Скопје па да си знам.

На parisian chic му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.289
    Допаѓања:
    170.459
    Се препорачува во рок од 3 мес да го направиш трансферот.
    Обично еден циклус се чека да пројде

На princessp му/ѝ се допаѓа ова.
  15. parisian chic

parisian chic Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    762
    Еве јас правев сега интервенција. Прво земаш упат од матичен, па одиш на консултација и ќе ти кажат што треба да испиташ, одиш на анестезиолог и ти земаат крв истиот ден. Кога ќе добиеш ќе се јавиш и ќе чекаш да ти се јават.

На zverkica и Tinka1234 им се допаѓа ова.
  16. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    Девојки вие што правевте лапаро/хистеро во Чаир овие денови како поминавте? Кај кој др? И што да си носиме? И најважното дали кај некои од вас испадна дека хсг не дал точен резултат?

17. vevija

vevija Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    141
    Може веќе си закажала ама да си кажам ... Јас вчера правев лапароскопија и хистероскопија во Ремедика. Плативме 101.000 ден. плус 3000 ден за тест за корона. Ме правеше Др. Димитров

На princess5 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    Извини зошто два пати лапаро/хистеро? Прочитав дека и лани си правела. Се надевам добро си и се е во ред.

19. vevija

vevija Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    141
    Минатата година правев бидејќи имав преграда на матката и запушени канали. Тогаш едниот канал ми го затворија и ми рекоа дека другиот е во рес и можам прородно да останам бремена. Ама не останав ни после година и пол... овој пат имав циста на јајникот и ме советуваа да се острани и да се провери дали каналот воопшто фукционира. Др. Димитров ми рече дека ќе биде лапаро со хистеро и ќе види ако каналот е оштетен ќе го затвори и тогаш на ин витро. Испадна дека каналот е добар и од следниот месец ќе почнеме со инсеминации.. малце опширно ти објаснив

На Tinka1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    И јас сум со непроодни канали па затоа и прашав и многу се радувам што каналот е сега во ред и имаш шанса за природно да забремениш. Ми даде надеж, фала ти на одговорот. :)