Девојки да ве прашам, ме збуни докторот бидејќи ми кажа да пијам по 2 апчиња микрогинон, едно сабајле едно навечер се до четврток и да ги прекинам. Не ми е јасно зошто 2 да пијам нели се тоа контрацептиви и дали откако ќе ги прекинам пак ќе добијам после 5-6 дена??? Има некој искуство???
Здраво девојки Минатиот месец правев хистероскопија, примав терапија и ми доцнеше циклусот од апчињата. Добив на 10ти овој месец, нареден циклус требаше да добијам на 4ти декември. Инаку имам редовен циклус, денес сабајле станав и ми дојде, немам никакви болки ништо. Дали ви се има случено исто после интервенција да ви се поремети циклусот или индивидуално е.
Микрогинонот го даваат пред хистероскопија за да не се задебели ендометриумот... мислам треба да имаш интервенција? Е сега за дозата сигурно докторот знае што прави
Zdravo feminki...jas pravev histeroskipija pred 1 godina a sega sum bremena 39 nedela, sto mislite dali bi imalo.problem so priroden poragjaj ili ne izvinete za latinicata i fala odnapred
И јас така ги пиев, по препорака од Др. Од 2 ден на мензис почнав на 9 ден ме направија хистероскопија, а за крварењето сеуште крварам а помина една недела од интервенцијата. Така и ми кажаа дека ќе ми продолжи крварењето, демек ќе се чистела матката од интервенцијата
Toa ke se. sovetuvas. so dr sto ti ja pravel histeroskopijata I so dr sto ke te poraga mene uste pred ivf dr trajanova mi rece oti poragajot ke bide so carski rez inace drmilka trajanova mi ja pravese na mene histeroskopijata
Лавици, се спремате ли сите за утре за прием во Чаир? Мене ме фаќа мала трема ама ке ми помине. Сакав да ве прашам дали знаете што може и што треба да си носиме таму? Дали е доволно топло или треба потопли пижами да се земат, пешкири, вода, сок и слично?
не знам за државно, но јас памтам како најбитно дека си зедов чорапи и веднаш после шок собата ми ги облече сестрата, затоа што ноџињата се најладни после операција, па така убаво ми дојде и не згрешив. од мене тоа ти е совет а за другото нека кажат тие што поминале во Чаир на таква интервенција. и пред самата операција, ќе ти изгледа некако страшно, тоа салата, персоналот како се спремаат, јас почнав да се вознемирувам, но само препушти се, верувај во докторот и смири си се сама (имаше една членка одамна рече дека си замислувала како се со мажето на море некаде каде се осеќала убаво) со лесно..
Хахаха Мишел драга моја ме насмеа, фала ти за советот и поддршката јас сум малку зимурлива па затоа и сакам да се облечам потопло. Со лесно на сите!
Девојки после направена хистероскопија за колку временски период може да се направи трансвер со замрзнат ембрион?
Девојки како поминавте вие што сега скоро правевте интервенција? Како оди од самиот почеток за закажување? Дали ке треба повеке пати да се оди за Скопје? Прашувам бидејки не сум од Скопје па да си знам.
Еве јас правев сега интервенција. Прво земаш упат од матичен, па одиш на консултација и ќе ти кажат што треба да испиташ, одиш на анестезиолог и ти земаат крв истиот ден. Кога ќе добиеш ќе се јавиш и ќе чекаш да ти се јават.
Девојки вие што правевте лапаро/хистеро во Чаир овие денови како поминавте? Кај кој др? И што да си носиме? И најважното дали кај некои од вас испадна дека хсг не дал точен резултат?
Може веќе си закажала ама да си кажам ... Јас вчера правев лапароскопија и хистероскопија во Ремедика. Плативме 101.000 ден. плус 3000 ден за тест за корона. Ме правеше Др. Димитров
Извини зошто два пати лапаро/хистеро? Прочитав дека и лани си правела. Се надевам добро си и се е во ред.
Минатата година правев бидејќи имав преграда на матката и запушени канали. Тогаш едниот канал ми го затворија и ми рекоа дека другиот е во рес и можам прородно да останам бремена. Ама не останав ни после година и пол... овој пат имав циста на јајникот и ме советуваа да се острани и да се провери дали каналот воопшто фукционира. Др. Димитров ми рече дека ќе биде лапаро со хистеро и ќе види ако каналот е оштетен ќе го затвори и тогаш на ин витро. Испадна дека каналот е добар и од следниот месец ќе почнеме со инсеминации.. малце опширно ти објаснив
И јас сум со непроодни канали па затоа и прашав и многу се радувам што каналот е сега во ред и имаш шанса за природно да забремениш. Ми даде надеж, фала ти на одговорот.