Јас во принцип не се разочарувам ама пред операцијата некако сите ми кажуваа дека каналот ќе треба да се затвори и ќе може само со ин витро и бев многу вознемирена. Ама сега кога ми кажаа дека добар е каналот ептен се израдував. Така да не се секирај, не се вознемирувај непотребно лекарите си ја знаат работата ❣
Се молам кога ќе се разбудам да ми кажат дека каналите ги исчистиле и се во ред. Се обидувам да останам смирена
И јас правев пред три дена, супер се сестрите, докторите, операционата сала чиста со нови апарати, јас правев хистероскопија и беше брз зафат. Се ме чинеше 1200 денари, со лесно на сите да знаете не е ништо страшно
Многу е топло, не носете ништо освен лесна пижама и пешкирчиња, нема топла вода на тушевите па носете си влажни марамици ќе ви требаат, тоалет, вода и сокчиња, и пуњач за телефон хахаха
Девојки мене не ми дадоа микрогинон да пијам, зафатот ќе ми биде на 5ти ден од циклус. 4 дена ми трае менстр. Веднаш нареден ден лапаро и хистеро. Веројатно во ред е се тоа, си ја знаат работата сигурно. Вие на кој ден од циклус правевте лапаро и хистеро?
Да ве прашам колку дена крваревте после хистероскопија? Јас завчера после операција крварев, вториот ден малку, и денес трет ден, сабајле улошката лом и еве цел ден ми тече крв ама не е многу обилна, си викам да не е од терапијата случајно или нешто друго е?
Супер е штом на 5ти ден. Мојот зафат беше на 14ти ден, почнав со микрогинон од 7ми ден. Се ќе биде добро, не се грижи, не е ништо страшно.
Дали после лапароскопија примавте фраксаперин или клексан откако ве пуштија од болница? Дали проверувавте хемостаза после последна инекција?
Здраво девојки, Треба да правам лапароскопија па предлог доктори од кои сте задоволни по приватните клиники ?
Здраво феминки! Имав спонтан во 7ма недела, по медикаментозно дочистување на крајниот преглед забележан ми е септум кој ќе ми биде детално проследен после циклус. Ваши искуства, отстранувања на истиот и компликации за забременување по негово отстранување? Сакам да го отстранам на клиника па помеѓу др.Тофоски и др.Јадранка вие кој би одбрале? Или совет и цена за некоја приватна клиника? Ви благодарам
Јас отстранував септум од 1.5см во Ремедика кај Димитров во јануари 2019, платив 40000, задоволна сум, останав бремена после еден месец. Целата процедура е кратка и безболна, јас бев многу исплашена но немало потреба.
Ти благодарам, јас исто така имам голем страв и од самиот зафат и од тоа дали ќе можам после тоа да останам бремена.
pred edna nedela pravev vo cair histeroskopija i laparoskopija prezadovolna od sestri i doktor ilievski vi go preporacuvam pominav dobro nemav nikakvi bolki nikakva terapija ne mi dade bidejki sum mlada imam 27 godini mislev kje mi go vadat edniot kanal ispasna deka dvata kanali proodni samo mng mal polip i leviot kanal zalepen za debeloto crevo odlepen sega se molam na dedo boze da mi dade edna mala dusicka
Девојки едно прашање дали има некој правено лапаро и хистеро кај младен ристоски во чаир искуство ? И колку се чека за интервенција?
Самиот зафат траел 15 мин како што ми кажа докторот, не сум имала болки никакви, претходно имав 2 спонтани, но правев и други испитувања за да се осигура докторот дали проблемот е само во септумот, потоа останав бремена по еден месец, само позитивна мисла и ќе се среди се