Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Хистероскопија

Дискусија во 'Бременост' започната од nilanani, 13 октомври 2011.

1. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.604
    Девoјкисaмo штo дoјдoв oд преглед ми рекoјa декa мaткaтa ми билa кaкo т буквaтa и дa јa кoрњгирaт сo хистерoскoпијa вaше искуствo нa некoјa

2. *Sara*

*Sara* Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2017
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    399
    Тебе од страна на докторот се супер ти било објаснето.. Јас не добив буквално никакво објаснување за самата интервенција (што и како е правено) ни па за после интервенцијата совет и препораки од типот на тоа на што да внимавам, колку време ќе крварам односно колку е нормално, дали да имам односи и колку време после интервенцијата, зошто треба да ги пијам естрофем и циклопрогинова и слично, значи буквално ништо. Затоа нели одиме во приватни болници и се изложуваме на поголеми трошоци кои се драстично поголеми од оние на кои би се изложиле доколку се лечиме преку редовното здравствено осигурување. Јас за се морав да се информирам од нет, односно од туѓи искуства

3. lejla5

lejla5 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    252
    Kaj dimitrov bese taka?

4. *Sara*

*Sara* Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2017
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    399
    Да

5. lejla5

lejla5 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    252
    Vidi vaka.dimitrov e golem profesionalec no za komunikacija e "eden zbor eden zlatnik" i na mene nisto ne mi kaza mislam deka poariganten doktor od nego nema.iskreno dodeka me vodese toj mojot slucaj tie tri meseci neznam kolku pati mu se javiv,navistina mu bev dosadna bidejki jas posle intervencijata prviot mesec piev jasmi tableto,i od niv mnogu ctvarev i imav bolni grcevi.mu zvonev,go prasuvav dobivav arogantni odgovori no mu veruvav.i navistina za mene toj e najdobat operant vo makedonija.cel zivot ke mu bidam blagodarnA.sto i da te interesira slobodno prasaj me,ti stojam na raspolaganje :)

На S.12.G му/ѝ се допаѓа ова.
  6. *Sara*

*Sara* Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2017
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    399
    Дали интервенцијата ја правеше превентивно или поради неможност од зачнување?

7. lejla5

lejla5 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    252
    Jas imav ogromna sreka sto slucajno naletav na dimitrov.kako tinejdzer imav folikularni cisti ma jajnicite i posle pubertetot mi iscrznaa sami od sebe.odev ednas godisno vo sistina na kintrola za da ne mi se vratat cistite i zamisli tamu samo mi gi zemaa parite i mi se smeskaa ljubeznite sestri i nikoj nisto da nevide.mesecot kiga resivme so soprugot da rabotime na slucajot "bebe" otidov vi remedika na kontrola so drugarka na nekzina inicijatiba kaj dimitrov.i koga me pregleda doktorot sleduvase sok.vide septum ogromen.znaci so toj septum jas nikogas nemase da ostanam trudna.septumot bese 3cm

На S.12.G му/ѝ се допаѓа ова.
  8. *Sara*

*Sara* Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2017
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    399
    Најбитно е што се завршило добро. Мојот од 4см неможеше а да не се забележи, кај кој доктор и да сум била ми го забележал

9. lejla5

lejla5 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    252
    Mojot bese 3cm.no se gledase samo kaj edniot kraj od maykata.i samo dimitrov go vide.dzoni mu za se edno nesto sto te interesira.koga nemaozev da go dobijam dzvonev na sesyra makedonka mislam deka se vikase

10. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.604
    А зa вo плoднoст шo велите тaму сaкaм дa прaвaм Скoпје ми е дaлекo и незнaм кaкo ќе се снaјдaм a вo плoднoст е 43 илјaди вaше мислење нa држaвнo незнaм ништo ни кaј се нaoгa Гaг ништo

А имaш брoј oд Димитрoв кaкo oди имa чекaње

Женчињa сaкaм вaше мислење зa хистерoскoпијa вo Скoпје нa држaвнo кoј дoктoр е дoбaр дa ми препoрaчaте некoј зa дa се зaкaжaм вaше мислење ве мoлaм прoблемoт е мaткaтa вo фoрмa нa буквaтa т зa хистерoскoпијa

Последна измена од модератор: 14 април 2017
  11. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    4.590
    Др Зоран Илиевски од чаир.Јас правев таму и сум задоволна.Отиди кога ке закажеш со сите испитувања до сега .За да ти закажат за хистеро ке ти бараат крвна група,екг на срце,а крвна слика и урина тест таму ми направија.

На Bubce38 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.604
    Екг јaс требa дa си нaпрaвa

13. Lost angel

Lost angel Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2016
    Пораки:
    1.486
    Допаѓања:
    12.853
    Zdravo.Da ve prasam kaj dokotor Zoran Ilievski vo Cair kako otidovte so zakazhuvanje ili imate nekoj broj pa mu se javivte?treba da pravam histeroskopija mislam kaj nego da ja napravam.

14. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.604
    Јaс се зaкaжaв вo Гaг кaј Тoфoвски првен

15. Nina. 1992

Nina. 1992 Активен член

Се зачлени на:
    26 декември 2016
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    8
    Zdravo moze li da mi kazis kako pomina na histeroskopijata i kolku plati?

16. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.298
    Допаѓања:
    170.506
    Ќе треба да идеш кај него,во петоци има амбуланта. Тој ќе ти каже како и што понатаму. Само носи си со себе СЕ од испитувања што имаш направено до сега

17. Lost angel

Lost angel Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2016
    Пораки:
    1.486
    Допаѓања:
    12.853
    Znaci treba so upat od maticnata da zemam i da odam.A po kolku vreme zakazuvaat za intervencii?

18. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.298
    Допаѓања:
    170.506
    Па душо знаеш како е со нашето државно здравство,за жал . Пожелно е некоја врска да се фати за побрзо да те стават на листа за оперирање.Мада др Зоран е многу добар човек,но не е се до него. И на него му е дозволено само 1 до 2 операции неделно.
    Ти земи си упут,ако случајно нема термин можеш и така да му појдиш во петок.
    Со среќа

19. Nina. 1992

Nina. 1992 Активен член

Се зачлени на:
    26 декември 2016
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    8
    Zdravo. Dali nekoj ima napraveno operativna histeroskopija na drzavna vo skopje?

20. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.604
    Мислење зa вo плoднoст зa хистерoскoпијa ве мoлaм aкo некoјa имa прaвенo дaле сте зaдoвoлни