Исто во Јануари 2020 ми отстрани Димитров септум исто од 1.5см и во Јуни останав бремена, природно, после повеќе од 3 години пробување. 31ва недела сум моментално. Човекот има златни раце, немојте воопшто да се плашите. Само убави зборови имам за него, и општо за Ремедика, ама за Димитров посебно! Платив 43000 ден.
Ќе може некој да ми каже некој што правел хистероскопија во Чаир, треба да вадам полип, колку време се седи во болница, дали треба нешто да носам спавача, папучи?
Jas ne lezev voopsto na gak otidov sabajleto vo osum porucekta vo 12 me pustija isto mi otstranija polip
Се оди претходниот ден, утре дента се прави интервенцијата и следниот ден те пуштаат. Се на се, три дена. Можеш да си носиш пиџами, ама секако ќе ти дадат и од таму. За папучи, секако носи си. И вода, сок земи си.
Moze li da prasam kolku bi cinelo histeroskopija.Ostrsanyvanje na Septum pregrada ? VO REMEDIKA.sega cekam da mi dojde i zavrsi ciklusot pa da se dogovorime za termin. DA znaeme da se spremame so mm da ne e nad 60 000 da si prisoberime paricka I dali vi se ima i na vas sluceno 7 god red pap eho brisevi i po tolku doktori konecno vamu da ja otkrijat seto toa od kako veke imav spontan abortus ?
Доколку септумот не е голем, многу е веројатно да не го откријат на ехо. Кај мене го открија на ХСГ, кога проверував проодност на канали. Др. Димитров ме советуваше да го отстранам, бидејќи иако сметаат дека не е поврзано со неплоднот, процентот на на можен спонтан абортус во второ тромесечие е голем. Фала му на Бога што го послушав, го извадивме, и после отстранувањето останав бремена, по најприроден пат после повеќе од 3 години пробување. Пишав веќе погоре, јас платив 43000ден. Во Јануари 2020. Но ако е голем септумот постои веројатност да мора на 2 пати да го отстранат.
Ti blagodaram Se nadevam.dobro ke zavrsi .Nemam solzi poveke Spontan pa zaboravena placenta pa so 42 temp me zemaja vo bolnica pa 2 nedeli tamu.Pa od kako se oprajv si dojdov makedonija i vo remedika go vidoja .Dusata mi izleze od pregledi .Se nadevam deka ova so pregradava ke se resi.Mi rekoa nekoj dr Jovanovski da go baram ,ama ko so citam.moze i podobro e Dr Dimitrov
Не знам ништо за др.Јовановски, што не значи дека не е добар. Но јас, повторно да бирам, би го избрала Димитров.
4-5 дена од прилика. Ден пред интервенција, и 2-3 дена после интервенција. Мене ме пуштија на 2 ден по интервенција, ама пракса им било да ги пуштаат пациентите на 3 ден, не сметајќи го денот на интервенција.
Јас заглавив од петок до пон, дека викенд, ама би требало побрзо да те пуштат. Може да те отпушти само твојот доктор или началникот, а немаше ниеден дежурен тој викенд. Инаку, би требало за 3 дена да си дома. Уживај си, сестрите се супер, одлично пројдов јас.
Sakam da ve prasam treba da pravam laparo i histero vo remedika pa me i teresira vo koi slucaevi doktorot odlucuva za vadenje i zatvaranje na kanalite ? Kaj mene na hsg se pokaza deka dvata kanali se neproodni kako da ne postojat uste na pocetokot zapuseni skroz pa mi e strav da ne mi recat deka treba da se vatat vw molam za iskustva ke umram od griza
Јас колку што знам се вадат кога се целосно непроодни,кога се воспалени и проширени,исполнети со течност. Ама таквите канали се гледаат и на хсг изгледаат дебели ко колбасици. Штом не ти се гледаат воопшто можно е контрастот да не стигнал воопшто до нив. Не се грижи, се вадат во најлош случај а веќе кога се такви и подобро е да ги нема.
Здраво на сите, може се повторувам со прашањата јас треба да правам лапаро и хистеро се решив за во Ремедика треба да се јавам на докторот на прв ден на циклус Читајќи по нет за интервенцијата, стигнав до форумов Сите викаат не е страшно Како што сфатив од другите членки Те примаат истиот ден кога е интервенцијата и те пуштаат следниот. Која е процедурата конкретно за во Ремедика? Благодарам Поздрав
Мене ме примаа околу 9 часот, а околу 11 часот ме направија. После тоа си еден час на интезивна и те враќаат во соба. Следниот ден те пуштаат дома.