Zdravo da se nadovrzam vo vtornik treba da pravam i jas .Ama nikoj ne mi kaza sto treba prethodno mu zvonev na doktorokt toj ne kaza ni dali da odam.gladna sto treba da pravime bekakvi podgotovki mn sum uplasena veke imam nervni slomovi
Каде ќе правиш хистеро? Најдобро јави се понеделник и да ти кажат обично гладна се иде поради анестезијата...а нема потреба од плашење
Девојки ми треба ваше мислење/совет за лапароскопија. Многу на темава правеле заедно со хистероскопијата па да ми појасните некои работи ако знаете. Јас имам проодни јајцеводи се до крајот каде што се спојуваат со јајниците. Во тој крај (на двата)нема излевање на контрастот. Значи во извештајот од хсг стои дека не се проодни во тој дел зошто нема излевање во слободен простор. Се спремам да правам лапароскопија и ми кажаа дека при интервенцијата се проверува дали се проодни со плава течност и ако не можат да се отпушат со тоа тогаш се смета дека се непроодни и дека ќе треба да се извадат. Ме интересира дали имала некој со ваков случај? Во кој случај ги вадат? Дали на некоја им биле успешно отпушени? Да напоменам, немам хидросалпингс,не ми се воспалени ниту проширени јајцеводите.
И мене така ми покажуваше ХСГ-то за едната туба, баш на крајот како да не се излева, а се покажува, но со лапароскопијата докторот рече дека бил прооден, значи вака ќе видите точно каква е состојбата, не се секирај. Со лесно
Zdravo feminki aj ve molam za pomos oti ispanicana sum..vcera napraviv HSG i mi najdoa septum okoli 1,55 cm a kanlite bea vo red ,,sega treba da pram histeroskopja i sakam da e pram vo New Born kaj dr.Trajkoski, aj ve molam za iskustvo koi bil tamu kako e procedurata i dali treba da lezam tamu ili ke me pustat odma ((
Не се паничи не е ништо страшно. Јас правев летото баш кај др.Трајковски, супер поминав. Те успиваат целосно, процедурата најмногу пола час да трае. Откако се разбудив, лежев уште малку додека да се стабилизирам и толку. Може да имаш послето мало крварење, се е нормално. Со лесно и убава мисла.
Девојки ве молам за мислење , се спремаме за инсеминација ама мене ми доцни 5дена . Направив тест пред два дена ама негативен. Сакам да почекам уште некој ден па да одам на лекар, дали мислите дека може да има бременост или џабе се надевам? Значи операцијата беше во декември и ми кажаа дека едниот канал е добар другиот ми е затворен од претходно ...
fala mnogu za odgovorot, znaci nemat potreba da sedam tamu taka? i posle procedurata po kolku vreme mozam da se obdidam pak za bremensot ?
Не, не ќе те пуштат кога ќе бидеш стабилизирана од анестезијата. После хистероскопијата ќе ти дадат некои апчиња и веќе од следниот циклус мислам можеш да почнеш со обиди. Ќе ти објасни се докторот, не се секирај.
Значи секако ако правиш лапаро +хистеро е 101 000 кај мене во извештајот стои лапаро(дијагностичка) =50 000, хистеро( отстранување на преграда од 1,5 цм) 51 000
Pa vo edno paketce se mesani beli i rozevi ama vkupno se 21 taka da tebe ti prepisaa dve paketcinja da zemes pa samo belite da gi pises za da bidat 21 den ? Inaku mene mi rekoa i dvete da gi pijam po redosled kako sto e napisano na lentata.
Позз Ми правеа дијагностичка хистеро скорпија на 10ти ден од циклус во Ремедика, матката беше во ред и ми направија скречинг, првиот ден болки како во циклус и крварење, следниот ден поминаа, сега само кафеаво. Следен чекор ивф
Da, mi napisaa od belite tableti 21 den ( 2 kutii), zatoa malku cudno mi dojde... ok fala na odgovor❤️
I mene od Remedika posle HSc mi prepisaja Cycloprg.dva meseci ama mi rekoa spored semata kako sto e da ja pijam .Sega me zamisli dali nesto beli ne beli mi rekoa
Se slusnav so doktorot, treba da se pijat kako sto se po red, prvo belite pa kafenite. Najverojatno pogreno bilo samo napisano.