Јас треба да правам хистероскопија за отстранување на септум и ми рекоа за 2 месеци после тоа т.е после два циклуси ќе можам да пробувам
Jas pravev vo remedika, kateter nemav, koga se razbudiv imav maska za kislorod taka da neznam dali stavile tubus.
Кои испитувања ги бараат да се направат пред лапаро-хистероскопија во Ремедика? Претпоставувам бараат крвна група, хемостаза и д-димери, микробиолошки брисеви, нешто друго?
Јас правев лапаро и хистеро. Докторот ми рече дека нареден циклус може да се пробува, но не ми препиша хормонска тарапија. Ако пиеш cikloproginova (обично тие ги препишуваат) тогаш консултирајсе со докторот што те оперирал или матичниот.
Девојки некој да правел хистероскопија во new born,дали сте задоволни,и колку чини хистероскопија таму????
Имам другарка правеше , кај др. Влатко ПРЕКРАСНО помина, од однос, грижа, па се до сама интервенција и заздравување, ја чинеше 27.000ден
zdravo feminki posle dve nedeli imam termin za ostranuvanje na septun vo new born,,, lele ispanicena sum prv pat vo zivot ke primam anestezia. e sega ve molam kazete mi citam negde deka se sielo mestoto posle histeroskopia i demek posle nekolku dena se vagale koncive? i dali moze nekoja sto praela histeroskopia moze da mi kazit posle kolku vreme moze da se imat odnosi?
И јас треба да правам , искрено прв пат слушам за ова и не ми е логично во ни еден момент бидејки хистероскопија е метод во кој нема отварање на телото т.е правење рана која треба да се шие, така да 99% сум сигурна дека ова не е точно со конциве. А за односите од 2 до 3 недели ... Стравот за анестезијата сосема ти го разбирам, ама опушти се сите што имаат таква интервенција тврдат дека не е воопшто страшно. Среќно!
И јас бев испаничена поради анестезијата и притисокот ми се крена ама вопшто не е страшно си заспиваш и по интервенција ќе се разбудиш како ништо да не било. Со хистероскопија нема конци шиења и сл. Не паничи ќе биде се во ред. Со лесно нека ти е
Здраво девојки, ве молам за искуства од лапаро и хистероскопија во чаир кај др. Младен. Колку дена задржуваат во болница? После колку време по интервенцијата сте останале бремени?
Јас правев во чаир ама кај доктор Илиевски. 4 дена бев во болница. Сестри, доктори, болничарки сите се супер. За бременост ќе ти каже докторот во завидност од тоа што ќе оперира. Мене ми беше изваден septum, и ми ја отстранија ендометриозата. Поради неа не ми препиша никаква хормонска тарапија и можев веднаш да се обидувам за бебе ( се разбира после 2-3 недели ). Ќе ти каже докторот. Доктор Младен ги оперираше тие што беа со мене во соба, беа задоволни многу од самата интервенција, но кога е во прашање односот кон пациенти и грижата според мене нема подобар од Илиевски. Во тие четири дена цело време доаѓаше и разговара со тебе. И пред операција и после операција ти објаснува што ќе прави, како поминала операцијата, што може да очекуваш, додека младен само два пати дојде и она на брзање им објасни. Мене не ми се допадна неговиот однос. Ама нели секој со своето искуство.
Девојки после колку време од лапаро-хистеро добивте менструација ( без хормонска тарапија ). Мене ми касни 4 дена.. обично циклусот ми е од 30 до 35 дена.. И не ми е препишана тарапија поради ендометриоза...