Zdravo devojki , dali nekoja ima praveno vo skoro vreme histeroskopija vo Plodnost . Kako odi celata procedura , kolku vreme se ostanuva vo bolnica i sto da se zemi za tamu? Kolku cini celiot zafat? Vi blagodaram
Ајде и од мене едно искуство со хистероскопија.. Ми открија полип на матка, морав да го отстранам за да правиме ин витро.. Се мислев каде да ја направам интервенцијата и се одлучив да идам на ГАК. Интервенцијата ми ја направија вчера и поминав многу подобро одколку што очекував! Имав премногу страв од анестезијата и од самата интервенција и се било за џабе! Ми ставија анестезија си заспав, доктор Димитров супер си ја заврши работата! Кога се освестува чувствував само малку болка нешто слично на менструална болка, побарав аналгетик и ми поминаа болките. Кога излегов од шок соба веднаш станав на нозе, како да не сум била на операција! За саат време си отидов дома Вчера имав крварење а денес скоро ич! Немам никакви болки и тоа е тоа
Доби па пиеше микрогинон, па пак доби па правеше хистероскопија и после хистероскопијата пиеше пак контрацептиви? Вака се одвиваа работите?
Ne dobivas pies mikroginon okolu 5 dena i na 6 den prajs histeroskopiata i posle pies cikliprogynova nekolku 2-3 meseci. Barem taka mi kazaa mene oti i jas sega na 6 mart ke napraam :///
Zdravo feminki, vo sreda ke pram histeroskopia. Samo ne mozev da e razbera setrata mi objasnuvase nesto od 7 navecer da ne jadam ama ne mi rece nisto da se napijam nesto za procistuvanje, aj ve molam nekoja za iskustvo za ovoj delot pred da odit tamu
Каде ќе правиш? Во чаир мене ми рекоа до 12 да јадам а до 22 да пијам само течности, а и дека бев плус и лапаро и хистеро таму ме прочистија со клизма ама мислам дека има и апчиња само незнам како се викаа не ми текнува..
Vo new born.. ne znam mene mi rece od 7 da ne kasnam nisto ama ne mi rece za da zemam nesto apcinja stvarno ne znam sto da pram
Јави се во понеделник, прашај уште еднаш. И пиј многу вода ден претходно полесно ќе ја поминеш анастезијата.. барем кај мене беше така, и сестрите викаа до 22 пијте што е можно повеќе вода.
Можеш вечерта пред хистероскопијата да се прочистиш со чепче и готово ништо страшно штом не напоменале ама да си мирна...
Ako nisto ne ti rekle za procisutuvanje znaci tie tamu ke ti dadat cepce koga ke otides. Jas pravev vo remedika isto mi rekoa da dojdam samo gladna zedna i sabajleto koga stignav tamu mi dadoa cepce. Bez panika sigurno tamu ke ti dadat,
Прво прашање дали за хистероскопија т.е вадење на септум може да се помине со бричење на интимната зона или мора да е се издепилирано? Второ прашање кога ви ги правеа 3д 4д вагинално ехо последен ден по циклус или ... ?
Jas koga pravev laparo i histero otidov bricena. Vecerta pred da idam se izbanjav i srediv. Pred operacijata nemav pregled od doktorot samo hsg-to mi go pobara i rece koga ke otvoram ke si vidam se sto me interesira a posle operacijata imav pregled pred plodni denovi posle prvata menstrucija.
Каде ја правеше и збор два за hsg-to ? Мене ми е чудно нешто во мојов случај: - имав спонтан - на клиника ми видоа септум ( за тој преглед ми рекоа да одам ден после завршувањето на менструација) - матичната ме гледаше ( притоа на 15тина дена пред добиено ) рече не и личи како септум кој треба да се отстрани одма, да одам на второ мислење закажав во New born ... Не знам веќе во што и кој да верувам
Ako si imala spontan ic ne se misli napravi si histeroskopija ic ne e strasna i mene dr trajanova na gak mi otstrani septum i sega imam dvegodisna kerka
Кога почнав со испитувањата матичниот гинеколог ме прати во МАНУ да испитам генетски предиспозиции за тромбофилија. Кога отидов да ми земат крв ме прашаа дали сум имала спонтан... Им кажав дека сум немала па ми објаснија дека мутиран ген може да доведе до спонтан ако не се третира. Испитај и ова! А septumot се гледа најубаво на хсг... Ако немаш направено ти препорачувам да го правиш во систина кај доктор Палчевски. Платив 6170 денари. А докторот веднаш ми кажа што треба да се направи.
Zdravo feminki, ajj sega ve molam za iskustvo. Trebase vo ponedelnik da pram histeroskopia kaj Vladimir vo new Born ama toj vcera izlegol pozitiven na korona pa sega mi kazaa da celam za drugiot ciklus.. lelee samo sto se pomiriv so psijata sega pak na istoto odnovo... aj ve molam kazete mi jas pocnsv da piam mikroginon sega ne znam dali da gi prekinam ili da gi prodolzam aj ve molam za pomos
@barbiegirl123 Јави се или пиши му на др. Трајковски или во New Born. Тие најдобро да ти кажат. Колку што знам веднаш штом ги прекинеш добиваш циклус. Јас сум во слична ситуација и тој ми кажа кога да ги прекинам.
Ama jas sega gi pocnev da gi piam vo prviot den od menstruacijata... mi rece samo 5 dena e sega kako ke dobijam pak koga mene deneska mi zavrsuvat ciklusot za ovoj mesec...