Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Хистероскопија

Дискусија во 'Бременост' започната од nilanani, 13 октомври 2011.

1. barbiegirl123

barbiegirl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    86
    Dali piese mikroginon i sto napraj posle gi prekina ili? Go barav dr ama ne mi se javuvat

2. LoLa96

LoLa96 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2020
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    182
    Не ни успеа да ме прегледа испадна позитивен на корона, а јас пак негативна на психа кој ќе чека ...
    П.с јави се на матичниот гинеколог ако не го добиеш докторот.

3. Egzi

Egzi Нов член

Се зачлени на:
    5 март 2021
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Te molam kazhi mi ako mozhe da kontaktiram so tebe, go imam istiot slucaj i sum vo dilema sto da pravam ponatamu.

4. barbiegirl123

barbiegirl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    86
    Pak jas aj za pomos vr molam piev 4 dena mikroginon od prviot den koga dobiv pa otkako mi se otkaza histeroskopiata gi prekinav i deneska 7 den e gledaam krvarenje i toa isto kako da mi e prv den od dobivanje a pred 2 dena gi zavrsiv,,, sto mojt da e ova sega aj ve molam za pomos

5. LoLa96

LoLa96 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2020
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    182
    Јас ќе одам на ГАК ... ако мислеше јас да ти кажам :?:

6. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.527
    Zenski zdravo,
    Pred nekolku meseci, pravev diagnosticka histero i laparo kaj profesorot dimitrov vo remedika. Od togas, krvarenjeto vo ciklus mnogu mi e namaleno. Dali vi se slucilo istoto i vas?

На princessp му/ѝ се допаѓа ова.
  7. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    Девојки сите што сте правеле зафат во чаир- Пред еден месец бев на преглед кај анастезиолог и ме запишаа за лапаро-хистероскопија и требаше неколку дена после прегледот да им се јавам кога ќе добијам, тогаш ми беше термин за добивање менструација. Меѓутоа јас не добив и еве ми доцни веќе еден месец.
    Дали има врска што ќе им се јавам толку долго после прегледот?
    Да не ме тераат пак од почеток да идам на преглед кај анестезиолог и да давам крв и слично?

8. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.339
    Допаѓања:
    5.237
    Не би требало.
    Не е долг период.

На LunaGrey му/ѝ се допаѓа ова.
  9. princessp

princessp Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    1.428
    Мене да многу послаб циклус имам

10. Melek 36

Melek 36 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    1.045
    Кај анестезилог нема потреба да одиш, а крвна слика може да ти земат дента кога ќе те примат ако има потреба . Не се секирај.

На tina2018 и LunaGrey им се допаѓа ова.
  11. Melek 36

Melek 36 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    1.045
    Исто е и кај мене, после лапаро-хистеро имав само три дена циклус и тоа доста оскуден

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.527
    Ne znam dali e zagrizuvacki sto e poslab. Amh imam ispitano e 3 mi e. Kolku sto znam dobro e. Dali nekoja od vas ste go prasale doktorot zasto e namaleno krvarenjeto?

13. LoLa96

LoLa96 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2020
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    182
    За хистероскопија може интимната зона да е средена со брич или мора да е со депилирање
    ( восок ) ?

14. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.527
    Nema vrska kako. Ne veruvam deka moze da napravi razlika

На LoLa96 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Njanje

Njanje Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2016
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    662
    Точно, нема врска како, битно е да е мазно :)

На LoLa96 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Мислам дека нема да треба. Ама најубаво јави се и прашај ја сестрата.Имаш број или да ти го пишам? Јас правев лапаро и хистеро пред еден месец таму.. Кај кој доктор си ти?

17. ladystardust

ladystardust Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    6.829
    Девојки што сте правеле оперативна лапароскопија за вадење цисти, канали, адхезии и слично во комбинација со хистероскопија или без неа, ме интересира следното:
    Колку време ви траело опоравувањето после операцијата и колку време мирувавте и лежевте? Колку време имавте болки и пиевте таблети против болка? Јас периодов имам можност и за работа од дома, па планирам да земам само неколку дена одмор пред и непосредно после операцијата додека сум уште во болница, ама потоа планирам да продолжам да си работам нормално од дома, а по десетина дена и да се вратам на работа во канцеларија. Се разбира не планирам одреден период физички да се оптеретувам, да кревам ствари и да се напрегам, ама ме интересира колку време потоа можам да очекувам колку-толку нормално да функционирам.

18. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Јас правев во чаир. Ме примија на 1ви фебруари, операција ми правеа на 2ри, ме пуштија на 4ти. Јас во принцип трпам болка па ми ставија само првиот ден после операцијата инекција. Дома не пиев ништо за болка. Бидејќи работата ми е малку потешка стојам на нозе цело време бев на боледување 1 месец. Искрено раните не ме болеа многу.. ама ребрата и рамената многу ме болеа тоа е од гасот што ти го ставаат за лапаро и затоа шетав низ ходник во болница цело време... таа болка ми траеше недела ипол. Дома си функционирав најнормално ручек прашина џогер... само не кревав и сеуште не кревам. Конците ми ги извадија на 10тиот ден од операција. Мој совет ти е многу течности пред операција и што е можно побрзо станување. Али сепак немаме сите иста толеранција на болка. Ако те интересира нешто слободно прашај.

На ladystardust му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ladystardust

ladystardust Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    6.829
    Фала ти на одговорот. Јас ќе правам во Ремедика, колку што знам доаѓам сабајле на ден на операција и си одам следниот ден, значи со една ноќ преспивање таму. За гасот сум слушнала и од други и од тоа се плашам, јас имам многу мал праг на толеранција на болка, сакам ако е можно да бидам издрогирана цело време за да не осеќам ништо :) На боледување не можам да бидам толку долго, ама мислам дека ќе имаат разбирање за работа од дома барем во првите две недели. Плус живеам во странство, па секако ќе треба да почекам отприлика две недели да се стабилизирам пред да патувам назад.

20. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Не е страшно толку. Мене кога ме болеа ребрата и рамената се движев. Али еден вентор или кетонал ќе заврши работа чим имаш мала толеранција. Ама зависи и што ќе оперираш. Првиот пат пред две години ми вадеа циста 8цм прсна во мене. Едвај спасив жива глава. Вториот пат ми правеа дрилинг на еден јајник, ми ја отстранија ендометриозата и ми ја извадија капсулата од цистата што ми прсна во септември и плус хистероскопија отстранување на септум. Првиот пат имав повеќе болки во однос на раните, болка во јајник потешко се опоравив. Ама вториов пат ден после операција ја на нозе бев одма.

На ladystardust и tina2018 им се допаѓа ова.