Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Хистероскопија

Дискусија во 'Бременост' започната од nilanani, 13 октомври 2011.

1. ladystardust

ladystardust Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    6.829
    И јас ќе оперирам ендометриоза, имам мала циста на едниот јајник, плус и други жаришта што ќе се најдат да се отстранат, а хистероскопија сега за сега е планирана како дијагностичка, но ако има нешто и таму, и тоа ќе се вади сигурно. Фала ти, ми значат овие информации и сум посмирена сега.
    п.с. Дрилинг зашто ти правеле? И ПЦОС имаш?

2. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.198
    Допаѓања:
    1.726
    Девојки мене ми дојде точна како швајцарски сат од денот кога ме исчистија точно како што ми доаѓа циклусот на 23 дена.Сега трееба да правам брисеви ако бидат чисти ме праќа кај доктор за хистероскопија што ќе ми ја прави,па докторот ми кажува што како понатака тоа е процедурата?

3. Melek 36

Melek 36 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    1.045
    Со резултатите кои ги имаш ќе одиш кај докторот што ќе те оперира ќе те види на ехо и ќе се договорите што понатака ќе се прави.
    Ќе треба да направиш крвна слика со дидимери и хемостаза, екг и рентген снимка на бели дробови, пред да отидеш кај анестезилогот. Потоа кога ќе добиеш ќе се јавиш и ќе те стават на програм

На medena147 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Десниот ми беше полицистичен само. Имав многу болни менструации на инекции завршував од болка. Сеа после операцијата коа добив болка имав многу малку. Јас 6 месеци неможам да забременам и на HSG покажа септум. Бев кај 4ца доктори никој не ми ја виде ендометриозата сите ми викаа само хистеро да правам. Отидов во чаир кај др. Илиевски со сите резултати и ми рече ти 99% имаш ендометриоза и десен полицистичен јајник ќе направиме и лапаро за да бидеме 100% сигурни дека е ендометриоза. И во право беше. Сега е се во ред болки никакви нормално функционирање. Не се секирај се ќе помине. Се се издржува.

На ladystardust му/ѝ се допаѓа ова.
  5. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.198
    Допаѓања:
    1.726
    Фала многу на одговорот.

6. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Чисти брисеви, ренген на бели дробови, ЕКГ на срце, крвна група, хемостаза ( ако правиш во чаир таму ти испитуваат и хемостаза и други некој испитувања на крвта) и носи ако имаш снимка од HSG.

7. ladystardust

ladystardust Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    6.829
    Имам и јас проблеми и со едното и со другото. ПЦОС кај мене е само клинички (јајниците се со добра морфологија), проблемот беше со покачени андрогените хормони и со инсулинот, сега за сега се фала богу средени, примам терапија. Кај мене проблемот со неплодноста трае неколку години, веќе имам зад себе и едно неуспешно ин витро, па операција е следен чекор. Ендометриоза имам со години и со докторот заклучивме дека е време е да се види што точно се случува и да се отстрани што е можно повеќе да не смета понатаму, вклучително и цистата на десниот јајник. Имам и јас со години болни и обилни менструации и други хронични тегоби, среќа не да завршам со инекции, ама со кетонал обавезно. И си трпам така со години. Фала ти, се надевам се ќе помине во најдобар ред.

Последна измена: 9 март 2021
  8. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Дај боже се да помине побрзо и да се радуваме со бебче. Јас викам нема проблем за кој нема решение. Бог најтешките битки на најхрабрите им ги дава. Се ќе помине. Само позитиваааа

На ladystardust, Meckicja и medena147 им се допаѓа ова.
  9. Snaata

Snaata Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    247
    Здраво некоја да нема искуство од Баџаков Сиситина конкретно за отстранување на миоми или друг доктор кој е добар за оваа проблематика

10. Alex*

Alex* Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2020
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    618
    Девојки после хистероскопија каде е направена метропластика на т форма и скречинг пиевте ли циклопрогинова и естрофем?

На Prolett му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.291
    Допаѓања:
    2.531
    Здраво мила, како си? Ајде со душа чекам да се префрлиш во труднички муабети.. Нека ти е со среќа.. Дај боже да биде се успешно и со плод.. Те гушкам

12. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Да

13. unicornstar

unicornstar Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    198
    Zdravo devojki...
    Imam edno prasanje pravev pred nedela dena laparo i histero ,vcera gi izvadiv koncite ama kaj pupakot ranata uste nekako kako da se ligavi :D... Sakav da pocekam bar den dva da zarasne bidejki uste me pecka pa da ja iscistam so hidrogen.
    Dali kaj nekoja posle koncite uste se slucuvalo toa?

На Prolett му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.291
    Допаѓања:
    2.531
    Мила јас сум правена хистеролапараскопија. Не е страшно, мачкав бетадин.. Користев гази водоотпорни за бањење.. Ќе чувствуваш пецкање и на промена на време.. Не му се секирај. Ќе помине.. Многу не се оптеретувај неколку недели, да за расне убаво.. И ќе си имаш малечки лузнички, ама ништо страшно...

На unicornstar му/ѝ се допаѓа ова.
  15. unicornstar

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    198
    Ti blagodaram :hug:

16. Melek 36

Melek 36 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    1.045
    Мачкај со бетадине . И кај мене тамо последно заздрави. Еве помина скоро 40 дена дури пред некој ден ми помина скрос.
    Немој да се плашиш.

На unicornstar му/ѝ се допаѓа ова.
  17. barbiegirl123

barbiegirl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    86
    Zdravo feminki, sakav da ve prasam otkako gi zavrsuvate mikroginon apcinjata, posle kolku vreme dobivate ciklus?

18. m_angel_

m_angel_ Активен член

Се зачлени на:
    27 мај 2020
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    5
    Posle dva dena

19. unicornstar

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    198
    Zdravo decki
    Eve me mene povtorno so edno presanje.
    Pomina nedela i 4 dena od operacijata imav laparo i histero od ednas...
    Dva dena mi bese sve super se opustiv malce setav i bev na rabota .
    Sinokja mi se podu stomakot i deneska isto ...Do koga polse zafatot vi bil poduen stomakot nikako da splasne kako treba

20. erika***

erika*** Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2019
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    12
    Здраво девојки сакам да прашам дали некоја од вас чека деновиве да ја стават на програма за хистероскопија јас почнав со микрогинон уште пред една и пол недела и ми рече сестрата во тпј рок од 21 ден ке ми се јават јас ја побарав на телефон и ми рече поради коронава правиме само хитни операции де е откажано чекај да ти се јавиме а јас во меѓувреме може и ке ги завршам апчињата незнам што да правам