Хистероскопија

Discussion in 'Бременост' started by nilanani, Oct 13, 2011.

1. ladystardust

ladystardust Популарен член

И јас ќе оперирам ендометриоза, имам мала циста на едниот јајник, плус и други жаришта што ќе се најдат да се отстранат, а хистероскопија сега за сега е планирана како дијагностичка, но ако има нешто и таму, и тоа ќе се вади сигурно. Фала ти, ми значат овие информации и сум посмирена сега.
    п.с. Дрилинг зашто ти правеле? И ПЦОС имаш?

2. medena147

medena147 Популарен член

Девојки мене ми дојде точна како швајцарски сат од денот кога ме исчистија точно како што ми доаѓа циклусот на 23 дена.Сега трееба да правам брисеви ако бидат чисти ме праќа кај доктор за хистероскопија што ќе ми ја прави,па докторот ми кажува што како понатака тоа е процедурата?

3. Melek 36

Melek 36 Популарен член

Со резултатите кои ги имаш ќе одиш кај докторот што ќе те оперира ќе те види на ехо и ќе се договорите што понатака ќе се прави.
    Ќе треба да направиш крвна слика со дидимери и хемостаза, екг и рентген снимка на бели дробови, пред да отидеш кај анестезилогот. Потоа кога ќе добиеш ќе се јавиш и ќе те стават на програм

medena147 likes this.
  4. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Десниот ми беше полицистичен само. Имав многу болни менструации на инекции завршував од болка. Сеа после операцијата коа добив болка имав многу малку. Јас 6 месеци неможам да забременам и на HSG покажа септум. Бев кај 4ца доктори никој не ми ја виде ендометриозата сите ми викаа само хистеро да правам. Отидов во чаир кај др. Илиевски со сите резултати и ми рече ти 99% имаш ендометриоза и десен полицистичен јајник ќе направиме и лапаро за да бидеме 100% сигурни дека е ендометриоза. И во право беше. Сега е се во ред болки никакви нормално функционирање. Не се секирај се ќе помине. Се се издржува.

ladystardust likes this.
  5. medena147

medena147 Популарен член

Фала многу на одговорот.

6. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Чисти брисеви, ренген на бели дробови, ЕКГ на срце, крвна група, хемостаза ( ако правиш во чаир таму ти испитуваат и хемостаза и други некој испитувања на крвта) и носи ако имаш снимка од HSG.

7. ladystardust

ladystardust Популарен член

Имам и јас проблеми и со едното и со другото. ПЦОС кај мене е само клинички (јајниците се со добра морфологија), проблемот беше со покачени андрогените хормони и со инсулинот, сега за сега се фала богу средени, примам терапија. Кај мене проблемот со неплодноста трае неколку години, веќе имам зад себе и едно неуспешно ин витро, па операција е следен чекор. Ендометриоза имам со години и со докторот заклучивме дека е време е да се види што точно се случува и да се отстрани што е можно повеќе да не смета понатаму, вклучително и цистата на десниот јајник. Имам и јас со години болни и обилни менструации и други хронични тегоби, среќа не да завршам со инекции, ама со кетонал обавезно. И си трпам така со години. Фала ти, се надевам се ќе помине во најдобар ред.

Last edited: Mar 9, 2021
  8. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Дај боже се да помине побрзо и да се радуваме со бебче. Јас викам нема проблем за кој нема решение. Бог најтешките битки на најхрабрите им ги дава. Се ќе помине. Само позитиваааа

ladystardust, Meckicja and medena147 like this.
  9. Snaata

Snaata Истакнат член

Здраво некоја да нема искуство од Баџаков Сиситина конкретно за отстранување на миоми или друг доктор кој е добар за оваа проблематика

10. Alex*

Alex* Истакнат член

Девојки после хистероскопија каде е направена метропластика на т форма и скречинг пиевте ли циклопрогинова и естрофем?

Prolett likes this.
  11. Prolett

Prolett Популарен член

Здраво мила, како си? Ајде со душа чекам да се префрлиш во труднички муабети.. Нека ти е со среќа.. Дај боже да биде се успешно и со плод.. Те гушкам

12. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Да

13. unicornstar

unicornstar Истакнат член

Zdravo devojki...
    Imam edno prasanje pravev pred nedela dena laparo i histero ,vcera gi izvadiv koncite ama kaj pupakot ranata uste nekako kako da se ligavi :D... Sakav da pocekam bar den dva da zarasne bidejki uste me pecka pa da ja iscistam so hidrogen.
    Dali kaj nekoja posle koncite uste se slucuvalo toa?

Prolett likes this.
  14. Prolett

Prolett Популарен член

Мила јас сум правена хистеролапараскопија. Не е страшно, мачкав бетадин.. Користев гази водоотпорни за бањење.. Ќе чувствуваш пецкање и на промена на време.. Не му се секирај. Ќе помине.. Многу не се оптеретувај неколку недели, да за расне убаво.. И ќе си имаш малечки лузнички, ама ништо страшно...

unicornstar likes this.
  15. unicornstar

Ti blagodaram :hug:

16. Melek 36

Melek 36 Популарен член

Мачкај со бетадине . И кај мене тамо последно заздрави. Еве помина скоро 40 дена дури пред некој ден ми помина скрос.
    Немој да се плашиш.

unicornstar likes this.
  17. barbiegirl123

barbiegirl123 Истакнат член

Zdravo feminki, sakav da ve prasam otkako gi zavrsuvate mikroginon apcinjata, posle kolku vreme dobivate ciklus?

18. m_angel_

m_angel_ Активен член

Posle dva dena

19. unicornstar

Zdravo decki
    Eve me mene povtorno so edno presanje.
    Pomina nedela i 4 dena od operacijata imav laparo i histero od ednas...
    Dva dena mi bese sve super se opustiv malce setav i bev na rabota .
    Sinokja mi se podu stomakot i deneska isto ...Do koga polse zafatot vi bil poduen stomakot nikako da splasne kako treba

20. erika***

erika*** Активен член

Здраво девојки сакам да прашам дали некоја од вас чека деновиве да ја стават на програма за хистероскопија јас почнав со микрогинон уште пред една и пол недела и ми рече сестрата во тпј рок од 21 ден ке ми се јават јас ја побарав на телефон и ми рече поради коронава правиме само хитни операции де е откажано чекај да ти се јавиме а јас во меѓувреме може и ке ги завршам апчињата незнам што да правам