За каде чекаш? Мене пред месец ипол ме оперираа во Чаир. Се јавив кога добив па ми се јавија на 10ти ден од добиено. На 13ѕи ден ме оперираа и непиев никакви апчиња претходно
Zenski, Tie sto imate praveno histeroskopija, vi kasneshe li ciklusot ??? 1 nedela go chekam, ke mi popukaat jajnicive
Дeвојки некој има ли инфо колку чини хистероскопија (вадење миом) по приватниве, Систина, New Born, Remedika...?
Mene eve utre ke bide dve nedeli od histero i laparo ama mi dojde dva dena porano ciklusot... Megjutoa mi kaza doktorot deka e normalno da kasni
Jas pravev pred dve nedeli 34 000 histeoskopija plus 76 000 laparaskopija Moras da vidis so pregled sto treba kaj tebe da se pravi ama okolu 30000-35000
Aj ve molam nekoj da mi kazit , cetvrti den mi otkako ki imam zavrseno mikrokingon ama nikako da dobijam..posle kolku vreme otkako zavrsuvavte edna doza od istite dobivavte ciklus?
Да ве прашам девојки брисеви кога ви побараа,бев закажав се видов со анестезиолог сега чекам да добијам за да закажам,а не ми рекоја ништо за тоа.
Бараат брисеви во чаир? Мене не ми спомнаа брисеви. Само крвна слика комплет, инфективен скрининг, екг, ддимер и хемостаза. И ми рекоа ковид тест пред да ме примат. Брисеви не ми спомнаа, да направам ли? Правев пред 3-4 месеца негативни ми беа.
Ни мене не ми рекоја затоа прашувам највероватно не бараат. Ми земаа крв во лабараторија,екг си направив кај матичната и толку. Да и мене ми рекоја ковид тест да направам пред операција,само толку.
Дечки, дали некоја од вас примала клексан/фраксипарин или аспирин после лапаро-хистероскопија и колку време?
И јас сум со повеќе мутации за тромбофилија и ми ги побараа на преглед, така што мислам дека ќе примам нешто, само ме интересираше колку време отприлика се примаат. Фала ти.
А дали имаше извештај од трансфузиолог за терапија? Мене ме боцнаа фраксипарин вчера во болница после операција и денес ќе примам приквечер уште еден, за повеќе ми рекоа дека треба извештај од трансфузиолог. Ама докторот ми рече од утре натака аспирин протект да пијам по едно на ден. А не се консултирав со трансфузиолог претходно дали ќе треба можеби и јас да терам 7 дена со фраксипарин и сега ми е на мисла.