Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Хистероскопија

Дискусија во 'Бременост' започната од nilanani, 13 октомври 2011.

1. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.968
    Допаѓања:
    34.601
    Мила јас перед хистеро го прашав трансфузиологот и ми кажа кога и да правам дека треба да се боцкам при што го пиша и извештајот и тоа месец дена пред тоа... за рефундација ќе ти треба извештај а за др не е страшно и да го немаш...

На ladystardust му/ѝ се допаѓа ова.
  2. barbiegirl123

barbiegirl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    86
    Zdravo devojki , sakav da e spodelam moeto iskustvo so histeroskopiata vo New Born kaj dr.Trajkovski mozebi ke mu pomagat na nekoj kako sto mene mi pomagaa vasite odgovori tuka. Prvo od sve vi go preporacuv dr Trajloski ne samo za histeroskopia tuku za site problemi sto moze da gi imate pti veruvajte e mnoguu dobar pred sve covek, ne ostaviv den bez da mu pisam da mu se javam i sekogas bese tuka da mi odgovorit za sve. Celiot personal bese mnogu ljubezen i celata procedura bese mnogu lesna...anesteziologot imase toolku lesna raka sto veruvajte ne ni osetiv deka me bocnaa.. zaspav i koga stanav sve nese zavrseno me odnesoa vo soba sedev malku mi prepisaa terapia. Posle doktorot mi objasni vo detali cela procedura kako bilo, i za 3 nedeli imam kontrola, eve me sega sedam pijam kafe i veruvajte nemam voopsto nikakva bolka ama icc, malku krvarenje i tolku se custuvam ko da nemam praeno nikakva procedura deneska.. za se sto ve interesirat slobodno prasajte me.. i da da napomenam deka od sitee mesta privatno za histeroskopia tuka bese 3 pati poevtino

На JanaDarling, m_angel_, tina2018 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. princessp

princessp Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    1.428
    Така е исто и јас 100%како тебе поминав камен од срце ми падна кога дојде и рече голем септум отстранив 90%затоа имаш спонтани...45мин сум била во операциона сала болки ама ич со божја и од др трајковски ке успееме!

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ladystardust

ladystardust Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    6.829
    Колку е тоа 3 пати поевтино?? Јас во Ремедика за хистероскопија + hsc скречинг платив 25.000, само хистероскопија е 22.000 ден. Во цената се вклучени и детална крвна слика, електролитен статус и инфективен скрининг. Тоа значи дека у Њуборн 8000 ден. си платила?? Јас покрај тоа имав и оперативна лапаро и исто одлично поминав, бев кај Димитров и без проблеми се опоравувам. За мене лично, од Димитров не постои боље хирург за ваков тип операции. Персоналот е исто супер, љубезни и пријатни, цело време трчаа околу пациентите.

Последна измена: 27 март 2021
    На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Spiritus

Spiritus Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    433
    Во Ремедика беше 670 еур хистероскопија за септум ама плаќањето зависи изгледа од докторот што ќе напише дека направил и што да се наплати. Др.Димитров сите пишуваат дека е стручен ама ако е незаинтересиран, суетен и ако прави прегледи на брзина од нога недетални, без извештај како кај мене, многу девојки на кои им треба хистероскопија ќе останат без хистероскопија.

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ladystardust

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    6.829
    Дијагностичка хистероскопија во Ремедика (каква што беше мојата) чини 22.000 ден. Истиот тип на интервенција има потполно иста цена и во Њуборн. И затоа пишав и сакав да знам што е тоа што во Њуборн е три пати поевтино. И одговор не добив. Во отпусното писмо и сметката точно и прецизно е запишано каква интервенција е направена и се разбира дека има варијации во цените во однос на тоа дали е дијагностичка или оперативна операцијата и колку и што е отстрането. Докторот не си измислува што да напише во отпусното писмо и кому колку да наплати, ниту пак сам ја креира ценовната политика на болницата, затоа постои управа и менаџмент (ова што го пишуваш е чиста инсинуиција и прејудицирање).
    Не ми е поентата дека е евтино, воопшто не е (мене целокупната интервенцијата ме чинеше 1800 еур), ама и втор пат да треба било што да правам, без двоумење ќе правам таму. Моето лично искуство зборува дека Димитров ниту е суетен, ниту незаинтересиран, ниту прави прегледи од нога, ниту па некоја поради тоа останала без хистероскопија (какво нелогично, дури смешно тврдење!). Баш напротив, поради работи што тој ги дијагностицира и наоѓа, а што други не ги ни гледаат, еден куп жени решиле повеќегодишни репродуктивни проблеми. Имаш хирурзи, имаш и државни клиники каде плаќаш само минимална партиципација, изборот каде ќе одиш е твој.

7. Spiritus

Spiritus Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    433
    Јас не го напишав статусот дека е три пати поефтино, туку друга членка и не пишував за дијагностичка хистероскопија која е најефтина зошто ништо не се работи, туку пишав кога има септум. Дијагностичката е секаде 350еур а операционата е малце поефтина во Њуборн (може на ова влијае друга апаратура, операциона сала, анестезиолог итн). За цената секој нека си се јави и збори со докторот ама консултација со 3ца доктори за дијагноза а не само со Димитров зошто бил најдобар.Зошто баш кај мене не виде две работи, што други двајца доктори ги видоа (за тоа имам извештај со слики, димензии, препарака) баш затоа што прегледот му беше ради реда. Ако прегледот е ради реда и не види работи што други ги виделе ќе правиш кај него хистероскопија само затоа што други пишуваат дека е најдобар???

На m_angel_ и Meckicja им се допаѓа ова.
  8. ladystardust

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    6.829
    Па со која цел тогаш се расправаш со мене ако твоето искуство е дијаметрално спротивно од моето? Јас никого не терам да иде никаде, зборував, како и многу други на истава тема, какво е моето сопствено искуство. Каква потреба имаш од докажување дали бил или не бил добар? Каков професионалец е он, фелата си кажува, и пациентите, нема потреба јас и ти да развиваме дискусија на форум бидејќи ниту јас можам да влијаам на промена на твоето мислење и искуство, ниту пак ти на моето. За мене Димитров е најдобар, така како што за членката погоре Трајковски е најдобар. Да имаше и ти лично негативно искуство и со Трајковски и на неа вака ќе и се нафрлеше? И сега треба ради истиот коментар што она го даде ама за друг доктор сите таму да идат да прават операции само зашто некој на форум пишал дека било најдобро? И те молам не ми ја вреѓај интелигенцијата со празни коментари, доволно сум сама едуцирана, информирана, сум истражувала, имам доста поминато, а и неколкугодишното искуство со гореспоменатиот доктор ми дава доволно база да одлучам операција да правам кај него, како резултат на сопствено резонирање и носење одлуки, а не само зашто некој пишал на форум. Него тебе која ти беше целта со коментарот? Дали по истата логика никој не треба да иде да се оперира кај Димитров само зашто ти со него си поминала лошо? Смири се малце, имам наидено на твои мислења на темиве и жал ми е што си се мачела, ама генерален впечаток ми е дека не постои ни клиника ни доктор во државава на кои не си гневна и незадоволна, бар од она што можам да го прочитам од коментарите.

Последна измена: 28 март 2021
  9. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.203
    Ej ajde dosta se raspravate nemoze site da bideme zadovolni od site dr

10. ladystardust

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    6.829
    Така е, се согласувам, да си жива и здрава!

11. barbiegirl123

barbiegirl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    86
    Luge toa sto go poav pogore E MOE LICNO MISLENJE I ISKUSTVO ne sakam nitu mozam
    Da teram nekogo da odit tamu. Naprotiv ne bi sakala nikoja da imat potreba da pominuvat po pvie patista sto sme pominale nie i na kraj na kraevata ne e temava KOLKU E !! Vo ova rabota voopsto ne e bitno cenata zatoa aman ne se nafakakjte so toa kolku bilo tuki citajte drugoto sto sum vi pisala. Jas ako treba i 5,000 eu ke platam za istata rabota sto nekde le e 100 evra samo tuka da e Dr.Trajkoski oti posrskata negova pred, vo tekot na procedurata inposle toa kaj sto sednuvat so tebe i edne saat ti objasnubat te slusat te sobetuvat e toa ne se naplakt so pari ! Jas sum bila kaj eden kup doktori kaj sto sum platila po 3,000 den samo pregled a mi zboruvale 2 minuti i ne sakaa ni da te poslusat sto imas da kazis. Kako sto rekov pogore pred sve se nadevam nikoja se madevam da ne treba da pominuvat po ovie patista oti stvarno se teski, no koga veke e mora se nadevam drka site ke pominite lesno i uspesno kako sto pominav jas vo New Born. Pred sve da postignime site da imame dve crveni crticki drugoto ne e bitno

На m_angel_, Meckicja и tina2018 им се допаѓа ова.
  12. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    Колку вечери те држеа ? Знам дека ден пред операција се оди, значи таа вечер, исто и следната вечер после операцијата... и после следниот ден пуштаат ли?

13. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Во понеделник ме примија, во вторник ме оперираа, тек во четврток сабајлето ме пуштија... Ми рече докторот дека поради протокол мора да ме држи до четврток. Најади се убаво пред да одиш... Мене дури во средата ми дозволија да јадам. Гладна бев многу хахахаха : )

На LunaGrey му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ladystardust

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    6.829
    Ако добро се сеќавам, ти имаше проблеми со гасот од лапароскопијата? 4ти ден ми е после операција (5ти ако го рачунам денот кога ме оперираа), со инцезиите немам проблем, иако веќе и газите ми се извадени, а за некој ден и конците, многу малку ме пецкаат, ама гасов ме убива, го осеќам во рамењата, во плешките, под ребрата на десната страна, најизразен е кога ќе пробам да станам од кревет, кога стојам на нозе или пешачам, а најмалку болки имам кога лежам на грб. Навечер пијам по еден кетонал за да можам на страна да легнам и да заспијам, пошто на грб никако не можам да спијам.
    Иначе гадења и повраќања од анестезијата немав апсолутно никакви, апетитот после операција ми беше до небо, едвај ги намолев вечерта после операција да ми дадат парче двопек со чај од нане, ќе умрев од глад.

На LunaGrey му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Melek 36

Melek 36 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    1.045
    И јас имав проблем од гасот. Болките траеа скоро 10 дена во рамењата и во градите, неможев воопшто да се движам. Во болница ми ставаа кетонал инекции, потоа дома пиев исто кетонал. Си треба време за опоравување.

На LunaGrey и ladystardust им се допаѓа ова.
  16. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Кути не ме потсеќај : )... ништо не боли колку рамењата и ребрата од гасот... не повраќав и јас.. Имав болки коа лежев и затоа у 3 навечер ко шлакната кругчиња си вртев низ дома... После две недели ко нова ќе си. Тебе те пуштија дома? Пиеш некаква тарапија?

17. ladystardust

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    6.829
    Мене ме пуштија одма наредниот ден. Се на се, во болница бев 27 саати, од прием до излез, од кои 24 саати бев нон-стоп на различни инфузии, на почеток прашував што и како ми ставаат, после баталив :) Со сигурност знам дека примив две инфузии кетонал и за дома ми рекоа да пијам по еден на 12 саати и еве терам, слично како @Melek 36. Од терапија ми рече докторот да го завршам микрогинонот што го имав почнато пред интервенција и толку ќе биде. Пошто ми направија и хистеро и скречинг, имам зелено светло за обиди кога ќе се осетам спремна, а за трансфер само рече најдобро е да помине еден циклус, па на следниот дека сепак е посложена оперативна интервенција од само хистеро и му треба на организмот подолго време да се опорави.

На kara.petra и LunaGrey им се допаѓа ова.
  18. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Во чаир правеше операција? Мене само капки ми препиша.. И јас имав зелено светло за обидување, и еве втора менструација после операцијата ми доцни два дена... па ќе видам за некој ден што ќе биде.

На kara.petra, marijamarkoska, LunaGrey и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. ladystardust

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    6.829
    Не, Ремедика. Леле браво, стискам палци да е тоа тоа! Можеш да направиш веќе тест, ако има бременост со сигурност ќе ја детектира. Среќно и да се пофалиш со две цртки :)

На kara.petra и LunaGrey им се допаѓа ова.
  20. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Рано е уште малку... Ќе се радуваме сите што се бориме со ова ... : )

На LunaGrey, Meckicja и ladystardust им се допаѓа ова.