Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Хитлер

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од N1ky, 8 јули 2012.

1. Иван404

Иван404 Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2016
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    123
    Шала на страна се разликуваме и тоа доста е воочливо, земете ги пример албанциве кај вас што се и со вас споредете ги, на километар ќе го препознаеш, но секаде има и исклучоци.

На darko clash му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Овде му ја начекале фацата во погрешна положба :D, инаку човекот има 70 години а личи како да има 50, а овде некои луѓе не можат да одат на тие години :D. Плус има жена Словенка, така да син му е пола Герман а пола Словен.

На anakonda88, darko clash и Иван404 им се допаѓа ова.
  3. darko clash

darko clash Активен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2016
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    191
    Сега сакав да пишам али ме претица. Доналд Трамп има многу убава жена која е Словенка со германско потекло :D

Се познава дека тие се полу Курди.

На Иван404 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.941
    Допаѓања:
    48.129
    Хитлер во иднината ќе биде обожуван исто како Наполеон и други водичи кои тргнале да го освојат светот

На Istata od vcera, theowndemon и Иван404 им се допаѓа ова.
  5. Иван404

Иван404 Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2016
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    123
    Иначе за горе напишаното ке те поправам, дека не би споредувал македонец со русин, јас сум русин (таткому е русин, мајками е маједонка ама и нејзината мајка е русинја-баба ми) така да 75 % сум русин, имам 34 години, роден сум во Македонија и живеев тука до мојата 26 после отидов во Русија кај што сум сега, и можам да кажам дека 60 % е истиот народ ама ке стигне до 0,1 % бидејќи запад гледате што прави, политиката го менува народот, а и доста последици од турско ропство има народот, јас мислам да не било турско ропство во МК ке бевме понапредни неможеш да замислиш колку... Кога може една Америка која естара неколку века да биде толку напредна зошто една стара цивилизација да неможе ?

6. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Ако стане претседател може таа ќе му ја покаже Македонија на картата :D.
    Инаку татко и на Меланија бил член на Комунистичката партија на Словенија, има и книга напишано за неа, како од комунистичко село во Словенија стигнала до Белата куќа.
    https://www.amazon.com/Melania-Trump-Slovenian-communist-Village-ebook/dp/B01BZ6R7NU

Последна измена: 26 јули 2016
  7. darko clash

darko clash Активен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2016
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    191
    Денес немаме расен капацитет за да обновиме стара цивилизација. Истото и на Европа може да и се деси, тоа сакаше да го спречи Хитлер. Дали бил во право и дали е реален таков страв за Европа, не би знаел да проценам. А у однос на Русите и Македонците, не сум видел Македонци русокоси како руси,Македонки убави како Русинки и да не должам.

8. darko clash

darko clash Активен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2016
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    191
    Многу луѓе уште сега немаат ништо против Хитлер али не се кажуваат такви работи јавно.

За Македонија не знам,ама на Србите ќе им се најде

9. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.613
    Допаѓања:
    40.101
    Не си ласкај, зарем некој би мислел на тебе?

10. darko clash

darko clash Активен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2016
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    191
    Ти мислиш :D и затоа цело време ми пишуваш. Или кажи за Хитлер нешто или олабави ме.
    Досадна девојчица, најди си дечко ако можеш, ја не сум заинтересиран за разговор со тебе :D

11. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.613
    Допаѓања:
    40.101
    Затоа што ми реплицираш...silly you (да не речам не биди смешен). :rofl::rofl:

12. SURF

SURF Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2016
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    1.331
    Тој на сликата во средина нема врска ни со нацисти, ни со комунисти. За со козаци не знам.
    Тој на сликата во средина е Тарас Шевченко . https://en.wikipedia.org/wiki/Taras_Shevchenko
    Еден од најголемите пан - слависти. Со самото тоа што го ставиле до знамето на Третиот Рајх, украинците го оцрнуваат неговото залагање за словенски независни народи.

13. Иван404

Иван404 Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2016
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    123
    Знам знам пред малку читав за него ми текна така дека сликата ја ставив, дедоми беше козак, добро знам кој е Тарас, не пишува се за него на википедиа, поголем фашист и од Хитлер бил, зошто ? Интерес секако..
    Прочитај дека дека украинските козаци биле на страната на Третиот Рајх, ако најдам некој напис ќеприкачам, знам дека имам читано само да најдам...

14. SURF

SURF Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2016
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    1.331
    СС Галичина била формирана од украинските козаци. А за Тарас ти реков дека не знам дали бил козак .
    Инаку тој не бил нацист бидејќи живеел од 1814 до 1861. Тие што го злоупотребиле неговиот портрет тие биле нацисти.
    Ленин и Сталин голем дел од козачкото движење го имаат уништено и заради има голем дел на козаци и белогардејци избегани се во Југославија (тогаш кралство), Грција, Бугарија ...

15. Иван404

Иван404 Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2016
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    123
    Поради тоа дедоми и дошол да живее во Македонија. уште му ја чувам униформата, сабјата, капата и пушката :)
    Секоја им чест на храброста на сите козаци, тоа што се случило случило.. Украина пак е фашистичка, мислам дека на една тема дискутирав со тебе дека сум доброволец во Украина.. Знамиња на Третиот Рајх носат покрај секое Украинско знаме... тоа зошто го нема на телевизија незнам, а нас доброволците што спасуваме деца и жени не опишуваат како терористи (Запамтете дека тие уто ги спасуваме се државјани на Украина а не Русија) Пред некој ден читам на еден сајт и пишува вака ''Војната помеѓу Русија и Украина.......'' Молимм?? Војна помеѓу Русија и Украина ??? Такво нешто не постои..Тоа е ЦИВИЛНА војна во Украина. Имаме 3 баталјони од кои во сите дејствуваат доброволци. Русија нема испратено ниту еден војник, тие самите си доаѓаат како доброволци, не само од Русија има и од Украина, од Србија има доста, од Белорусија,Полска,Словенија и од Македонија сме само двајца (Се сметам и јас за македонец бидејќи тука сум израснал иако сум државјанин на Русија).. Само гледајте што ви прави запад,и каква слика ви дава за братски народ кој само сака да ви помогне, а ваше е да одлучите на која страна ке бидете...Малце скренав од темата...

16. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.518
    Абе Хитлер вгроб се превртува сега кога гледа какви се прима Меркел во неговата Германија :D

На Istata od vcera, darko clash, Sashko1992 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. SURF

SURF Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2016
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    1.331
    Јас да ти кажам реално гледам на работите и преку историјата ја разбирам сегашноста. На козаците (од 15 до 18 век) и јас им се восхитувам заради нивната улога на заштитници на својот народ и храброст да не подпаднат под ниедна власт (слично на нашите комити кои и покрај пропагандите успеале да го задржат својот идентитет). Денешните украински wanna be ``козаци`` се најголемиот срам за Украина и оцрнувачи на минатото на нивните славни предци. Убијци на сопствениот народ неможе да се наречат козаци.

Мене се ми е јасно тоа западот што ни го продава дека Милошевиќ, Гадафи, Хусеин, Башар Ал Асад се терористи и диктатори а сите други државници и демократи . Ердоган за 5 години 2 пати беше диктатор , два пат државник за пример. Но јасно е на кои начин тие ги означуваат и избираат диктаторите и државниците.

Да не забегуваме оф топик

18. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.913
    Допаѓања:
    171.761

Дали би осудила она кое го направи Хитлер? - Да. Кој не би? Мислам најсериозно, оној кој ќе биди „океј“ со ова, сериозно треба да бара помош. Дали имал убава замисла? - Секој за себе има најубава замисла.
    Ама неможам да не се согласам со
    за жал. :|

19. Иван404

Иван404 Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2016
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    123
    Тоа е темата не забегуваме неможе сеа стрикно Хитлер и тоа.
    И да се нашалам малце, во козачка жена ако се заљубите немојте ни да ви падне на памет да ја изневерите, до последен здив ќе ве бара да ве убие.. од дедоми ова го слушнав и најсериозно ми го кажуваше ова. :D
    Викаат дека нато се бори за мир така ? кога ја бомбардираше Југославија од кого ја бранеа ?? Од свој народ ? Се гледаат сите намери на американците.... Да нема Православни и готово..

20. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.518
    шала на страна , али овој ако победи ке биде новиот Хитлер , само во посовремено време .

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.