Тоа го правел на педофили, силувачи, криминалци. Тие ти за луѓе ги сметаш? Да точно е за експериментите врз евреи, но ако денес поубаво истражиш некои работи кој води со светот ќе видиш дека тоа се луѓе со еврејско потекло. Сталин исто така имал еврејско потекло а убил повеќе руси од Хитлер само затоа што не сакале да му служат. Погледни денес израелците што им прават на палестинците...
Нема нешто особено, а она за модата е јако, Хуго Бос моден креатор ангажирале за на СС да им направи дизајн на униформи и чизми, WOW какво достигнување...
Тие експерименти се правени на педофили и силувачи воглавно, тоа не се луѓе. А и тоа мислам дека е фашизам а не нацизам. А што денес подобра ли е идеологијата? И денес убиваат, ама тивко, поскитаа болести на сите страни... Знаете ли само кој го има најголемиот геноцид направено во светот? Американците, истражете да видите колку домородно население имаат уништено кога се вселувале на тие простори, тоа е ништо во спротивно со убиствата на третиот рајх. Остана ли држава која Америка не ја бомбардираше? тоа добра идеологија ли е. Комунизмот секако, тоа добра идеологија ли е? Истражете колку луѓе имаат убиено Сталин или Тито.
Па, значи си ги бива луѓето. 20% од добитниците на Нобеловата награда се Евреи, а во светската популација учествуваат со само 0.2%. Кажи ми, ако ариевската раса е супериорна, зошто тогаш со светот не владеат Германците (или Словените, или Античките Македонци, или која и да е група на народи за кои си замислуваш дека се супериорни)?
Па нормално, ги бива и одсекогаш сакале да владеат со светот, денес тоа го постигнаа, затоа и ги убивал. За мене сепак ариевската раса е супериорна, најголемите умови од историјата се словени или германци.
Извини морам да прашам дали сите 3 милиони луѓе што го загубиле својот живот во некој од концентрационите логори биле педофили, силувачи и криминалци ?! И дали тоа што израелците им го прават на палестинците денес е оправдување за тоа што Хитлер и неговата дружина им го правеле на евреите (и словените и ромите и хомосекуалците...) пред 70 години ?! Disclaimer: Во никој случај не го оправдувам однесувањето на Израел кон палестинците и она на Сталин кон русите.
Конкретно кој дел? Ти уште не си научил кои се разликите меѓу фашизмот и нацизмот... Не е доволно само да знаеш дека ги има.
Од каде таа информација дека баш на педофили и силувачи им биле правени експериментите? Не, тоа се случувало во концентрационите логори и на Евреи, и на Роми само ради нивната националност. Инаку, освен антисемитизмот, драг Витали, еден од главните принципи на нацизмот е и антиславизмот, т.е. исто како Евреите, омразени, дискриминирани и прогонувани сме биле и ние словенските народи. Истите словенски народи за кои патриотските и чувствата на припадност ти се на прво место, меѓу кои и твојот матичен полски народ што Хитлер прв го окупирал. Според твоите ставови ништо друго радикално и ултрадесничарско не ме изненадува да поддржуваш, ама баш ради ова ми е неверојатна иронија како може да го поддржуваш нацизмот
Не не биле сите сигурно, но тоа е фашизам. И кажав дека има разлика и тоа голема од нацизам до фашизам а уште повеќе од неонацизам.
А знаеш дека хер Шиклгрубер, познат на јавноста како Хитлер бил тешко џаначиште и дека бил на амфети цело време? Експерименти се правени на цивили, обично од окупираните подрачја. Исто како јапанците со Широ Иши и нивната болесна единица 731, е за нив и Менгеле бил аматер, мало би му била два ока за плакање Треба да знаеш дека едно зло не се амнестира со друго зло. Пример некој ти украде 1000 денари и ти си викаш абе остај го онаму знам на еден му украдоа 1500 вчера...
Како и комунизмот на Тито што се разликувал од комунизмот на Сталин како и денес што комунизмот на Ким Јонг ун се разликува така и неонацизмот е идеологија за секој кој ја прифаќа, а јас не сум германец па да мразам словени, тоа нека го прават германските неонацисти. Знам дека е така, но не значи дека ако сум неонацист дека го сакам Хитлер, напротив, тој бил и фашист. Полска има најмногу неонаци организации во Европа.
Ај дај некој извор за ова? Јас знам дека му биле препишани од личниот лекар и ги користел при крајот на војната.
Колку знам јас нацизам е само германската форма на фашизмот but I might be wrong (не сум толку многу навлезена во тематиката) Also дури и да не е исто, не гледам некоја разлика кога и фашистите а и денес (нео)нацистите посакуваат евреите да бидат истребени Па според мене двете се (pardon my french) shitty идеологии
Културниот и научниот придонес на германската и словенската раса е ограничен на периодот од Средниот век па наваму, што значи максимум 500 години - што е смешно да се споредува со илјадниците години прогрес кои ги должиме на старите цивилизации како Египетската, Грчката и Римската. За тоа време, Германите и Словените биле номадски племиња, инфериорни во секој поглед, и не џабе нарекувани "варвари".
Цело време кажувам кој дел! Нацизмот! Не, нацизам е едно а фашизам е друго. Има разлика и тоа голема.
Даре арен си бе таман се загрижив дека те нема денес. Инаку, колку од оние во концентрационите логори биле силувачи кажува тоа што само во Германија умреле околу 240000 жени како последица на силување.
Ај молим те за нас што не сме толку навлезени во оваа тематика да ни ја објасниш разликата, ако не ти е тешко А тоа што Нетањаху го прави во Израел секако не важи за сите евреи...не генерализирај.