Бил заљубен во уметноста, во ахитектурата, нема ниту една градба, ниту катедрала уништено, откако го освои Париз слободно можеше Ајфеловата кула во воздух да ја дигне, или пак Версај, или други значајни градби стари со векови, комунизмот само уназади
Рокфелер Но затоа Санкт Петербург и Москва биле срамнети со земја. Најмногу жртви имаа Советите не заборавај дека Хитлер ги сметал словените subhumans исто како евреите ради комунизмот највише не дека стварно не се белци (Русија повеќе од 70 проценти се светли коси и плави очи) - Комунизмиот е еврејска филозофија.
А што ја срушил цела Европа со неговиот Луфтвафе и Панцер дивизии тоа нема врска.Важно Париз го оставил цел. Лондон исто го оставил цел(делумно)? Белград? Ленинград? Варшава? Овие се градови во Индокина,и само Париз имал архитектура другиве биле од слама направени градови
Благодарам што ме потсети за името макар што не сум сигурна дека си во право. Инаку едно треба да знаеш, парата што е единствен нивен нтерес не прашува кои се и што се. Ако кумунзмот е еврејска фиилозофија, чија е капитализмот? И едното и др. се нивна доктрина. Не на евреите како народ туку на тие центри на моќ.
зш најдобрата вештачка интелигенција стана фашист за помалку од 24 часа зш постои правилло дека сeкој бот мора да биде заштитен со дефаулт вредности во врска со хитлер,фашизам дека во секој долг разговор има голема шанса да биде спомнат кој тоа се плаши од неограничени умови ...do your homework
Не ги разбирам луѓето што го обожаваат, или пак што го оправдуваат. Човекот не бил добро и требало да се лечи со време. Мада, па и психијатриските методи од тоа време шо биле лековити, причам ти причу. Ќе се спасел и себе си и мнозина. Но, за ораторство и моќ за манипулација преку ораторство, свака му част. 1. Човек, кој, иако Австриец, не сакал така да се нарекува, со мајка со еврејско потекло, успеал да биде авторитет од кој некои се учеле за чување на германската нација и заштита на националниот и расниот идентитет, а си имал сериозни проблеми со сопствениот. 2. Човек кој, самиот немал деца,а успеал да добие авторитет да шири пропаганда и кампањи за раѓање што повеќе деца, или пак ако не можеш да имаш, да служиш на заедницата со тоа што ќе посвоиш некое од селските сирачиња, на кои природата им дала сила и здравје, а ти да им пружиш услови да станат меѓу најдобрите и најполезните за заедницата. 3. Човек кој форсирал идеи за сила и храброст, а при густото, самиот или си пресудил, или избегал, зависи на кој извор се верува. Поверојатно е тој да бил генијалец, одошто цела нација да била слепа при очи. Мене едно Кирби да ми даеш да продадам, нема да ми успее, он какви идеи со какви покритија продавал. Вие шо сакате на споменици да му се клањате, информирајте се за неговите активности и мислење за словенските и балканските народи. Имал прекрасна шанса и брилијантен ум за да се издигне from rags to riches, но го избрал погрешниот медиум и дефинитивно погрешна идеологија.
@Marick, za vakvi muabeti vo Germanija i Avstrija se lezhi kjorka. Hitler bil selektiven okolu toa dali nekoj slovenski narod e navistina slovenski ili ne. Samiot si odluchuval
Моќно звучи. Се до победата над фашизмот, позната по многу бункери, многу сменети идентитети и многу, многу бегање.
И еден куп масакри и воени злосторства извршени од нејзинте СС Дивизии.На пример овде на Балканот од СС Скендербег,Ханџар Дивизија,СС Принц Еуген.