Од симптоми некако уморна се осеќам да, понекогаш ми се спие многу а неможам да заспијам , кожата може да се рече дека ми е сува но од секогаш ми е таква, А за тежината напротив ослабнав 8 9 кг и еве никако да ги вратам, пиев фолна и Б6
Каде може дадевојки каде може да се направи со упат хормонален статус а резултатите да се истиот или другиот ден готови ? Или само приватно ??
Не е намален, добар е LH како за фоликуларна фаза, соодносот LH:FSH треба да биде околу 1:1, добри се и двата.
Девојки денес бев по упат за да го имам за 2ден да испитам хормони но сестрава ми рече само репродуктивниве за тиродини неможела да ми пише а треба и нив да ги испитам на 2ден и сега??
A зошто сестра? Инсистирајте со доктор да разговарате. Мене секогаш ми ги испитуваат комплет сите хормони.
Тсх можеш на било кој ден од циклус . Имаат некаков проблем матичните гинеколози сега со давање на упути . Пробај од интернист да земеш упут за тироидната
Па кај нејзе земам упати секогаш... нешто им смениле и вели освен репродуктивни др неможеле да пратат за испитување... Инаку @Bubce38 за трансферов следен ми рекоа на 2 или 3 ден да ги испитам и нив со пролактин естрадиол тестестерон и лх фсх...и јас мислам може секој ден но така ми рекоа и сега нз што ќе правам освен утре да прашам ако не нив приватно...
Девојки Во моментов патувам накај болницата, закажав на приватно за ехо на штитна жлезда, Докторката кажа да ги понесам резултатите што ги правев пред некоја недела, ми рече ако има потреба ќе испитуваме антитела Се надевам дека ќе биде се во ред Инаку денеска ми е 20 ден од циклус. Дали има некоја врска тоа со циклусот или не Се трудам да бидам смирена колку толку, имам возење од 40 минути
Ми направи ехо, жлездата како што може да види од него е здрава, а за тсх-то дадов крв само за него да го проверам Ми рече да проверам антитела и оги тест со инсулин, е сега ќе видам дали има во Куманово дали тоа испитуваат ако.не пак кај неа да дојдам Препорача фолна киселина но метилирана, некои капки спомна Ќе почекам утре да ми се јави да ми каже резултатите и што да земам да купам Метилираната фолна ја набавувале од Бугарија, овде кај нас дали има таква
Кај нас ја има во Фемибионот но само 200. Неофолик мета од Бугарија земи си, од 400 е таа. Оди до Ќустендил штом си од Куманово, најблиску ти е мислам. Во сите аптеки ја има и е околу 9-10-11 лева со 90 апчиња.
Ќе се обидам да ја набавам од бг А во меѓувреме незнам дали да купам фембион да пијам Која е цената на него?