Zdravo, bi sakala vase iskustvo so pokacen prolaktin, odnosno dali moze da se zabremeni so pokacen prolaktin? Site ostanati hormoni se vo red, edinstveno ovoj hormon e so vrednost 69 od dozvoleni maksimum 35. Se obiduvame 2 meseci za bebence, se plasam deka toa e pricinata.
Да си одиш кај ендокринолог да ти даде терапија. Ама прво провери го уште еднаш,ако ова ти е прво испитување на истиот. Висок ти е овој резз и реално Е прпблем за забременување. А , со ваков резз ќе те праќаат и на магнетна на хипофиза
Dva pati go proveriv, isto e. Imam mnogu redoven ciklus, nikakvi vrtoglavici ili sekret od gradite. i so ovulacija e se normalno. Lekarot ne sakase da mi dade terapija bez prethodno da se napravi magnetna. Ke moram na magnetna na hipofiza vo skoro vreme.
девојки едно прашање, кои хормони се испитуваат на 21 ден од циклус? Дали може сите? или некои се проверуваат само на 3 ден?
На трети ден се проверуваат. Освен Прл и за тироидната можеш на било кој ден од циклус. И прогестеронот некој го испитуваат на 21 ден. Останатите ( фсх, лх, естрадиол) само од 2-5 ден од циклус
изгледа згрешив на 21 ден ги проверив сите. Во секој случај сите беа добри на 3 ден, само пролактинот ми беше покачен па денес на 21 ден пак сите ги проверив.
На трети ден во ред ти беа фсх, лх и естрадилот? На 21 ден вредностоте на овие хормони треба да се сосем различни со оние на трет ден
Да на 3 ден во ред беа фсх, лх и естрадиолот. Има други вредности за лутеална фаза, така да по тие вредности пак може да се провери дали се во ред. Резултатите ќе ги земам после па ќе видиме какви се.
Дали некој знае и ќе сака да ми објасни што значи прогестерон 20,09 од вредности 1,5-20 на 21 ден од циклус? Дали е знак за бременост?