Цикло Прогинова не е за тироидата, друга терапија се прима за неа ако има потреба. Со Цикло ќе се регулира циклусот.
fala na odgovorot .. a za dr. karanfilski dali znaete dali i za drugite hormoni kako sto se nadbubreznite moze da mi pomogne ili e samo za tiroidna
Тоа не знам. Носи си ги сите резултати, нека ги види докторот, ќе ти даде насоки за другите работи што не се во негов домен.
Мила би ти ја препорачала др.Донева во 8 ми септември,ендокринолог е . Ќе си направиш(или ако имаш веќе направено)хормонален статус и ќе и кажеш за што си дојдена и она самата ти закажува што и како да испиташ и ти дава терапија доколку има потреба.Многу е одговорна и стручна,ти ја препорачувам.Сум била и кај Каранфилски ок е,ама веќе е во години,но ти одлучуваш.Секое добро
fala .. jas kke otidam kaj dr.karanfilski deka vekje imam zakazano vo vtornik .. megjutoa kje vidam mozam i na vtoro mislenje kaj doktorkava od 8 septemvri ako uspeam da zakazam ..zosto probuvav na drzavno nemaa nigde termini za mesecov
Ако си осигурана во зависност од тоа што ќе ти испита,сум испитувала многи и најмногу сум платила околу 500 денари,крвни вредности околу 300,скриен шеќер околу 35денари.За неосигурувани лица не знам колку е.Иначе ако си бремена сите испитувања се бесплатни.Секое добро мила
Здраво, денес испитував хормони поради акните во 8ми септември... ме чуди што ми рекоја на 15ти ден од циклус, а читам низ темава на 3 ден... која фаза да ја гледам, MIDCYCLE или фоликуларна? И што значи кај естрадиолот освен фоликуларна фаза има и период +/- 3Д? Благодарам однапред
За на приватно Не треба. Ама еден хормон е околу 800-900 ден. Не знам кој хормони сакаш да ги испитуваш и за која потреба. Инаку , ти земаат крв од вена и испитуваат
Аха Епа тие се 5-6 хормони Се испитуваат на 2-5 ден од циклус. Најдобро е на трети ден. Земи си упут од гинеколог и трк на боцкање Едит: Ама чекај Ти нели правеше иуи прошлата недела?