Здраво, јас не знам да ти кажам за резултатитр ништо, само би сакала да те прашам каде испитуваше хормони? и дали сега од кога е ова со Корона, треба да испитам и јас се ама не знам каде да се обратам затоа што знам дека ГАК не работат освен за итни случаеви.
Ispituvav pred 3 meseci hormoni ama sega poradi koronata seuste nema termini pa nema da mozes, po cekaj sledniov mesec bi trebalo da pustat pa odi kaj endokrinolog I on ke ti dade se sto treba.
Девојки здраво, Имам упат за на клиничка биохемија се јавив да прашам за цена и ми кажаа висока цифра, иако нагласив дека сум осигурана т.е ќе оди се преку фондот Доколку некој може да ме упати попрецизно што бил скоро би му била многу благодарна Се работи за следново:
Здраво женски, дали има некоја од Штип или и од друг град да е нмв, шо е испитувала хормонален статус кај др. Златко Стојменов? Која е цената и секогаш ли мора на третиот ден?
Зависи кои хормони. Некои мораат да се испитаат точно на втори или трети ден. Инаку не знам за докторот за кој прашуваш, но вообичаено цената е околу 800 ден. за еден хормон на приватно. На државно мислам дека беше 50 ден. по хормон.
Дали некојa има сознанија дали на клиника прават ипитувања за хормоните, со цитуацијава сега? Ептен голема разлика во цени не би идела на приватно.
Да во вторник ми е план да и се јавам сигурно се упатени. Мислев некоја брзо сега ако испитувала па да пише. А извини сега ме збуни, клиничка биохемија и тоа на гак што е различно е ? Јас до сега секогаш на гак сум испитувала.
Различно е Јас имам упат земено, само рано ми е за идење. Се натегавме малце со матичната за да ми даде, дека нели им е наложено само за итни случаеви Ама јас сум крајно напорна па не можеше да ме откачи лесно. Инаку системот само за на Клиничка биохемија им дозволува упат да издадат, за на ГАК сеуште не.
Офф фала ти за информацијата. Ќе се натегам и јас, ама не верувам дека ќе ми излезе во пресрет матичнава.
Ти спомни и за таму, кажи дека си се јавила кај нив и дека може. Па можеби ќе ти издаде. Министеров најави демек ќе почнеле клиникиве неделава со нормална работа, па ајде да видиме. Не ми се верува ама ај Јас чекам за партнерот да испита хормони, ама за него треба упат од уролог, а термин за урологија нема.
На Клиничка биохемија бев денес и прават испитувања, ама за пола хормони немаа реагенси! И тоа за основни хормони како естрадиол, инсулин... Ми рекоа следниот месец ако сакам да дојдам, ама сепак испитав тоа што имаа и за останатите отидов во Авицена и се опрчив што да правам
Оф, искрејно се надевам дека до следниот месец ќе се среди се и ќе почнат и на ГАК да прават. Не е веќе ова решение. Премногу е скапо на приватно.
Искрено не знам, имаше цела листа со црн фломастер испишана за што се' немаат реагенси, ама баш овие два ги немав на упатот (иако појма немам зашто, на сестрата убаво и напоменав сите КОМПЛЕТ дека сакам да ги испитам) и не видов. Најубаво да се јавиш да прашаш. На упатот инаку имав 9 хормони, они немаа реагенси за 3 од нив.