На клиничка биохемија реагенси за естрадол,котризол и инсулин немаат уште од март месец,јас тие на приватно ги правев.
Дали деновиве некоја била на клиничка биохемија за дали имаат реагенси и дали истиот ден ги имате резултатите?
Јас бев прошлата недела во четвртокот, немаа реагенси за инсулин, естрадиол, кортизол и АМХ. Резултатите обично се готови следниот работен ден, јас ги земав во понеделник бидејќи петок беше празник и полициски час.
Девојки, јас завршив работа сабајлево, ептен брзо. Резултати утре после 13 часот а исто така ми рекоа ги праќале и кај матичната. Немаше реагенси за естрадиол и за инсулин.
Јавете се и во Идадија, прашајте таму што има од реагенси. Јас минатата недела испитував, немаа пролактин само
Денес во Јане сандански правев хормонален статус сите реагенси ги имаа... резултати од понеделник (не се ист ден)
Резултати земени и се ок освен естрадиолов низок ? Додека добијам одговор од докторот ... Колу е лошо тоа?
Здраво женски, имам упат од матичен гинеколог за во ГАК за испитување на хормони. Утре ми е 3 ден и треба да одам. Дали некоја има имформација дали примаат ради ситуацијата? Ѕвонам на бројот што им е на страната, не се јавува никој.
На Гак колку што знам не примаат, но истите испитувања само без реагенси за естрадиол и инсулин ги прават на Клиничка биохемија тоа е исто во склоп на државна болница малку подолу од Гак, но види само и упатот да ти гласи за таму. Овие информации се од пред две недели тогаш јас бев, немав проблем никаков и одма утредента после 13 часот си ги земав резултатите. Незнам дали нешто е сменето од тогаш.
Фала ти Вака ми пишува на упатот, океј е? Јас мислев за на гак е, ама изгледа за на клиничка биохемија ми е... Прв пат одам и се збунив дека пишува и гак