Овој упат е за лабораторијата на ГАК. Мислам дека сеуште не примаат таму. Ако успееш да ги добиеш на телефон да прашаш супер. Ако не ги добиеш, можеби е подобро да ти сменат упатот за ЈЗУ Институт за клиничка биохемија, или некоја друга лабораторија, имаат погоре посочено неколку, да не ризикуваш па да биде одењето за џабе и да го промашиш цел месец.
Не работат се уште и не се знае до кога. На биохемија или во Идадија да отидеш, а имаше погоре напишано и дека во Јане Сандански ги има сите реагенси.
Update: Само што ги добив на овој број од контакт центарот: 070 213 589 Ми кажаа дека почнале да работат и таму да сум одела слободно, правеле хормонален статус Следува да видиме какви ќе се резултатите
Супер штом почнале и на Гак искрејно не ги очекував толку брзо, баш пиши ни дали ќе завршиш работа на Гак добро инфо е ова за сите.
Не завршив работа. Отидов таму и ми рекоа "не работиме уште ради ситуацијата". Се јавив пак на контакт центарот и таа пак ми вика "работиме, работиме како не сме работеле." и ми рече да ѝ се прејавам за 5 минути. Се јавив пак и ми вика "грешна информација сум ти дала, бев до лабараторијата сега, сеуште не зимаат крв. Веројатно од понеделник ќе почнуваме, ама јави се за од понеделник за да провериме сепак за дали сигурно почнуваме". И јас бев ваква буквално ваква .... Се изнервирав ептен и денот ми помина за тестот и сѐ... Хаос...
Лелее мила , а дали проба до Клиничка биохемија да пробаш, можеби ќе ти излезеа во пресрет бидејќи Гак не прави такви испитувања.
Не те прочитав да ти кажам дека не раб Гак од *сигурни* извори но се надевам во меѓувреме може си завршила раб во клиничка биохемија но ...
Не отидов до биохемија... Можда требаше да пробам со овој упат ама готово сега... А друг упат не можев да земам одма пошто матичната во Струга ми е. Здравје другиот месец ќе си почекам. Сега тоа е... Таква е ситуацијата...
Zenski dali ima nekoja broj da mi dade od Jane Sandanski da prasham dali gi imaat site reagensi? Imate li nekoja najnova informacija kade gi imaat site? Zaboraviv ushte ova da prasham,shto vo slucaj ako gi nema site,odite za tie shto gi nema vo privatno i gi pravite?
Ќе ве замолам некој ако може да ми ги анализира и објасни резултативе имаж 34 години не сум била бремена до сега и ги правев на трет ден од менструација
Пролактинот ти е висок, тој е битен хормон за забременување.30 ти е а нормално треба да биде 11 за бременост. Се препишува терапија за негово намалување, мене ми е 35,чекам матичната да се врати од одмор па да ми препише терапија. Покажи го резултатот на гинеколог или ендокринолог да ти препишат терапија.
Бев на гинеколог ми рече да правам уште едно испитување другава недела па ќе ми даел терапија во меѓувреме почнав да пијам перуанска мака ја купив од биокосмос.
Не е лошо и тироидната да ја провериш во смисол други тироидни хормони и ехо. Мене кога ми открија хашимото имав вредности на горна граница во нормала ама детално кога испитав излезе дека требало терапија
Па најверојатно тоа испитување ќе биде за тероидната ќе ми земаат крв од некоја лабараторија од Скопје пошто не сум од Скопје
Девојки како на природен начин да се намали нивото на пролактин? На горна граница ми е, што можам да преземам за да се намали...?