Пошто и кортизолот ти е над горна граница секако стресот игра улога. Смирено, слушај доктор, пиј терапија и се ќе биде ок.
Јас останав бремена, но веднаш имав спонтан абортус. Примав Утрогестан ама така на неиспитано. Сега дали за втор обид да испитувам хормони? И дали е можно да е поради хормонски дисбаланс да ми се случи тоа.
Знам дека реши да не проверуваш, но нека стои како инфо. На клиничка биохемија може да се испитуваат хормони за викенд и празници. Сабајле бев, имаше известување на врата ставено.
Знам на клиничка биохемија испитуваат хормонален статус? Трет ден ми се паѓа во сабота, дали работат? Дали некој бил во брзо време дали ги имаат сите реагенси? И за колку време ги даваат резултатите?
девојки може ли хормони да се испитаат на 4 наместо трет ден ? има некој разлика ? сигурно пишува погоре ама не успеав да најдам
Женски дали знаете на клиничка биохемија дали ги имаат сите реагенси? Да не одам џабе, на гинекологија сеуште не примаат.
Девојки денес бев со упат во железничар ги имаат сите 5 што се испитуваат на 3 ден. Заборавив да прашам што ако се падне викенд ама мислам не работат. Поздрав
Фала ти ама јас завршив денес 3 ден ми беше , лошо сум се изразила во постот, мислев за да пренесам за други доколку имаат потреба за викенд дека заборавив да прашам.
Добив да конечно па Петок идам на ехо на гради да видам што се дешава а денес идам по резултати од хормониве да видиме дали ке има циркус
Мене така кога ми беше ми рекоа не е за терапија од бромергон или сл...а можеби и си била под стрес или ненаспана но подобро е да е докај 15
Стрес колку сакаш , операција па коронава ме фати, ќе видам што ќе каже Димитров бидејќи за ваучер се спремам па ако треба у меѓувреме да попиам апчиња. Фала ти мила ❤️