И мене ми беше 25 и ми даде трајковски бромергон. 1/4 пијам навечер, на 4 ми е паднат за два месеца. Ако си во постапка ќе ти треба терапија @Cloverrrr ... Ако не си во постапка не мора да пиеш Ама за ивф е висока таа бројка
Сеуште не сум, правев лапаро и хистеро па сега поминаа два месеци одмор и почнувам да собирам документи за ваучер ова прво испитав. Секако ќе се видам со докторот ќе каже што да правам иначе и јас така мислам читајќи доста искуства за тоа, ваљда нема да смета на ваучерот ипак не е над нормала.
Откако ти се симна, дали продолжи да ги пиеш? И јас бев исто со 1/4 навечер и 1/4 сабајле, па од 35 се симна на 11 за два месеци, ама ми кажа да ги продолжам до бременост. Уште ги пијам. Ми е страв да не си направам нешто ако се симне па премногу
Не ми спомна да ги прекинам. Ама баш и јас сум на мисла како тебе па планирам да го прашам наредна недела јас само 1/4 навечер пијам. Можеш да прашаш барем да намалиш на еднаш. Ќе ти пишам што ми кажал
Па искрено јас од време на време си правам комбинации со намалување некој ден па пак назад иста доза А не ми се макне пак да идам да проверам до кај ми е... подобро нека е низок АКо ти текне кажи ми што ти предложил
Височки се. Колку години имаш? За нив нема терапија за жал. Можеш фсх да го спуштиш малку со јадење суви сливи потпени во маслиново масло. Мораш да одиш на гинеколог да ти ги погледне и да ти каже што понатаму.
Не се фиксни хормоните, различни се секој циклус. Не би знаела да ти кажам... само Доктор ќе ти каже. Не се грижи
За да се случи овулација што директно е поврзано со природното забременување треба LH и FSH да се во граници на нормалата бидејќи тие се тие хормони кои ја поттикнуват и контролираат овулацијата.
Mi prepisa doktorkata utrogestan ,i malku mi se poviseni fsh -to i lh,no sakam da prasam nekoj koj imal vakvo.slicno.iskustvo sto predlaga dali e voznozno prirodno ili mora da se pravi insemenacija
Утрогестан ти препиша за што? Сигурно не за покачени ФСХ и ЛХ. Јас мислам да си побараш од обичната матична упат за на ендокринолог или барем интернист и таму да бараш терапија, не кај матичниот гинеколог. Другите прашања не можам да ти ги одговорам, пиши во вонтелесно оплодување или во поддршка на сите што сакаат да забременат, доста поактивни се од оваа тема, верувам дека некој ќе ти објасни.
Убаво те посоветува @IRBBB резултатите во раце и правец кај ендокринолог. Ние тука не можеме да ти кажеме со сигурност дали е многу или малку, се зависи од комплетната слика. Сепак не сме доктори.