Дали бараат вакво испитување за лапароскопија? Вчера бев, не ми рекоа да одам да испитам. Цело време имам чувство дека заборавам нешто.
Пролактинот ти е височок ама лесно се средува со терапија. Тсх е најдобро да е под 2.5 ама не знам дали би ти дале терапија. Може треба да се следи. Препорака од мене да си се консултираш со ендокринолог.
Го делам мислењето со @le.soleil . Пролактинот ти е висок, секако треба терапија за него, докторот ќе одлучи дали Бромергон или Достинекс. ТСХ доколку се обидувате за бебе подобро е да е под 2, со минимална терапија ќе се спушти за многу кратко. Со резултатов кај ендокринолог, тој најдобро ќе ти каже што понатаму.
Значи најдобро да барам добар ендокринолог, па да ќе се обидуваме за бебе, но прво треба и други тестови да направам, бидејќи имав предвремен...
Да, најпаметно е хормоните да ги регулира ендокринолог. Ќе се среди се, само биди упорна и ќе си дојде бебе.
Фала многу, да мора да сме упорни и да си помагамр тука, инаку кај тебе во најскоро бебче те пратам и читам и во други теми
@medena147 и јас платив 450 денари за 7-8 хормони, не знам колку точно беа пошто не изброив, а упатот го оставив таму.
Фала ви многу,знам дека отприлика беше 50 ден од хормон ама не бев сто посто сигурн,како што видов на упатот беа 11 хормони.
AMH go nemaat se javiv prasav ne go dobile reagensot... 4200den e vo privatnite, edino vo hemolab e 3500den.
Dolgo vreme go sledam forumot - iskreno sekoj so svoite problemi, ama site imame nesto zaednicko - ziveeme vo drzava kade poveke ke naucime na forumi otkolku od lekarite. Mnogu mi e milo sto site nesebicno spodeluvaat iskustva. Iskreno mene temata zacnuvanje i problemite okolu toa mi e teska za konverzacija vo zivo... neznam zosto ama mi zastanuva grutka vo grloto ako pocnam da zboruvam za toa i mi e mnogu zal za site sto imaat nekoj problem - samo toj sto pominal niz toa ili nesto slicno moze da razbere i da utesi na nekoj nacin. Jas licno 7 meseci sum vo obidi i ispitav hormoni minatata nedela ... Sto da vi kazam rezultatite mi se vo plafon so FSH so vrednost 25 na 3ti den od ciklus, a estradiol mi e 9ka... a imam 29 godini so redovni ciklusi duri i osekam koga mi e den za ovulacija... Denes ke ispitam AMH i posle odam na konsultacii da vidime sto ponatamu ke pravam folikulometrija da sledime ovulacija da vidime sto ke se slucuva... Potsvesno celo vreme razmisluvam za toa, gledam da sum okupirana celo vreme so obvrski za da ne mislam, ama ne e bas lesno. Mi trebase izduven ventil pa morav tuka da pisam za da si spodelam makata. Maz mi mi e golema podrska i se nadeva samo na najdobroto, a iskreno i ne sakam da go preopteretuvam premnogu bidejki edniot mora da ostane pobezgrizen za da go butka drugiot.
Матичната ме испраќа да испитам хормони на гинекологија. Ве молам искуства да споделите како стојат таму работите заради коронова. Ви благодарам однапред.
Последно инфо знам дека на ГАК не испитуваат хормони, туку на Клиничка Биохемија, провери си убаво што ти пишува на упатот.